Serban Huidu iese de la terapie intensiva! Va fi mutat in salon

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Pacientul Serban Huidu va fi scos de la sectia de terapie intensiva a Spitalului Universitar Innsbruck si va fi mutat intr-un salon obisnuit.

3 ianuarie 2011

15:00 In ultimele 24 de oare starea de sanatate a lui Serban Huidu s-a imbunatatit si mai mult, au anuntat medicii de la Spitalul Universitar Innsbruck din Austria, care au decis transferul acestuia de la terapie intensiva, intr-un salon obisnuit.

Realizatorul TV intra, asadar, in faza de recuperare, care poate dura saptamani sau chiar luni, potrivit specialistilor.

Pe de alta parte, reprezentantii Spitalului Innsbruck au anuntat ca este ultima informare publica pe care o mai fac despre starea de sanatate a lui Serban Huidu. Acestia si-au motivat decizia spunand ca realizatorul TV are nevoie de odihna si vor sa-i respecte dreptul la viata privata.

Citește și
Serban Huidu Facebook
MAE este in permanenta legatura cu medicii care se ocupa de Serban Huidu
Hanul cu Tei se vinde cu 1,6 milioane€. Clădirea, cumpărată de Ilie Dumitrescu în 2004

2 ianuarie 2011

12:30 Starea de sanatate a pacientului Serban Huidu s-a imbunatatit considerabil in ultimele 24 de ore. Realizatorul TV este din ce in ce mai constient, vorbeste si chiar a mancat in aceasta dimineata.

Anuntul a fost facut de reprezentantii Spitalului Universitar din Innsbruck intr-un nou comunicat de presa. Medicii spun ca, din punctul lor de vedere, evolutia starii de sanatate a pacientului evolueaza normal. De asemnea, specialistii sectiei de Terapie Intensiva sunt multumiti de rezultatele celor mai noi analaize.

Pe de alta parte, spun medicii, Serban Huidu a suferit o accidentare care l-a pus in pericol de moarte, asa ca, este inca salbit, are nevoie de odihna si de monitorizare continua. Asadar, va ramane deocamdata la terapie intensiva.

Urmatorul comunicat despre starea de sanatate a lui Serban Huidu va fi remis presei luni, 03.01.2011, in jurul pranzului.

1 ianuarie 2011

18:30 Serban Huidu, care a suferit un accident pe o partie de schi din apropierea statiunii austriece Innsbruck, a iesit din coma indusa, s-a ridicat in fund pe pat si a vorbit cu familia si cu medicii de la spitalul in care este internat.

"E minunat sa il vad ca poate vorbi. Se poarte ridica, vorbeste, comunica bine cu doctorii si cu personalul medical. A intrebat de copii", a declarat Cristina Huidu, sotia realizatorului TV.

"Situatia medicala (a lui Serban Huidu, n.r.) este foarte buna. Asteptam rezultatele unor noi analize. Totul trebuie luat treptat", a precizat, sambata, unul dintre medicii care il trateaza pe Huidu.

Totodata, politia locala ancheteaza accidentul lui Serban Huidu, incercand sa stabileasca daca intr-adevar conditiile de pe partie au fost precare si daca este pusa in pericol viata schiorilor.

In functie de rezultatele analizelor pe care le efectueaza medicii de la Spitalul Universitar din Innsbruck, este posibil ca duminica sau luni Huidu sa fie mutat de la terapie intensiva.

13.30 - Un nou comunicat din partea reprezentantilor Spitalului Universitar din Innsbruck anunta ca starea lui Serban Huidu este buna si ca au fost demarate procedurile necesare pentru ca realizatorul TV sa fie scos din coma. Intre timp, medicii il supun la diferite investigatii medicale, iar rezultatele sunt multumitoare. Luni sau marti se asteapta ca el sa fie pe deplin constient. Medicii cred ca starea de sanatate a lui Huidu va fi din ce in ce mai buna in urmatoarele zile.

31 decembrie 2010

15:30 Purtatorul de cuvant al Spitalului Universitar din Innsbruck a anuntat ca medicii care il ingrijesc pe Serban Huidu au inceput sa il scoata din coma indusa, reducandu-i treptat medicatia care il tinea in aceasta stare.

Momentan, starea lui Serban Huidu este stabila si nu au aparut complicatii, el fiind sub supraveghere la sala de Terapie Intensiva a sectiei de Neurologie a spitalului.

Echipa medicala a comunicat ca se asteapta ca Huidu sa fie deplin constient luni sau marti.

Medicul lui Serban Huidu

Daca nu apar complicatii, medicii vor decide cat timp va mai ramne internat Huidu sau daca se pune problema unui transfer pentru tratament la o alta clinica.

Serban Huidu a fost detubat, si-a recunoscut sotia, sigur se va face bine, a spus, joi seara, Mihai Gainusa, la Spitalul Universitar din Innsbruck, unde a mers sa isi viziteze colegul, care a suferit, miercuri, un accident in Austria, pe partia de schi.

13:00 Realizatorul TV va fi scos treptat din coma indusa. Procedeul este unul indelungat si poate dura chiar si cateva zile.

30 decembrie

20:00 "Serban a fost dezintubat, si-a recunoscut sotia, i-a pupat mana (...) Se va face bine, sunt sigur".

Este afirmatia lui Mihai Gainusa, facuta la Spitalul Universitar din Innsbruck, unde a venit sa isi viziteze colegul. Gainusa a mai spus ca este sigur de faptul ca Serban Huidu se va face bine.

Medicii de la Spitalul Universitar din Innsbruck au declarat, intr-o conferinta de presa, ca starea lui Serban Huidu s-a imbunatatit si, ca urmare, ar putea fi lasat sa se trezeasca progresiv din coma indusa.

15:00 Serban Huidu va ramane internat la Spitalul Universitar din Innsbruck, pentru inca un consult neurologic si numai dupa ce depaseste aceasta faza acuta, peste cateva zile, poate fi transportat in Romania.

Medicii sunt optimisti si spun ca exista sperante ca situatia va evolua pozitiv. La ora actuala Serban Huidu este intubat.

Nu se poate spune daca i-au fost sau nu afectate functiile motorii sau memoria. Sansele sunt mari ca acestea sa nu-i fi fost atinse in urma traumatismului.

Medici: Norocul lui Huidu a fost ca purta casca.

Nu va fi cazul pentru nicio operatie, dupa cum arata analizele.

Miercuri, la ora 23:00, s-au facut o serie de tomografii. In urma tomografiilor computerizate (TC)  s-a observat o fractura la partea exterioara a capului, si o hemoragie specifica loviturilor prin rotatie. Presiunea intra-craniana nu s-a marit.

Dupa 24 de ore se considera ca situatia nu se va inrautati. Medicii spun ca Serban Huidu va fi lasat sa se trezeasca in urmatoarele ore. El este intr-o stare de coma artificiala, indusa, inca de ieri.

Declaratiile privind starea de sanatate a lui Serban Huidu au fost facute de catre  dr. Erich Schmutzhard si de dr. Bettina Pfausler, de la Centrul Medical Anichstrasse din Innsbruck.

MIHAI GAINUSA: HUIDU O SA SCAPE. MA INGRIJOREAZA CE O SA FIE DUPA!

13:15 Tatal lui Serban, Florin Huidu, este convins ca fiul sau isi va reveni in scurt timp, mai ales ca este inconjurat de familie si pe mana unor specialisti. VEZI AICI DECLARATIA LUI FLORIN HUIDU

13:00 La ora 15:00 medicii de la Spitalul Universitar vor oferi mai multe informatii legate de starea de sanatate a lui Serban Huidu.

Citeste AICI mai multe informatii despre partia pe care s-a accidentat Serban Huidu

12:50 Comunicatul de presa al Politiei din Innsbruck

La data de 29/12/2010, la ora 13.45 a fost gasit in zona de coborare a pistei Familienabfahrt din statiunea Patscherkofel, comuna Patsch, un barbat de nationalitate romana, in varsta de 34 de ani. Era imbracat in costum de schi si avea casca de protectie. Pe portiunea numita Nassengraben, acesta si-a agatat un ski si s-a prabusit in partea stanga a directiei de mers, circa 10 metri printre copaci in padure. Ranitul a fost gasit intr-o zona din afara spatiului delimitat al partiei, intr-un sant, dupa ce a trecut printre mai multi copaci. Avea leziuni grave la cap. Primele informatii despre roman au venit de la patrula de schi, care a solicitat interventia elicopterului medical de urgenta. A fost dus cu o targa, pana la locul unde a putut ateriza elicopterul, care l-a transportat la spitalul din Innsbruck.

Din informatiile pe care le avem la aceasta ora nu stiu decat ca este intr-o coma indusa de medicii din clinica unde este internat pentru a fi supus unei serii de investigatii. din cate am aflat a avut un accident in sensul ca a vrut sa evite niste copii pe partie si datorita acestui fapt s-a izbit de un copac. cei de pe partie i-au sarit in ajutor, au chemat salvamontistii si a ajuns la spital.
Magda Istrate, PR PrimaTV
10:30 Momentan, Serban Huidu se afla in unitatea de terapie intensiva a sectiei de neurologie a Spitalului Universitar din Innsbruck, a declarat pentru ProTv purtatorul de cuvant al spitalului, Johannes Schwamberger. Starea acestuia este stabila si va fi suspus in continuare investigatiilor medicale. ASCULTA AICI DECLARATIA PURTATORULUI DE CUVANT AL SPITALULUI UNIVERSITAR DIN INNSBRUCK!

09:50 Starea prezentatorului de televiziune Serban Huidu, care a suferit un accident pe o partie de schi din Austria, miercuri, este stabila, pe parcursul noptii de miercuri spre joi nefiind inregistrate complicatii, au declarat pentru Mediafax reprezentantii Prima TV.

Potrivit reprezentantilor Prima TV, el este supus in continuare investigatiilor medicale, pe parcursul zilei de astazi urmand ca medicii sa faca publice mai multe informatii despre starea acestuia.

06:00 O parte dintre colegii de emisiune ai lui Serban au plecat aseara catre Innsbruck, au declarat apropiati ai vedetei. Familia este alaturi de el si asteapta diagnosticul medicilor care au decis "coma indusa" sau "artificiala".

04:00 Site-ul TT.com scrie ca leziunile suferite de Serban erau atat de grave incat salvamontistii au decis sa-l transporte cu elicopterul, la un spital din Innsbruck. La cateva ore dupa accident, medicii erau inca rezervati cu informatiile despre starea lui, continuand investigatiile.

02:00 Si ziarele din Austria au preluat stirea despre tragicul accident care i s-a intamplat lui Huidu. Ziaristii sustin ca Serban era echipat si purta casca de protectie, dar chiar si asa, lovitura a fost extrem de grava. El a fost dus la Spitalul Universitar din Innsbruck cu elicopterul.

00:20 - Acesta s-a accidentat pentru ca a vrut sa evite niste copii care se aflau pe partie si s-a izbit de un copac.

23:30 - Potrivit Mediafax care citeaza Libertatea, socrul vedetei, Matei Vintila, spune ca acesta si-a recunoscut sotia in salonul de spital si a strans-o de mana cand a vazut-o.

23.00 - Medicii afirma ca urmatoarele 24 de ore sunt critice.

22.15 - Familia, aflata alaturi de acesta in Austria, a cerut ajutorul Ambasadei Romaniei in Austria.

Serban Huidu este un om pentru care viata este zambet. Un zambet pe care stie sa-l aduca in casele tuturor celor care il asculta si il privesc. Este omul pentru care comedia si parodia compun viata de zi cu zi, iar necazurile si supararile sunt cernute prin sita aceasta.

Este un om de televiziune care spune despre sine ca “ este un tip orgolios, are “gura mare si rea” si este destul de greu de contrazis. Dispretuieste ipocrizia, iar prostia oamenilor o accepta doar in conditiile in care o priveste ca pe o boala sau ii furnizeaza subiecte pentru emisiune.
Pasiunea pentru mass-media si-a descoperit-o inca din timpul facultatii, atunci cand s-a angajat la un post de radio bucurestean unde, timp de 6 luni, a lucrat gratis, invatand cum sta treaba cu butoanele, castile si microfonul. Acolo i s-a spus pentru prima oara ca ar fi “carcotas”
.”

Serban este suporter al echipei de fotbal Universitatea Craiova. Iubeste deopotriva baschetul, fotbalul, automobilismul, hard-rock-ul, lalelele, diamantele, micii, ciorba de burta si coca-cola, muntele si marea. Prefera imbracamintea sport si parfumurile Christian Dior. Ii admira pe Robert De Niro, iar filmul sau preferat este “Underground”. Printre hobby-urile sale se numara cititul (Caragiale si Umberto Eco) si excursiile, iar atunci cand are putin timp liber fuge la munte impreuna cu sotia Cristina si cei doi fii Rares si Mircea.

Sursa foto: Facebook, Primatv.ro, serbanhuidu.ro

Asculta declaratia unui specialist neurochirurg despre starea lui Serban Huidu

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Sute de mesaje de incurajare pentru Serban Huidu de la fanii sai!
Sute de mesaje de incurajare pentru Serban Huidu de la fanii sai!

Vestea ca Serban Huidu se afla in stare grava, internat intr-un spital din Innsbruck, Austria a facut ca sute de fani sa posteze pe pagina sa de Facebook, dar si pe site-ul nostru, www.stirileprotv.ro, mesaje de incurajare.

MAE este in permanenta legatura cu medicii care se ocupa de Serban Huidu
MAE este in permanenta legatura cu medicii care se ocupa de Serban Huidu

Ministerul Afacerilor Externe si Consulatul Romaniei la Viena sunt in legatura permanenta cu medicii spitalului din Austria unde este internat prezentatorul de televiziune Serban Huidu, care a suferit un accident la schi.

Vezi imagini de pe partia pe care s-a accidentat Serban Huidu!
Vezi imagini de pe partia pe care s-a accidentat Serban Huidu!

Innsbruck este capitala Tirolului si este situata in vestul Austriei. In ceea ce priveste domeniul schiabil Innsbruck, acesta este format din mai multe statiuni: Axamer Lizum, Glunzeger, Patscherkofel, Seegrube, Schlick si Ghetarul Stubai.

Recomandări
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul

Între timp, apărarea Ucrainei suferă din cauza stocurilor tot mai mici de muniție. Un ajutor substanțial este pe drum din Finlanda, stat care a aderat la NATO anul trecut.

PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei
PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei

După aproape aproape ore de discuții, coliția de Guvernare a decis luni seară că medicul Cătălin Cîrstoiu este candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.