Bercea Mondialu', arestat pentru 29 de zile: "Fiul meu l-a injunghiat"

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: "Nu m-a arestat o tara intreaga, m-au arestat fratii mei si mama mea", s-a plans Sandu Anghel, zis Bercea Mondialu', dupa ce si-a petrecut noaptea in arestul Inspectoratului de Politie Olt.

Cum a ajuns dupa gratii, Bercea Mondialu' s-a transformat repede in regele locului. I-a trezit pe detinuti, le-a spus ca le devine sef de astazi si le-a ordonat sa ii faca patul.

Cautat de vineri pentru ca si-a injunghiat un nepot, interlopul a fost prins sambata noapte de politie si SRI intr-un cartier rau-famat al Capitalei. Cel autoproclamat presedintele romilor a negat totul in fata procurorilor si si-a acuzat rudele ca vor sa-l distruga cu un denunt mincinos.

Interlopul a negat tot timpul ca si-ar fi injunghiat nepotul de 17 ani, pe asa-numitul Mercedes. Sustine ca fiul lui de 14 ani a lovit cu cutitul.

Si totusi, vineri, pe patul de spital, adolescentul il indica pe Bercea ca fiind agresorul.

Citește și
Bercea Mondialu
Fiul lui Bercea Mondialu', Ambasador, o ia pe urmele tatalui
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

"A venit Sandu Anghel peste mine si Florin ma tinea, iar el a infipt cutitul aici. A zis: "Eu detin puterea aici!" si mi-a spus ca el conduce tot judetul Olt, ca are toata lumea la picioare", a spus in urma cu trei zile Ionut Anghel zis Mercedes.

Sambata, insa, in timp ce Bercea Mondialu' era inca de negasit, fiul sau mai mic, care are 14 ani, s-a autodenuntat si le-a spus anchetatorilor ca el este omul lor.

Ca sa fie povestea si mai complicata, tatal ranitului, fratele lui Bercea, il apara acum pe cel pe care il reclamase in urma cu trei zile.

"Nu Bercea l-a taiat. A fost cineva. Avea o caciula pe cap, era sub anestezie baiatul...", a declarat  Gheorghe Anghel, fratele lui Bercea Mondialu'.

Dincolo de gratii, insa, Bercea Mondialu' sta deocamdata fara frica. Ajuns in arest, si-a incordat muschii in fata celorlati detinuti: "Cand a ajuns in celula a dat desteptarea, le-a spus celorlalti: "Ridicati-va, eu sunt Bercea Mondialu, faceti patul ca eu trebuie sa dorm!", a dezvaluit Eugen Iacobescu, procuror.

Bercea Mondialu' si fratii sai, cu care se cearta din 2006 pentru mostenirea parintilor, le-au scos peri albi anchetatorilor. In ultimii cinci ani, clanul a fost cercetat in 115 dosare, spun politistii. Fratii Anghel, pe numele adevarat, s-au injunghiat cu sabii, s-au calcat cu masina si si-au pus copiii sa se bata pentru suprematie.

Procurorii spun ca Bercea Mondialu' este cercetat in mai multe cazuri de santaj si camatarie. Pentru ca este cel mai bogat om din Olt, dupa cum l-au numit duminica anchetatorii, modul in care si-a dobandit averea este un alt dosar la care politistii lucreaza. Potrivit unor surse din investigatie, Bercea are peste zece case, mai multe spatii comerciale si restaurante. Unele dintre ele ar fi trecute pe numele rudelor, tocmai pentru a le pierde urma.

Decizia de arest preventiv pentru 29 de zile pe care au luat-o magistratii Tribunalului Olt poate fi contestata cu recurs la Curtea de Apel Craiova. De altfel, avocatul lui Bercea Mondialu' a anuntat deja ca va ataca hotararea de duminica a Tribunalului Olt.

In momentul in care a fost pronuntata decizia instantei, Bercea Mondialu' a spus: "Solicit ca victima sa fie audiata in acest caz, pentru ca nu a fost pana acum audiata. Sunt nevinovat", scrie Mediafax.

Inainte de pronuntarea sentintei, Bercea Mondialu' a cerut ca in sala sa fie prezenta si sotia sa, Fanuta Anghel.

Fiul cel mare al lui Bercea, zis Ambasador, sustine ca parintele lui este nevinovat si ca era cu el atunci cand varul sau a fost injunghiat.

"Medicul spune ca leziunile suferite necesita 25 de zile si ca i-au pus viata in pericol. Apoi spun ca daca nu se intervenea chirurgical intervenea decesul. Este o alta notiune, o alta incadrare juridica", a declarat Iancu Tanasescu, avocatul lui Bercea.

"Avem probe zdrobitoare impotriva lui, declaratii, interceptari. Nu a recunoscut nimic. Victima juca biliard cu un alt frate, apoi a venit Bercea si fiul lui si Anghel Florin l-a tinut si Bercea i-a aplicat lovitura in zona toracelui, si apoi cu un topor in spate", a declarat la randul sau procurorul Eugen Iacobescu de la Parchetul de pe langa Tribunalul Olt.

Rudele suspectului vor sa mearga la un bulibasa pentru o judecata tiganeasca. Tatal lui Mercedes sustine ca un intermediar i-ar fi oferit 500.000 de euro din partea lui Bercea, pentru a "uita" incidentul. Si totusi, interlopul ar fi fost oricum cercetat, intrucat victimei i-a fost pusa viata in pericol.

Sambata dimineata, Bercea Mondialu' i-a sunat pe anchetatori si le-a spus ca se va prezenta la audieri.

In locul lui s-a prezentat, insa, fiul lui cel mic de 14 ani, care a declarat ca el este cel care si-a injunghiat ruda. Parintii tanarului ranit spun, insa, ca Bercea si-a pus copilul sa jure stramb ca sa scape de inchisoare. Pentru ca este minor, fiul lui nu raspunde inca penal. Poate fi tinut intr-un centru de reeducare pana cand implineste 16 ani si abia apoi judecat.

Pana sambata dimineata, autoritatile nu erau sigure daca interlopul este dat in consemn la frontiera. O confirmare a venit din partea Parchetului General, asta dupa ce autoritatile din Olt s-au contrazis in declaratii in ce priveste consemnul la frontiera.

Initial, procurorul de caz, Eugenia Iacobescu, a declarat ca Bercea Mondialu' a fost dat in consemn la frontiera. Declaratia a fost ulterior negata de reprezentantii Parchetului Olt care au precizat ca nu s-a dispus o asa masura in acest caz.

Bercea Mondialu a  disparut joi noapte dupa incidentul consumat intr-un bar din Draganesti, unde se presupune ca si-a injunghiat nepotul. Ranitul, Ionut Anghel, zis Mercedes, a fost internat la Spitalul din Craiova, iar mascatii il pazesc non stop. Un dispozitiv format din politisti si jandarmi craioveni se afla la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Craiova de peste 48 de ore.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a luat legatura cu anchetatorii, carora le-a spus, vineri seara, ca se va prezenta singur la sediul Parchetului Tribunalului Olt pentru a fi audiat, insa nu a mai ajuns. Familia lui Sandu Anghel se afla de mai mult timp in conflict cu cea a nepotului sau Ionut Anghel.

Incidentul a avut loc joi noapte dupa ce Sandu Anghel zis Bercea Mondialu' a intrat in barul Draganesti insotit de aghiotanti lui inarmati cu bate si cutite. Privirea i-a cazut pe Mercedes, baietul fratelui sau, Felix, pe care "presedintele" nu mai vrea sa il vada de cand se lupta pentru o mostenire.

Acum, nepotul lui Bercea Mondialu' are o rana adanca, iar doctorii spun ca lama i-a atins plamanii. Cand au auzit una ca asta rudele au luat cu asalt spitalul din Craiova.

Scandalurile dintre Bercea si fratii sai s-au tinut lant in ultimii doi ani, sustin rudele, iar marul discordiei ar fi o casa din localitatea Draganesti. De curand, insa, acestia ar fi ingropat securea razboiului, asa ca nimeni nu stie ce s-a putut intampla.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Bercea Mondialu a ajuns la spital. L-a ranit propriul nepot
Bercea Mondialu a ajuns la spital. L-a ranit propriul nepot

Suparare fara margini in familia lui Sandu Anghel, zis si Bercea Mondialu. Presedintele rromilor a ajuns, vineri seara, la spitalul din Slatina dupa ce a nimerit cu masina intr-un sant.

Fiul lui Bercea Mondialu', Ambasador, o ia pe urmele tatalui
Fiul lui Bercea Mondialu', Ambasador, o ia pe urmele tatalui

Scandalurile din familia interlopului Bercea Mondialu' nu se mai sfarsesc! Ambasador, fiul auto-intitulatului presedinte al romilor, a intrat cu masina in autoturismul unchiului sau, Felix.

Razboi cu sabii, topoare si pietre in clanul lui Bercea Mondialu'
Razboi cu sabii, topoare si pietre in clanul lui Bercea Mondialu'

Zeci de politisti si jandarmi au umplut localitatea Draganesti din judetul Olt dupa ce intre seful clanului si sora sa a izbucnit o cearta ca la usa cortului!

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.