Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Politia suedeza a secretizat informatiile referitoare la faptele comise de refugiati. Ce sunt "Alma" si "Codul 291"

politist suedez

Autoritatile de la Stockholm au decis, in secret. sa nu mai faca publice informatiile referitoare la incidentele in care sunt implicati refugiati.

Jurnalistii de la Dagens Nyheter afirma ca inca din octombrie 2015, autoritatile suedeze au introdus o procedura speciala pentru cazurile in care sunt implicati refugiati, fie ca sunt suspecti, victime sau martori. Toate aceste situatii sunt incadrate la codul special 291 si sunt secretizate, fiind interzisa dezvaluirea lor catre presa.

Un reprezentant al politiei a declarat ca aceasta decizie a fost luata deoarece este vorba despre “materiale de lucru” in cadrul unor anchete in desfasurare. Insa pana acum, jurnalistii suedezi nu s-au mai confruntat cu o astfel de situatie. Potrivit Dagens Nyheter, decizia privind secretizarea informatiilor a fost luata de comisarul Hakan Nillson, in baza faptului ca “dezvaluirea datelor cuprinse in codul 291 ar putea compromite anchete”. Insa printre datele secretizate se numara inclusiv statisticile privind numarul de incidente in care au fost implicati refugiati.

Citeste si: Politia din Stockholm, acuzata ca a ascuns cazuri de hartuire sexuala comise de solicitanti de azil. "S-a facut o greseala"

Masura ar face parte dintr-o ampla operatiune, botezata “Alma”, in care au fost mobilizate resurse din toate departamentele politiei suedeze – totul, in cel mai mare secret. “Nimic nu trebuie sa ajunga in mass-media referitor la Alma atata timp cat operatiunea este in desfasurare”, se arata intr-o comunicare interna pe care ziaristii suedezi au reusit sa o obtina.

“Situatia devine periculoasa”, a declarat, sub protectia anonimatului, un ofiter din fortele de ordine, “tot ce este legat de imigranti a fost clasat si singura mea concluzie e ca exista o motivatie politica pentru ca situatia reala sa fie ascunsa”.

Oficial, insa, sefii politiei spun ca informatiile sunt secrete pana la finalizarea “Alma” – nu doar detaliile din anchete, ci si statisticile privind numarul de incidente implicand imigranti sau numarul politistilor implicati in aceasta operatiune. La ora actuala, in Suedia se estimeaza ca ar fi circa 157.800 de solicitanti de azil.
 

 

Sursa: Dagnes Nyheter / , Data publicarii: 21 Ianuarie 2016
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed