Klaus Iohannis si-a lansat candidatura la Presedintie. "Sunt un om al faptelor, nu al vorbelor goale"

×
Codul embed a fost copiat

Klaus Iohannis si-a lansat sambata dimineata candidatura la presedintia Romaniei printr-un miting organizat in fata Guvernului. "Romania lucrului bune facut" va fi sloganul pentru campania din toamna.

In cuvinte putine, Iohannis a incercat sa-si convinga sustinatorii ca Romania va arata altfel cu el presedinte. De langa scena, discursul i-a fost ascultat cu mare atentie de sotia sa, Carmen. Aflata la prima ei apartie publica, doamna Iohannis a recunoscut ca emotiile au coplesit-o.

Candidatul Iohannis nu a avut insa mari emotii cu discursul pe care l-a citit. Pentru prima oara de cand s-a inscris in cursa pentru Cotroceni, a avut doua promptere, identice cu cele folosite de presedintele Statelor Unite, Barack Obama, la declaratiile de la Casa Alba.

Sarcina de a inviora atmosfera i-a revenit lui Ludovic Orban, care a intrat in rolul unui prezentator de box: "Biineee v-am gaaasit, oameni ai dreptei! Sa aud din piepturile voastre strigatul de lupta, strigatul victorie!"

Iar liderii PDL au avut discursuri critice la adresa lui Victor Ponta si a Guvernului.

Citește și
Klaus Iohannis
Membrii PNL sunt ingrijorati: E esential ca dosarul lui Iohannis sa fie solutionat de ICCJ inaintea inceperii campaniei
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Mitingul lansarii lui Iohannis in cursa pentru Cotroceni s-a incheiat pe ritmurile imnului PDL "Verde-nrourat", motiv tocmai bun pentru o hora a sustinatorilor. Pentru altii, insa, Bucurestiul a avut si alte atractii, cum ar fi palatul lui Gigi Becali, de langa Piatza Victoriei. In drum spre autocar, sustinatorii lui Iohannis au profitat ca portile erau deschise si s-au fotografiat pe treptele palatului.

Iohannis: "Viziunea mea, ca presedinte - Romania lucrului bine facut!"

"Marturisesc, nu e usor, e un moment special pentru mine. Nu m-am gandit ca voi fi aici, nici in urma cu 30 de ani, cand am inceput sa predau ca profesor, nici in urma cu 14 ani, cand am devenit primar. Nu m-am gandit ca eu, un profesor de liceu, cu nume de neamt, dintr-un oras din centrul tarii, voi fi astazi in fata a zeci de mii de oameni entuziasti, vorbind in numele a milioane de sustinatori, cu o viziune pentru Romania. Democratia si libertatea au facut acest lucru posibil. Dar mai ales voi, cetatenii acestei tari, cu generozitatea voastra, cu deschiderea voastra, voi ati facut acest lucru posibil. Este o onoare si o mare responsabilitate. Pornesc in aceasta batalie pentru Presedintia Romaniei cu incredere si convingere", aafirmat Iohannis in fata sustinatorilor prezenti la mitingul ACL din Piata Victoriei.

El a mai spus ca este "un om al faptelor, nu al vorbelor goale", "un om al promisiunilor onorate, nu al scandalului si spectacolului", "un om care construieste, nu care distruge".

"Viziunea mea, ca presedinte al Romaniei, poate fi spusa simplu, dar cuprinzator: Romania lucrului bine facut! (...) Eu va spun cu toata convingerea: in Romania se poate! Am intrat in competitia prezidentiala cu acest gand: sa facem din Romania o tara care stie ce vrea si care poate ceea ce vrea! O Romanie a lucrului bine facut!", a continuat el.

El s-a referit in acest sens la "o tara care merge inainte pe drumul ei european si euroatlantic", "care isi pune banii sa produca dezvoltare economica, locuri de munca bine platite, si nu ii pierde in cateva buzunare de partid", "care incurajeaza initiativa, si nu o sufoca prin taxe si impozite fara noima", "care gaseste solutii durabile la sistemul de pensii, nu una care se imprumuta an de an pentru a le plati", "care investeste in oameni, in educatia lor, care isi tine acasa specialistii din economie, din cercetare, din sanatate, pretuindu-le pregatirea si munca", "o tara in care oamenii nu mor cu zile pentru ca sistemul de sanatate e bolnav", "o tara care nu isi vinde resursele pe bani marunti", "o tara in care progresul natiunii si al fiecarei familii este masurabil de la an la an, in care speranta de viata creste si oamenii spun cu drag acasa".

Iohannis a mai spus ca ii provoaca pe contracandidatii sai la o dezbatere "serioasa".

Miting organizat in fata Guvernului

Mitingul ACL organizat in fata Guvernului a inceput chiar la ora 11.00, asa cum era programat, "gazda" a evenimentului fiind cantaretul Aurelian Temisan. Temisan a incercat sa-i anime pe simpatizantii celor doua partide veniti unii de ore bune in Piata Victoriei, el trecand in revista filialele locale si intrebandu-i pe participanti daca sunt "energici" si pregatiti de lansarea candidatului lor la prezidentiale. Acesta i-a introdus apoi pe scena pe liderii PDL si PNL, Vasile Blaga si Klaus Iohannis, "impreuna in marea lupta". La eveniment a participat si Antonio Lopez Isturiz, secretarul general al PPE, din care fac parte cele doua formatiuni.

Liderii ACL au convenit ca evenimentul de lansare a candidaturii lui Iohannis la prezidentiale sa aiba loc in Piata Victoriei, in incercarea de a marca ideea confruntarii dintre Victor Ponta si Klaus Iohannis.

Manifestarea a durat aproximativ o ora si jumatate.

Secretarul general al PPE: Cu Iohannis, Romania va ramane in Europa, nu va vira spre Eurasia

"La nivelul conducerii PPE am urmarit cu stupoare ce a facut guvernul premierului Ponta din Romania prin ordonantele sale de urgenta care eludeaza statul de drept (....). Am asistat siderati la declaratiile halucinante ale premierului Ponta, actualmente candidat la Presedintie, ce compara mandatul actualului presedinte cu atrocitatile naziste. O astfel de exprimare absurda rar gasesti la vreun lider european, iar noi in Europa nu toleram astfel de abordari politicianiste", a declarat secretarul general al PPE, Antonio Lopez Isturiz, in deschiderea mitingului ACL de lansare a lui Klaus Iohannis.

Liderul PPE a facut mai multe referiri la premierul Victor Ponta, sustinand intre altele ca acesta "arunca cu pomeni electorale in dauna investitiilor".

El a criticat lansarea pe stadion "in stil comunist" a lui Ponta si a sustinut ca acesta "nu poate si nu trebuie sa devina presedinte al Romaniei".

Lopez Isturiz le-a spus celor din Piata Victoriei ca Iohannis este "cea mai puternica arma pe care o aveti la indemana impotriva guvernului de stanga". "Cu Iohannis, Romania va ramane in Europa, nu va vira in Eurasia", a spus secretarul general al PPE.

Totodata, acesta a mentionat ca Romania va merge inainte si "nu se va intoarce spre trecut" daca Iohannis devine presedinte.

El i-a asigurat pe cei de la ACL de sprijinul PPE "in aceasta batalie politica de care depinde viitorul Romaniei si, de ce nu, viitorul Europei".

Secretarul general al PPE si-a incheiat discursul in limba romana: "Viitorul ne apartine, viitorul apartine lui Iohannis. ii doresc mult succes".

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Planuri pentru alegerile prezidentiale. Melescanu e de acord sa fie sustinut de ACL daca Iohannis este declarat incompatibil
Planuri pentru alegerile prezidentiale. Melescanu e de acord sa fie sustinut de ACL daca Iohannis este declarat incompatibil

Candidatul independent la Presedintie Teodor Melescanu spune ca ar accepta sa fie sustinut de Alianta Crestin Liberala (ACL), daca presedintele PNL, Klaus Iohannis, ar fi declarat incompatibil de ICCJ.

Membrii PNL sunt ingrijorati: E esential ca dosarul lui Iohannis sa fie solutionat de ICCJ inaintea inceperii campaniei
Membrii PNL sunt ingrijorati: E esential ca dosarul lui Iohannis sa fie solutionat de ICCJ inaintea inceperii campaniei

PNL respecta decizia ICCJ de a se pronunta pe 30 septembrie in dosarul lui Klaus Iohannis, dar sustine totodata ca este important ca instanta suprema ”sa solutioneze de urgenta” acest dosar.

Curtea Suprema a amanat procesul lui Iohannis cu ANI pentru 30 septembrie
Curtea Suprema a amanat procesul lui Iohannis cu ANI pentru 30 septembrie

Instanta suprema a amanat pentru 30 septembrie decizia privind admisibilitatea in principiu a judecarii recursului formulat in dosarul in care Agentia Nationala de Integritate il acuza pe Klaus Iohannis de incompatibilitate.

Recomandări
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara

Un avion care decolase din Polonia, cu peste o sută de pasageri la bord, a aterizat de urgență joi noapte pe aeroportul din Timișoara, după ce a fost primită o amenințare cu bombă.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.