FILMUL accidentului din Bulgaria. Ipotezele politiei locale dupa ce un autocar cu 25 de romani a cazut intr-o râpă

×
Codul embed a fost copiat

25 de turisti romani au avut parte de un sfarsit de concediu cumplit. Autocarul cu care se intorceau din Turcia a derapat in duminica dimineata in Bulgaria, intr-o zona muntoasa din apropierea localitatii Veliko Tarnovo.

Autocarul s-a rasturnat pe marginea unei prapastii. O tanara de 27 de ani a murit pe loc, alti sase raniti sunt in stare grava si au fost adusi cu trei elicoptere la Bucuresti. Medicii spun ca doi dintre ei au sanse mici de supravietuire. Ceilalti turisti, multi dintre ei raniti usor, au fost adusi la Bucuresti cu un alt autocar.

Tragedia a avut loc la ora 5 dimineata, intr-o zona muntoasa a Bulgariei, in apropiere de Veliko Tarnovo. Se pare ca soferul a scapat autocarul de sub control intr-o curba periculoasa, in care a intrat cu viteza mult prea mare, spun politistii. Autocarul s-a prabusit pe sosea, a rupt parapetul si a ramas suspendat deasupra unei rape adanci de zeci de metri. O femeie de 27 de ani a murit pe loc. Ceilalti calatorilor au fost transportati la spitalul din Veliko Tarnovo - pentru primele ingrijiri.

Ranita: Nu ma simt prea bine.
Reporter: Ati iesit singura din autobuz?
Ranita: Nu, cei care erau mai bine
Reporter: Dar ce s-a intamplat?
Ranita: A alunecat, soseaua era uda si probabil ca de aici, era intr-o curba, pe serpentine.

Autoritatile de la Bucuresti s-au mobilizat rapid. Trei elicopetere au decolat inspre Veliko Tarnova si primii care au fost transportati in tara au fost ranitii in stare critica.

Citește și
DN1
Un autocar cu 20 de persoane s-a rasturnat pe DN1. Cel putin 6 persoane au fost ranite in urma accidentului
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

"Dupa accidentul din Munte Negru, acesta este al doilea pod aerian organizat de autoritatile romane pentru aducerea ranitilor in tara. De aceasta data este vorba despre un elicopter al MAI care tocmai a aterizat pe aeroptul de la Gorna Oravita. De la Veliko Tarnova, ranitii au fosti adusi cu ambulante de la spital", a relatat Catalin Radu Tanase, corespondent Pro TV.

Oamenii au cerut sa primeasca ajutorul medicilor la Bucuresti, iar primul elicopter SMURD a aterizat dupa pranz. Dupa 35 de minute a ajuns un al doilea elicopter. Fiecare transporta cate o persoana grav ranita, o femeie si un barbat amandoi in varsta de proximativ 65 de ani. Un al patrulea elicopter a dus alte patru persoane.

In stare foarte grava, primii doi raniti au ajuns la Spitalul Floreasca la aproximativ sapte ore dupa tragedie. Medicii sunt extrem de rezervati in privinta sanselor ei de supravietuire. Cel de-al doilea pacient, un barbat aflat si el in stare grava, a ajuns dupa aproapea o ora.

"Prima victima are un traumatism la nivelul coloanei si probabil ca va fi leziunea principala si un traumatismlombar. cea de-a doua victima, pacientul, este mult mai stabil", spune Luisa Corina Simion, medic primar.

Ultimul aterizat a fost un elicopter al ministerului de interne, care a adus in tara patru raniti. "Cele patru persoane sunt destul de grav ranite, vor avea nevoie de foarte multe zile de spitalizare", a explicat un medic specialist.

La Veliko Tarnovo, politistii au strans primele informatii si iau in calcul doua ipoteze ale accidentului: "Una este ca soferul a adormit la volan. O alta posibila cauza este viteza excesiva, mai ales ca in intervalul in care s-a petrecut accidentul, au fost precipitatii. Autobuzul s-a rasturnat pe banda din stanga si vedeti consecintele fatale", a declarat Nikolai Ivanov, seful politiei rutiere din Veliko Turnovo. Masina va fi supusa si unei expertize tehnice.

Citeste si: "Am baut cat 5 insi". Barbatul din Dambovita care a lovit un om, l-a lasat sa moara si s-a dus acasa sa se culce dupa o nunta

Doroftei a depus marturie impotriva lui Obreja despre ringul de la gala Bute. Replica lui Rudel: "Doroftei e un bufon"

FILMUL EVENIMENTELOR IN CAZUL ACCIDENTULUI DIN BULGARIA

ORA 17:00 Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunta ca pe langa cei sase raniti adusi la Spitalul Floreasca, din Bulgaria, cu elicoptere, restul persoanelor care se aflau in autocarul implicat in accidentul de duminica au intrat deja in tara, cu un alt autocar, pus la dispozitie de firma transportatoare.
Potrivit unor surse, daca unii dintre pasageri vor dori sa-si faca investigatii medicale dupa sosirea la Bucuresti, ei vor fi dusi, duminica seara, la spital.

ORA 16:00 Ceilalti patru grav raniti au sosit la Bucuresti cu elicopterul in aceasta dupa amiaza. Ei au fost dusi la Spitalul Floreasca. Ei vor fi internati si supusi unor investigatii, dupa care medicii vor stabili, in cazul fiecaruia, terapia necesara. Cei sase raniti adusi la Bucuresti au fost transportati din Bulgaria in Romania, pe calea aerului, dupa ce au fost stabilizati la un spital din Veliko Tarnovo.

ORA 14:00 Primii doi raniti in accidentul din Bulgaria au ajuns la Spitalul de Urgenta Floreasca, acestia avand traumatisme forte si fracturi, care, cel putin deocamdata, nu le pun viata in pericol, a declarat coordonatorul SMURD Bucuresti, dr. Bogdan Oprita.

ORA 12:05 Al treilea elicopter va pleca tot spre spitalul din Veliko Tarnovo unde sunt internate victimele accidentului, pentru a aduce in tara alte patru persoane, intre care trei raniti in stare grava. "Deocamdata, nu s-a stabilit la ce spital vor fi adusi cei patru. Posibil, tot la Floreasca", a declarat Raed Arafat. Potrivit presei bulgare, doi dintre ranitii in stare grava sunt supusi, la aceasta ora, unor interventii chirurgicale la un spital din Veliko Tarnovo, urmand sa fie transportati in Romania dupa ce vor fi stabilizati.

ORA 11:05: Autocarul, care apartine unei firme de turism din Romania, era condus de un roman in varsta de 44 de ani. Soferul nu consumase alcool, au comunicat autoritatile bulgare. Testele pentru eventuala depistare a altor substante interzise sunt in curs.

ORA 10:30: Doua elicoptere SMURD vor decola spre Bulgaria pentru a prelua doua dintre persoanele ranite grav in accidentul de autocar, informeaza Ministerul Afacerilor Interne, precizand ca evenimentul este gestionat de un grup interministerial din care fac parte si reprezentanti ai Ministerului de Externe.

Potrivit sursei citate, cele doua elicoptere SMURD vor pleca din Craiova si din Bucuresti pentru a prelua cele doua persoane ranite grav.

MAI mai informeaza ca, viceprim-ministrul pentru securitate nationala, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a dispus formarea unui grup interministerial alcatuit din reprezentanti ai Ministerul Afacerilor Interne si ai Ministerului Afacerilor Externe care sa gestioneze aceasta situatie.

"La locul acidentului vor ajunge consulul Romaniei in Bulgaria si atasatul de afaceri interne al MAI. Din primele informatii furnizate de catre reprezentantii autoritatilor bulgare, rezulta ca autocarul nu a adaptat viteza la conditiile meteo si, intr-o curba, a pierdut controlul directiei de mers si s-a rasturnat. In urma impactului, a rezultat un mort, cinci raniti grav, precum si alte persoane cu rani usoare", se mai arata in comunicat.

 In urma impactului puternic, o femeie si-a pierdut viata, iar cinci persoane au fost ranite, potrivit dr. Raed Arafat, secretar de stat in MAI.

Din primele informatii, se pare ca totul s-ar fi intamplat din cauza soselei umede. Circulatia a fost blocata pe ambele sensuri, iar cozile de masini s-au intins pe mai bine de cinci kilometri. Dr. Raed Arafat a declarat ca doi dintre raniti vor fi adusi cu elicoptere SMURD in Romania.

Autocarul, care deservea o firma de turism din Bucuresti, transporta turisti romani care se intorceau dintr-o vacanta petrecuta in Turcia, la Kusadasi. Duminica dimineata, intr-o zona muntoasa din Bulgaria, mai precis la Pasul Republika, autocarul a iesit de pe carosabil si a cazut intr-o rapa.

Potrivit secretarului de stat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), ranitii au fost transportati la spitale din Bulgaria, iar doi dintre ei ar urma sa fie adusi la Bucuresti, cu elicoptere SMURD. "Din primele informatii, carosabilul era umed la ora accidentului si se pare ca soferul ar fi intrat cu viteza prea mare intr-o curba", au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.La locul accidentului s-au deplasat atasatul pe afaceri interne al Romaniei si reprezentanti ai Consulatului.

Sursa FOTO: News 7 Bulgaria, vesti.bg

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Cosmarul prin care au trecut turistii romani implicati in accidentul din Bulgaria. Situatia ACTUALIZATA a ranitilor
Cosmarul prin care au trecut turistii romani implicati in accidentul din Bulgaria. Situatia ACTUALIZATA a ranitilor

Pe langa cei sase raniti adusi la Spitalul Floreasca, din Bulgaria, cu elicoptere, restul persoanelor care se aflau in autocarul implicat in accidentul de duminica au fost aduse in tara cu un alt autocar.

Un autocar cu 20 de persoane s-a rasturnat pe DN1. Cel putin 6 persoane au fost ranite in urma accidentului
Un autocar cu 20 de persoane s-a rasturnat pe DN1. Cel putin 6 persoane au fost ranite in urma accidentului

Cel putin sase persoane au fost ranite, luni dupa-amiaza, dupa ce autocarul in care se aflau s-a rasturnat pe DN 1, in apropierea localitatii Mohu din judetul Sibiu, din primele cercetari reiesind ca accidentul s-ar fi produs din cauza vitezei excesive.

ANIMATIE GRAFICA. Cum a fost rasturnat un autocar cu 40 de oameni de un Logan. Filmul accidentului cu 33 de raniti de pe A2
ANIMATIE GRAFICA. Cum a fost rasturnat un autocar cu 40 de oameni de un Logan. Filmul accidentului cu 33 de raniti de pe A2

Scene de abator pe Soseaua Soarelui, in urma unui incident terifiant. Peste 40 de pasageri care sperau sa ajunga duminica la mare au trait momentul de cotitura al vietii lor.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.