Urmarile exploziei unei butelii intr-un bloc din Suceava. Deflagaratia, cauzata intentionat de un barbat care a fugit

Dată publicare: 21-09-2014 07:45
Dată actualizare: 24-09-2014 06:43


O explozie devastatoare provocata de un individ necunoscut a distrus sambata seara un bloc de locuinte din Suceava, iar locatarii au fost evacuati de pompieri in toiul noptii.

Anchetatorii au ajuns la concluzia ca piromanul a intrat pe o scara, in garsoniera de la etajul al doilea, in care ar fi provocat deflagratia. Potrivit martorilor, hainele i-ar fi luat foc in timp ce a reusit sa fuga de la locul incidentului.

Oamenii s-au trezit speriati, intr-un haos general: explozia a aruncat in aer usi si a spart zeci de geamuri, apoi a fost urmata de un incendiu violent. In cateva minute, tot blocul s-a umplut de fum.

"Am iesit pe geam ca era prea mult fum si am vazut pe unul in flacari, un om, fugea la vale, dar n-am mai stat cu ochii pe el", a povestit un martor.

Oameneii au fugit din garsoniere doar in pijamale, si unii chiar in picioarele goale. 15 locatari au reusit sa iasa singuri afara, la aer. Alti 10 insa au avut nevoie de ajutorul pompierilor.

"Au fost adusi trei pacienti intoxicati cu monoxid de carbon, starea generala este buna, deocamdata sunt sub supraveghere" a explicat un medic de la spitalul judetean din Suceava.

Pe lumina, pompierii si politistii au aflat ca deflagratia a fost provocata intentionat, probabil de la o butelie.

"El s-a suit pe scara. Oricum pe hol nu avea cum pentru ca era liniste si daca era sa intre in casa eu il auzeam", a explicat un locatar.

Se pare ca barbatul care a provocat incendiul a suferit si el arsuri: oamenii l-au vazut fugind, cu hainele arzand

Politistii incearca sa dea de urma suspectului si sa-l audieze. Daca va fi gasit vinovat, el ar putea fi nevoit sa plateasca toate pagubele provocate.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO