Primele cuvinte ale mamei lui Ionut dupa ce si-a inmormantat fiul de 4 ani ucis de cainii vagabonzi

×
Codul embed a fost copiat

"Cea mai mare pedeapsa pentru autoritati este sa rezolve problema cainilor vagabonzi!" Sunt cuvintele unui tata care joi si-a ingropat copilul.

Ionut avea patru ani si a murit nevinovat din cauza nepasarii celor care ne conduc. O haita de maidanezi l-a sfasiat in parcul Tei fara ca nimeni sa-l poata salva.

Un sacrificiu prea mare pentru o problema pe care haita de oameni aleasa si platita de noi n-a vrut s-o rezolve in ultimii 20 de ani. Si nici acum nu se grabesc sa ia masuri concrete, cum ar fi sa adune cainii fara stapan de pe strazi.

Ca in cel mai negru cosmar pe care un om l-ar putea avea vreodata, astazi parintii si-au dus puiul spre groapa. Cat de tare poate sa doara nepasarea, cand nu ai pe cine pedepsi? Si cat de greu poate fi un adio spus unei bucati din tine?

Furie, revolta si indignare, pe toate le-au simtit astazi cei prezenti la capela unde Bucurestiul si-a luat adio de la un copilas nevinovat, cazut victima intr-un razboi surd al societatii, in care primeaza banii, puterea si imaginea. Nu siguranta oamenilor, nu viata copiilor.

Citește și
legea maidanezilor
Legea maidanezilor, meciul politic de ping-pong in care viata pierde. De ce politicienii au evitat-o
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

"E prea mult, e prea mult. Copilul asta intra in pamant ca sa ce? Sa se trezeasca altii sa ce? Cati copii mai trebuie sa moara ca sa ne trezim la realitate? Cati?", spune Madalina Popescu, asistenta la cresa.

"Nu sunt ruda cu oamenii acestia, sunt o bunica revoltata. Toata lumea sa iasa in strada, copiii sunt viitorul tarii, nu cainii", spune o alta femeie.

Un tata ce-si tine de mana fiul iese din biserica plangand. Pe Ionut nu-l mai poate tine nimeni de mana. Plange si un strabunic:

"Am 87 de ani si sunt strabunic, nu am vazut asa ceva, in tara asta sa mergi pe strada sa nu poti sa te aperi"

Dar si o mama...

"E ingrozitor ce i s-a intamplat copilasului astuia"

Au ars sute de lumanari, a curs o mare de lacrimi, au fost aduse mii de flori. Pe copil nu-l mai aduce nimeni inapoi. Dar poate moartea lui atat de violentasi de nedreapta, va schimba macar acum ceva. Poate va salva alti oameni, alti copii.

De 23 de ani suntem condusi de caini cu doua picioare si-au luat angajamente si atatea promisiuni la vor, dar n-au facut nimic, suntem tara fara stapan

Sunt oameni obisnuiti care in momentul in care ies din bloc trebuie sa se inarmeze cu spray-uri, bate, sa plateasca pe altii ca sa iasa in grup, suntem expusi unui pericol zilnic, s-a creat o situatie care este scapata de sub control

La cativa kilometri departare, autoritatile s-au prefacut din nou ca rezolva problema, oare a cata oara. Unii au trimis flori.

"Nu am primit niciun telefon, doar coroane, doua coroane. Ppedeapsa lor cea mai mare ar fi sa se puna pe treaba sa rezolve problema, pentru ca implica cheltuieli si nu profit", a declarat tatal lui Ionut.

Doar senatoarea Ecaterina Andronescu a ajuns la capela. Nu a fost insa bine primita.

Sicriul de un alb pur, la fel ca sufletul copilului, a fost scos din biserica si asezat pe un pat de flori. Langa el, doua masinute de jucarie...

Mama lui Ionut a postat un mesaj pentru cei care vor si pot sa inteleaga. Primele cuvine spuse de cand puiul i-a fost luat.

"As vrea sa inteleg cum se garanteaza integritatea fizica si psihica a unei persoane din moment ce haitele salbatice de bestii ucid fiinte lipsite de aparare?", este intrebarea pe care si-o pune Felicia Anghel. Femeia face referire la articolul 22 din Constitutia Romaniei.

Pe la ora 4, sub un soare caldut de toamna, sicriul a ajuns cimitir. Trupul mic, a fost coborat in groapa. Apoi deasupra s-a ridicat un munte de flori. Il chema Ionut si avea 4 ani. A fost rupt de caini in mijlocul orasului Bucuresti, capitala Romaniei.

FILMUL EVENIMENTELOR DE JOI, 5 SEPTEMBRIE:

Ionut, baietelul de 4 ani ucis de caini in inima Bucurestiului, a fost inmormantat astazi. Miercuri noapte, oamenii s-au perindat cu flori si lumanari prin fata sicriului depus la capela bisericii Sfantul Gheorghe.

UPDATE 14:47 Sicriul cu trupul neinsufletit al lui Ionut a ajuns la cimitir, unde, dupa slujba, urmeaza sa fie inmormantat.

UPDATE 14:35 Cortegiul funerar care insoteste trupul neinsufletit al copilului ucis de caini a pornit spre cimitir. Sute de oameni isi iau astazi ramas bun de la Ionut.

UPDATE 08:00 "Ii astept pe toti cei care au constiinta impacata" - le-a transmis tatal autoritatilor, care nu mai stiu cum sa-si paseze responsabilitatea.

Nici primarul general, nici alti oficiali nu au venit insa la capela. Cel mult au trimis o coroana de flori, ferindu-se sa-i priveasca in ochi pe parintii lui Ionut si sa le explice cum de niciunul nu crede c-ar avea vreo vina.

Capela de pe Calea Grivitei a avut toata noaptea usile larg deschise pentru oricine a dorit sa-i aprinda o lumanare lui Ionut sau sa-i aduca o floare. Si-au fost destui oameni care nici macar nu l-au cunoscut, dar, impresionati de asa o nenorocire, au venit sa spuna o rugaciune la capataiul sau.

"Sunt din Ialomita si am venit sa vad acest copil. Am si eu copilasi. N-as dori la nimeni sa pateasca ce au patit acesti oameni. Noi protejam cainii si noi suntem cine?" - a declarat un barbat.

Sicriul alb in care a fost depus Ionut a ramas cu capacul ridicat. Parintii au ales ca toata lumea sa vada ce a ramas din pruncul lor - candva o frumusete de baiat. Oamenii sunt revoltati, insa nu toti sunt de acord cu eutanasierea cainilor vagabonzi, asa cum a propus primarul general al Capitalei.

"Nu sunt de acord cu eutanasierea, dar ceva trebuie sa se faca pentru ca la orice pas dai peste un caine si nu stii ce se poate intampla."

Tatal si mama lui Ionut nu cer cruciade, ci doar sa ii priveasca in ochi pe cei care le-au trimis fiul in mormant, iar lor le-au mutilat sufletul.

De luni, cei din familia Anghel merg mai departe numai datorita calmantelor, insa crucea este tot mai grea pentru umerii lor.

"Cu tranchilizante, cu pastile. Cum sa stai in picioare, cand iti vezi copilul mort?!", a declarat bunicul lui Ionut.

"Sunt multumit ca am mai ramas cu un copil, ca puteau sa fie amandoi morti. Mai am o bucurie, un copil...",
a spus tatal lui Ionut.

Fratele lui Ionut este inca in stare de soc. El l-a vazut ultimul in viata si nu a avut taria sa il ajute.

"Fratele e speriat si acuma si tot zice nu sunt eu de vina, nu sunt eu de vina. Nu stiu ce or face parintii cu cel mare...", a declarat bunica copiilor.

"Copilul se poarta normal, dar daca intervine subiectul, e cu totul altceva...", a spus si tatal.

Sentimentul de vinovatie o inabusa si pe bunica celor doi. Plange si tine poza lui Ionut la piept, langa iconita legata de un snur negru: "Erau pe tobogan, nu stiu...Odata zic, nu-i mai vad. Am cautat, nu mi s-a mai intamplat asa ceva, nu am stiut cum sa reactionez. Asteptam si asteptam."

Nimeni nu are voie sa uite ce s-a intamplat. De la oamenii de rand pana la presedintele care a trimis si el flori.

"Sper, sper ca tragedia acestui copil sa duca la o rezolvare, nu se mai poate asa...", sustine Gabriel Berca, cosilier prezidential.

Si primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a trimis aseara la capela o coroana cu un mesaj simplu: "Sincere regrete..."

Astazi, la pranz, Ionut Anghel va fi inmormantat in Cimitirul Sfanta Vineri.

 

CITITI SI:

-► Capitala celor 8 hingheri la 64.000 de maidanezi. Banii alocati se duc pe carburanti si detergenti

-► LISTA celor care ar trebui sa raspunda pentru moartea lui Ionut. Toti se scuza si ridica din umeri

-► "Daca vedeti cum arata copilul, va schimbati opinia despre maidanezi". Raportul cutremurator al IML

-► Tragedia din Parcul Tei. Asociatiile arata cu degetul spre ASPA: "Oprescu n-a vrut sa colaboreze"

-► Marile probleme ale unei Capitale cotropite de maidanezi. Autoritatile ridica iresponsabil din umeri

-► Un copil de 4 ani a fost ucis de maidanezi in Capitala. Ponta: "E o problema extrem de serioasa"

-► Sterilizarea cainilor cu stapan din Capitala se face pe banii Primariei. Ce risca cei care refuza

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Reactia tatalui lui Ionut in clipa in care Sorin Oprescu a inceput sa planga in fata presei
Reactia tatalui lui Ionut in clipa in care Sorin Oprescu a inceput sa planga in fata presei

Cu rani atat de adanci si o societate civila rascolita de aceasta drama infricosatoare, primarul general anunta ca va organiza un referendum.

Legea maidanezilor, meciul politic de ping-pong in care viata pierde. De ce politicienii au evitat-o
Legea maidanezilor, meciul politic de ping-pong in care viata pierde. De ce politicienii au evitat-o

Tragedia lui Ionut putea fi evitata. Cu o conditie: ca autoritatile locale, parlamentarii, ONG-urile si societatea civila sa nu fi avut o atitudine complice. Dar nu.

Tatal copilului sfasiat de caini:
Tatal copilului sfasiat de caini: "Cei care au constiinta impacata sa vina sa vada cum a ajuns"

"Usile capelei sunt deschise si ii astept sa vina aici, pe toti cei care dorm linistiti, si au constiinta impacata. Sa-l vada pe Ionut si sa spuna apoi daca mai sunt impacati."

Recomandări
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat joi pentru o apărare europeană mai puternică şi mai integrată.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1
Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1

Potrivit News.ro, procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care este acuzată de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”
Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”

Este alertă la Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.