Sterilizarea cainilor cu stapan din Capitala se face pe banii Primariei. Ce risca cei care refuza

Ultima actualizare: 02-09-2013 06:48

A inceput programul de sterilizare gratuita a cainilor cu stapan din Capitala.

Dupa ce au anuntat ca toti proprietarii sunt obligati sa-si castreze cateii, daca nu vor sa platesca o taxa, edilii au incheiat contracte cu cabinete veterinare unde interventiile se pot face pe banii primariei.

Pana la sfarsitul anului, cand intra in vigoare impozitarea, medicii spera sa sterilizeze 5.000 de animale. Greu de crezut, pentru ca multi oameni ignora aceste masuri, pe care le considera aberante.

Lucki e un pechinez metis norocos pe care Catalina l-a gasit pe strada si l-a adoptat.

"M-a impresionat foarte tare, e extrem de bland si am hotarat sa-l aduc la cabinetul veterinar", a spus Catalina.

La fel au procedat pana acum multi bucuresteni care au caini, speriati ca pot fi amendati daca nu sterilizeaza animalul si nici nu platesc impozit pentru el.

Ciprian Dragomir, medic veterinar: "Cainele adus de catre proprietar este identificat, sterilizat si i se asigura un tratament post operator de vreo 3 zile".

Reprezentantii Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor le transmit celor care au de gand sa-si pastreze animalul de companie necastrat ca taxa anuala e de 150 de lei pentru fiecare caine detinut.


Razvan Bancescu, coordonator program ASPA: "Taxa intra in vigoare de la 1 ianuarie, la fel si amenda pentru nedeclararea cainelui. E o amenda destul de mare. Nu este un milion, este vorba de 3.000 de lei".

Chiar daca masurile edililor sunt drastice in cazul in care nu vreti sa va sterilizati catelul si nici nu platiti impozitul, sunt bucuresteni care ignora aceste cerinte si spun ca se bazeaza pe faptul ca primaria nu are suficienti angajati care sa monitorizeze fiecare caine in parte.

Viorela, de pilda, refuza din start sa-si supuna catelusul din rasa Shi Tzu unei asemenea interventii.

"Mi se pare grozanic. Cum sa sterizlizezi cainele? Serios, acum e un caine si are si el o viata, e la fel ca un om. Vii la mine si poti sa-l controlezi cat vreu tu, n-am nicio problema, nu platesc nimic", spune Violeta.

Si Alexandra e convinsa ca niciun reprezentant al primariei nu ii va bate la usa ca sa verifice daca bichonul ei si-a pastrat barbatia sau nu.

"Mie nu mi-a venit nimic acasa sa platesc, adica habar nu am. Daca pe mine ma intreaba cineva, eu nici nu stiu ca nu mi-a zis nimeni nimic. Ca s-a auzit, e cu totul alta poveste", spune Alexandra.

Singurii care scapa si de amenda, si de obligatia sterilizarii animalului, sunt cei care au caini bolnavi, care nu rezista la o astfel de interventie.

Programul primariei ii obliga, in paralel, pe toti proprietarii de caini sa le implenteze patrupedelor un microcip, cu un cod unic prin care fiecare caiine va putea fi identificat in baza electronica a municipalitatii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!