Cosmarul prin care au trecut turistii romani implicati in accidentul din Bulgaria. Situatia ACTUALIZATA a ranitilor

×
Codul embed a fost copiat

Pe langa cei sase raniti adusi la Spitalul Floreasca, din Bulgaria, cu elicoptere, restul persoanelor care se aflau in autocarul implicat in accidentul de duminica au fost aduse in tara cu un alt autocar.

 

SUMARUL EVENIMENTELOR:

-► O romanca de 27 de ani a murit dupa ce un autocar s-a rasturnat in Pasul Republika din Bulgaria, intre localitatile Gurkovo si Veliko

-► In autocar se aflau 27 de romani - 25 de pasageri si doi soferi

-► Sase pasageri raniti grav in accident au fost adusi in Capitala cu trei elicoptere. Restul persoanelor din autocarul rasturnat in Bulgaria au fost aduse in tara cu un alt autocar

Citește și
Raed Arafat, la Stirile PRO TV
"Prefer sa salvez ilegal". Raed Arafat cere o analiza la rece a procedurilor si a institutiilor pentru a evita alte tragedii
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

UPDATE, 21 SEPTEMBRIE

ORA 20:00 Ceilalti pasageri pentru care accidentul din Bulgaria a insemnat doar o teribila sperietura, isi vor revedea familiile in aceasta seara. Agentia de turism care le-a vandut biletele de vacanta a trimis dupa ei un al doilea autocar cu care romanii au ajuns deja in tara. Pentru siguranta lor, autoritatile romane au decis ca pasagerii declarati fara traume de medicii bulgari sa mai treaca prin inca un control.

"14 pasageri sunt considerati a fi victime directe. Doi dintre cei sase grav raniti, adusi la Floreasca au suferit interventii pentru corectarea traumatismelor. Interventii similare se pregatesc si pentru ceilalti patru. La 11 ore de la acccident, la spitalul universitar au ajuns victimele considerate de medicii bulgari ca fiind raniti usor", a relatat Adriana Stere, corespondent Pro TV

ORA 19:00 Una dintre femeile ranite in accidentul rutier din Bulgaria va fi operata, duminica seara, pentru a i se rezolva o fractura la un picior, iar in cazul celorlalti pacienti vor fi monitorizate leziunile identificate, au declarat medicii Spitalului Floreasca din Bucuresti.

Medicii au facut precizari despre cei patru raniti - un barbat si trei femei - adusi la spital, din Bulgaria, cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviatie. "Numai una dintre doamne va intra in aceasta seara intr-o interventie chirurgicala. (...) Celelalte doua sunt in ultima faza a investigatiilor si vor ramane in sectia Terapie Intensiva, pentru urmarirea leziunilor care s-au gasit. Aceste leziuni nu necesita, in acest moment, o interventie chirurgicala", au spus sursele citate.

Potrivit medicilor, in urma investigatiilor s-a stabilit ca barbatul este cel mai putin afectat.Medicii au subliniat insa ca starea pacientilor este stabila, dar grava, avand in vedere ca este urmarea unui traumatism sever. "Probabil, in 24-48 de ore, acest traumatism va determina un bilant mult mai exact, cu o acuratete mult mai mare decat am putut sa o facem acum", au mai spus medicii.

ORA 17:00 Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunta ca pe langa cei sase raniti adusi la Spitalul Floreasca, din Bulgaria, cu elicoptere, restul persoanelor care se aflau in autocarul implicat in accidentul de duminica au intrat deja in tara, cu un alt autocar, pus la dispozitie de firma transportatoare.
Potrivit unor surse, daca unii dintre pasageri vor dori sa-si faca investigatii medicale dupa sosirea la Bucuresti, ei vor fi dusi, duminica seara, la spital.

ORA 16:00 Ceilalti patru grav raniti au sosit la Bucuresti cu elicopterul in aceasta dupa amiaza. Ei au fost dusi la Spitalul Floreasca. Ei vor fi internati si supusi unor investigatii, dupa care medicii vor stabili, in cazul fiecaruia, terapia necesara. Cei sase raniti adusi la Bucuresti au fost transportati din Bulgaria in Romania, pe calea aerului, dupa ce au fost stabilizati la un spital din Veliko Tarnovo.

ORA 14:00 Primii doi raniti in accidentul din Bulgaria au ajuns la Spitalul de Urgenta Floreasca, acestia avand traumatisme forte si fracturi, care, cel putin deocamdata, nu le pun viata in pericol, a declarat coordonatorul SMURD Bucuresti, dr. Bogdan Oprita.

Cea de-a doua victima este un barbat de aproximativ 60 de ani. Acesta a ajuns la spital cu traumatism toracic forte, cu mai multe fracturi costale. Oprita a precizat ca si barbatul va fi supus unor investigatii, pentru a se stabili interventia terapeutica.

Coordonatorul SMURD a mai spus ca traumatismele suferite de cei doi pacienti nu le pun deocamdata viata in pericol, dar sunt destul de serioase.

Cei doi pacienti au fost adusi in Bucuresti, duminica dupa-amiaza, cu elicoptere SMURD.

Bogdan Oprita a mai spus ca alti patru raniti din accidentul produs in Bulgaria, care urmeaza sa fie adusi in tara cu un alt elicopter, vor fi spitalizati tot la Floreasca.

ORA 12:00  Prima victima adusa la Floreasca este o femeie de peste 60 de ani. Potrivit lui Oprita, ea este constienta si prezinta un traumatism forte cu fractura de coloana vertebrala.

"Din pacate, are si o paralizie la nivelul membrelor inferioare. Acum este in investigatii, pentru a vedea ce este de facut mai departe", a spus coordonatorul SMURD Bucuresti.

Trei elicoptere SMURD aduc in tara sase dintre ranitii din accidentul produs duminica dimineata in Bulgaria, cinci dintre acestia fiind in stare grava. 

Secretarul de stat din MAI Raed Arafat a precizat ca doua dintre elicoptere au decolat deja, din Craiova, respectiv Bucuresti, si ar urma sa aduca, la Spitalul Floreasca, doua dintre persoanele ranite grav in accident.

Citeste siPRIMELE IMAGINI cu autocarul rasturnat intr-o râpă, in Bulgaria. O tanara de 27 de ani a murit si 17 oameni au fost raniti

Al treilea elicopter va pleca tot spre spitalul din Veliko Tarnovo unde sunt internate victimele accidentului, pentru a aduce in tara alte patru persoane, intre care trei raniti in stare grava.

"Deocamdata, nu s-a stabilit la ce spital vor fi adusi cei patru. Posibil, tot la Floreasca", a mai spus Arafat.

Potrivit presei bulgare, doi dintre ranitii in stare grava sunt supusi, la aceasta ora, unor interventii chirurgicale la un spital din Veliko Tarnovo, urmand sa fie transportati in Romania dupa ce vor fi stabilizati.

In urma accidentului, un roman a murit, cinci au fost raniti grav, iar altii au rani usoare. Conform agentiei Focus, persoana decedata in accident avea 27 de ani.

Ranitii au fost transportati la un spital din Veliko Tarnovo. In autocar se aflau 25 de romani, insa, potrivit potrivit site-ului novinite.com, numarul total al pasagerilor a fost de 50.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
FILMUL accidentului din Bulgaria. Ipotezele politiei locale dupa ce un autocar cu 25 de romani a cazut intr-o râpă
FILMUL accidentului din Bulgaria. Ipotezele politiei locale dupa ce un autocar cu 25 de romani a cazut intr-o râpă

25 de turisti romani au avut parte de un sfarsit de concediu cumplit. Autocarul cu care se intorceau din Turcia a derapat in duminica dimineata in Bulgaria, intr-o zona muntoasa din apropierea localitatii Veliko Tarnovo.

"Prefer sa salvez ilegal". Raed Arafat cere o analiza la rece a procedurilor si a institutiilor pentru a evita alte tragedii

Doctorul Raed Arafat, secretar de stat in cadrul Ministerului Sanatatii, a vorbit, la Stirile PRO TV, despre operatiunea de salvare a victimelor accidentului aviatic din Muntii Apuseni.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.