Un aviz tine pe loc de 8 luni prima parcare intermodala din Romania

Ultimul update: Marti 16 Februarie 2016 07:04
Data publicarii: Sambata 13 Februarie 2016 18:40
Categorie: Actualitate

Constructia uneia dintre cele mai importante parcari din Bucuresti, singura din tara unde se intalnesc mai multe tipuri de transport, s-a blocat romaneste. Este vorba despre parcarea ce trebuie amenajata langa viitoarea statie de metrou Straulesti.

RATB refuza sa dea avizul constructiei pana cand nu i se face un terminal in zona. Metrorex sustine ca nu are bani, iar acest meci de ping pong tine lucrarile pe loc de 8 luni.

Depoul statiei de metrou Straulesti ar trebui sa fie gata pana la sfarsitul anului. ONG-urile au insistat, iar Metrorex a acceptat ca deasupra depoului sa fie construita prima parcare intermodala din Romania.

Prima astfel de parcare va costa 12 milioane de euro si va avea aproape 700 de locuri. Aici vor putea veni toti soferii care intra in Bucuresti dinspre nordul Capitalei, iar pentru ei tariful va fi de 1,5 lei pe ora.

iLikeIT. Aplicatiile prin care poti comanda un plin sau o revizie a masinii. Ce servicii poti primi fara sa iesi din parcare

Soferii care intra in Bucuresti de pe DN1 si DN1A vor putea sa-si lase masinile in parcare si sa circule mai departe cu metroul. A aparut insa o problema la constructia parcarii.

"A fost oprita acum 8 luni aceasta invesitie cu toate ca banii exista in cont pentru ca RATB nu da aviz la autorizatia de construire. Primaria Capitalei se face vinovata pentru ca este o regie in subordinea ei." afirma Dan Trifu, presedintele Asociatiei EcoCivica.

Potrivit ONG-urilor care urmaresc evolutia lucrarilor, RATB solicita un terminal complex in zona pentru a-si da avizul, iar Metrorex nu poate folosi banii europeni pentru asta. O situatie similara gasim si pe linia din Drumul Taberei, unde RATB cere un terminal de troleibuze.

"Din discutiile care au fost cu factorii implicati in zona de circulatie supraterana nu mai trebuia executat acest terminal de troleibuze. Urma sa fie numai autobuz. Insa, mai nou, solicitarile sunt de a reface aceasta zona cu troleibuz." declara Constantin Mustatea, seful Serviciului de Urmarire Lucrari la Metrorex.

Primaria generala isi pune cenusa in cap si promite sa medieze disputele dintre Metrorex si RATB.

“Lipsa de comunicare intre Primaria Capitalei si Metrorex a fost din pacate o practica a vechilor administratii din Bucuresti.” afirma Alex Ichim, purtator de cuvant al Primariei Bucuresti.

RATB nu a comentat deocamdata disputa. Una peste alta, autoritatile urmeaza sa construiasca parcari intermodale la toate capetele liniilor de metrou, asa cum se intampla in marile orase din Europa.

Taxele de stationare, solutia Bancii Europene pentru cele 100.000 de masini parcate ilegal in Capitala. Care ar fi tarifele

Taxele de stationare, solutia Bancii Europene pentru cele 100.000 de masini parcate ilegal in Capitala. Care ar fi tarifele

sine de cale ferata

Trafic blocat pe calea ferată, din cauza unei locomotive defecte

Accident grav în judeţul Sibiu: 4 copii şi 2 adulţi au fost răniţi

Medic ginecolog, prins în timp ce primea mită de la o pacientă, în Timișoara

O macara s-a prăbuşit peste o clădire, la Spitalul de Copii din Timişoara

Incendiu violent într-o sală de sport din Cluj: 70 de persoane au fost evacuate

Cutremur cu magnitudinea 3, în județul Vrancea

cnas

Laurenţiu-Teodor Mihai, numit preşedinte al CNAS

Fetiţă de doi ani, în comă, după ce a căzut de la etajul al treilea al unui bloc din Iaşi

CSM vrea să protejeze imaginea politicienilor corupți, hoților și violatorilor

Firea promite maşini de topit zăpada şi freze speciale. Nu se știe însă când le vom avea

Asasinii disidentului Ursu, greu de pedepsit. Procurorii se ”luptă” cu cazul de 25 de ani

Mama bărbatului care i-a luat viața unui polițist în gara Suceava spune că fiul ei nu s-a sinucis, ci a fost omorât