Gigi Becali, comparat de un profesor cu Churchill si Sfantul Augustin. "Poate scrie lucrari la conjunctura multor domenii"

13-02-2016 17:05

Gigi Becali

Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti si-a prezentat punctul de vedere in cazul a doi profesori care au dat recomandari pentru lucrarile „stiintifice” semnate de George Becali.

Comisia a cerut explicatii celor doua cadre didactice, conf. dr. Monica Ardeleanu si conf. dr. Dan Pavel, pentru recomandarile date detinutilor George Becali si Gheorghe Floricica (fost viceprimar al sectorului 6, condamnat anul trecut la 5 ani de inchisoare). Acest lucru s-a intamplat dupa ce Ministerul a cerut public universitatile sa analizeze modul in care profesorii au dat recomandari detinutilor „atestand abilitatile acestora de realizare a unor lucrari stiintifice in timpul detentiei”. Este vorba despre faimoasele opere care scurteaza pedeapsa cu 30 de zile pentru fiecare carte publicata.

Printre constatarile comisiei, una este extrem de interesanta, „Explicatiile primite de la dl. conf.dr. Dan Pavel insista pe ideea ca lucrarile biografice avandu-l pe dl. Gheorghe Becali ca protagonist sunt relevante stiintific pentru ca ar apartine tipologic categoriei „Memoriilor” lui Winston Churchill ori „Confesiunilor” Sf. Augustin si ca detinutul putea scrie lucrari la conjunctura mai multor domenii: stiinte politice, istorie, studiul mentalitatilor unor invidivizi si grupuri aflate in tranzitia catre democratiei, capitalism si statul de drept”.

Dan Pavel a fost in trecut consilier al lui Becali si presedinte executiv al partidului acestuia, PNG. In raportul Comisie de Etica se mentioneaza, de altfel, ca ambii profesori „i-au cunoscut personal si de multa vreme pe cei doi detinuti”.

Comisia a apreciat explicatiile celor doi profesori ca fiind „nesatisfacatoare” si a facut o avertizare publica. „Usurinta cu care au dat recomandati plaseaza cele doua cadre didactice intr-o situatie producatoare de prejudicii aduse imaginii Universitatii din Bucuresti” se mai arata in document.

Inchisoarea, conchid membrii Comisiei de Etica „nu este totusi locul pentru a face cercetare stiintifica si a redacta astfel de lucrari”.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO