Avertizare de NINSORI si ploi in intreaga tara, pana luni dupa-amiaza. Cod portocaliu de inundatii in Timis si Dolj

×
Codul embed a fost copiat

ANM anunta ca in majoritatea regiunilor tarii sunt asteptate precipitatii, in intervalul duminica, ora 18.00 - luni, ora 16.00, pentru Moldova, Transilvania si zonele de deal si munte fiind anuntate ninsori.

ANM: Ninsori in Moldova, Transilvania si zonele de deal si munte, pana luni dupa-amiaza

Potrivit informarii emise de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), in intervalul mentionat vor fi precipitatii in majoritatea regiunilor. Acestea vor fi sub forma de ninsoare in zonele de deal si munte, precum si in Moldova si in Transilvania si mixte in restul teritoriului. Meteorologii mai anticipeaza ca in Carpatii Meridionali si de Curbura se va depune strat consistent de zapada, iar in Oltenia si in Muntenia se vor cumula, izolat, 15-20 de litri pe metru patrat. De asemenea, vor fi conditii de polei, iar vantul va avea intensificari temporare in sud-estul tarii, cu viteze ce vor atinge la rafala 40-50 de kilometri pe ora.

Cod portocaliu de inundatii in Timis si Dolj

Raurile Moravita, Barzava si Jiiu se afla sub cod portocaliu de inundatii in judetele Timis, respectiv Dolj, potrivit actualizarii unei avertizari emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA). Codul portocaliu vizeaza, pana luni la ora 16.00, raurile Moravita - curs inferior si Barzava, pe sectorul aval de statia hidrometrica Gataia (sectoare indiguite din judetul Timis).

De asemenea, pana duminica la ora 24.00, se afla sub cod portocaliu raul Jiu, pe sectorul aval confluenta Motru - amonte Podari (sector indiguit aval de Racari, in judetul Dolj). Hidrologii au actualizat si atentionarea cod galben. Conform noii atentionari, pana luni la ora 16.00, ca urmare a propagarii viiturilor formate anterior, sunt sub cod galben raurile Bega Veche, Moravita - curs superior (judetele Caras-Severin si Timis), Nera pe sector aval Sasca Montana (judetul Caras-Severin), Desnatui (judetele Mehedinti si Dolj), Jiu pe sector aval Filiasi (judetele Gorj si Dolj).O atentionare similara va viza, in intervalul duminica, ora 18:00 - luni, ora 16:00, raurile din bazinele hidrografice: unii afluenti ai Oltului din judetele Valcea, Dolj, Gorj si Olt, Calmatui, Vedea – bazin superior si afluenti sai din judetele Olt, Arges si Teleorman, Neajlov si Sabar (judetele Arges, Dambovita, Ilfov si Giurgiu).

Citește și
Inundatii
COD GALBEN de inundatii pe rauri din noua judete, de vineri pana duminica. Harta zonelor afectate
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

PROGNOZA METEO PENTRU DUMINICA

In Dobrogea si in Baragan cerul va fi plin de nori, va ploua in mai multe reprize dar va fi tot foarte cald, mai ales in zona litoralului. Vantul va mai prezenta unele intensificari. In Moldova sudica si in nordul Munteniei temperaturile scad usor, dar chiar si asa se vor situa peste mediile perioadei. Va ploua sau va fi lapovita iar vantul nu va mai pune probleme prea mari. Vreme inchisa vom avea si in jumatatea nordica a Moldovei. Maximele raman usor pozitive asa ca precipitatiile vor fi sub toate formele. Vor fi ploi, dar si lapovite si ninsori.

In nordul Transilvaniei si in Maramures cerul ramane acoperit de nori intreaga zi si vor mai fi ceva precipitatii. Cantitatile de apa nu vor fi insemnate si se vor inregistra pana la 4...5 grade. Vestul tarii va avea vreme instabila, cu multi nori si ploi pe suprafete extinse. Cantitatile de apa sunt in scadere dar norii vor acoperi cerul intreaga zi. In centrul Romaniei se anunta vreme calda, chiar daca temperaturile nu vor mai fi la nivelul inregistrat in zilele trecute. La munte va ninge, in celelate regiuni va ploua dar pot sa apara si precipitatii sub lapovita si ninsoare. In sud-vest, se vor inregistra maxime de 7, poate 7 grade asa ca precipitatiile de aici vor fi exclusiv sub forma de ploaie.

Nici sudul tarii nu scapa de innorari si ploi iar izolat se pot acumula 10 litri de apa metrul patrat. Vantul, a scazut deja in intensitate iar amiaza va aduce maxime in usoara scadere fata de cele inregistrate ieri.

In Bucuresti, vremea se va mentine inchisa si va continua sa ploua dar nu se vor inregistra cantitati mari de apa. Maxima va fi de plus 3 grade, pe inserat ploaia se poate transforma in lapovita sau chiar ninsoare iar maine dimineata vor fi 1...2 grade. Tendinta de racire se pastreaza in regiunile montane unde reapar temperaturile negative. Va ninge in majoritatea masivelor, mai ales la noapte iar vantul va incepe sa scada in intensitate si va sufla intre slab si moderat.

PROGNOZA METEO PENTRU URMATOARELE TREI ZILE

Luni, vremea va fi in general inchisa. In nord, in vest, in centru si la munte vor predomina ninsorile, in rest va fi lapovita sau va ninge. Marti, va ninge slab la munte, va ploua in Oltenia si vor fi precipitatii mixte in Banat, in Maramures si in Transilvania. Miercuri, vor fi precipitatii mixte in sud si in sud-est si va ninge slab la munte. Valorile termice vor fluctua foarte putin in tot acest interval.

 

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Cod portocaliu de inundatii in judetul Timis, pana duminica seara. Ce avertizari au mai emis hidrologii
Cod portocaliu de inundatii in judetul Timis, pana duminica seara. Ce avertizari au mai emis hidrologii

Raul Barzava, pe sector aval de statia hidrometrica Gataia, respectiv in judetul Timis, se va afla pana duminica seara sub cod portocaliu de inundatii, potrivit unei avertizari emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA).

COD GALBEN de inundatii pe rauri din noua judete, de vineri pana duminica. Harta zonelor afectate
COD GALBEN de inundatii pe rauri din noua judete, de vineri pana duminica. Harta zonelor afectate

Hidrologii au emis o avertizare cod galben pe rauri din judetele Caras-Severin, Timis, Mehedinti, Gorj, Hunedoara, Dolj, Valcea, Olt si Arges, unde incepand de vineri seara si pana duminica seara se pot produce inundatii locale.

Recomandări
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat joi pentru o apărare europeană mai puternică şi mai integrată.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1
Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1

Potrivit News.ro, procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care este acuzată de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”
Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”

Este alertă la Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.