Drumet prin Londra!

Cezar la Palatul Parlamentului - Big Ben

Utilizatorul www.stirileprotv.ro, Cezar Comorasu, ne-a trimis un nou articol cu sfaturi de calatorie. De data aceasta, ne vorbesde despre Londra. Informatiile si imaginile ii apartin.

 

Capitala Angliei atrage in fiecare an un numar impresionant de turisti. Numai in 2007, au fost 38 de milioane. Mai toti sunt fascinati de atractiile concentrate in partea centrala a orasului.

Palatul Buckingham este resedinta familiei regale. In afara de frumusetea constructiei, turistii sunt atrasi de aceasta locatie mai ales in momentele in care are loc schimbarea garzilor de la Palat. Am asistat si eu si e foarte frumos.

Nu exista loc in Londra care sa ofere o panorama mai frumoasa decat London Eye. Este cea mai mare ''roata'' din lume putand oferi o calatorie de trei minute pentru 800 de persoane in acelasi timp. Construit in martie 2000, London Eye este marturia Angliei moderne. De la o inaltime considerabila, ''roata'' iti ofera posibilitatea de a admira peisajul din jur pe o distanta si de 40 kilometri, in zilele foarte senine. Constructia a fost realizata de compania aeriana British Airways. Eu am dat 14 lire pentru un bilet. Insa daca ai sub 14 sau peste 60 de ani platesti doar sapte.

Citește și
Tenerife
Insulele Canare, un colt de lume aproape de Paradis
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Cateva alte locuri pe care vi le recomand cu toata increderea sa le vizitati:

Palatul Westminster care este cunoscut si sub numele de ''Casa Parlamentului'' a fost, pana in 1512, resedinta familiei regale. Cel putin asa am inteles de la ghidul turistic :P. Situata pe malul Tamisei, cladirea gazduieste cele mai renumite turnuri si ceasuri din lume printre care Big Ben, denumire care nu se refera la tot Turnul ''Sf. Stefan'', ci numai la uriasul clopot de 14 tone ce anunta ora.

Londra are 1.700 de parcuri, cele mai renumite fiind Hyde Park Corner si Green Park. In Hyde Park poti sa faci plimbari cu barca si chiar sa pescuiesti in cateva zone special amenajate. Atentie insa! Nu pescui in alta parte! Politia britanica nu primeste nici o atentie, ba mai rau, poti fi arestat pentru asta! Cele mai indragite zone din parc sunt: Coltul Vorbitorilor, unde poti striga cat de tare poti fara a deranja pe nimeni sau poti participa la o discutie pe diverse teme cu cei din jur, si Gradinile Kensington de unde poate fi admirat palatul cu acelasi nume.

Daca iti place tenisul si daca ai timp, in Londra se desfasoara cel mai mare si mai vechi turneu de tenis din lume, Wimbledon. Sunt zile cand intrarea e libera. Microbistii, in schimb, pot merge in Wembley Park, unde este stadionul cu acelasi nume. Acolo nu mai e gratis nici macar pentru dame... :))

Ponturi pentru turisti:

Daca vreti sa cheltuiti cat mai putini bani, in zona de periferie (Area 6) sunt supermarketuri foarte ieftine. Mancarea, bauturile, electronicele etc.  sunt cu pana la 400% mai ieftine decat in centrul Londrei. Chiar si un tuns, care in centru costa 25 de lire, aici ar putea costa cinci sau chiar patru, Va recomand frizeriile de polonezi sau marocani.

Hotelurile cele mai ieftine sunt tot in aceste zone. Spre exemplu, in zona Hunslow (inainte de Heathrow Airport) hotelurile nu au preturi mai mari de 30 de lire pe noapte, in timp ce in zonele centrale pot ajunge chiar si la 100 de lire. La fel poti gasi cazare in zona Colindale, dar e prea departe de zona centrala. Faci cam 70 de minute cu autobuzul pana la capat, la Victoria Station.

Aveti de gand sa va cazati in zona centrala? Am un pont: daca luati metroul si coborati la statia Queensway, mai mergeti cam 300 de metri spre magazinul Primark (cum iesiti din metrou, faceti stanga) si undeva tot pe stanga o sa dati de Hotelul Kensington Gardens de doua stele, care are preturi mai mici decat la un hotel de doua stele de la noi. Ai posibilitatea sa iei o camera cu pat dublu la doar 30 de lire, sau sa optezi pentru un singur pat, intr-o camera comuna cu patru paturi, in cazul asta pretul fiind de doar 13 lire. Atentie! Acolo sunt romani, incercati sa aveti grija de lucrurile personale.

Ca tot veni vorba de romani, mare atentie in metrouri, gari, muzee, autobuze sau chiar si pe strada. In zonele aglomerate ca Picadily Circus sau Wembley Park romanii sunt cu ochii in patru. Va recomand sa fiti cat mai prudenti.

Pentru turistii gay, exista un cartier intreg destinat acestei minoritati sexuale, Soho, situat in Picadily Circus, ( unde se poate ajunge cu Blue Line Subway). Soho detine zeci de baruri, restaurante, saune, night-cluburi cu streaptease masculin, chiar si dark room-uri unde poti sa-ti faci de cap cu partenerul. Acolo trebuie, insa, sa ai minimum 18 ani impliniti.

Sfaturi pentru gay:

Pentru a nu avea neplaceri in vacanta facuta in Londra, evitati sa va ''manifestati'' pe strada noaptea daca nu sunteti in zona protejata, Soho. In Londra locuiesc foarte multi ''parveniti'', indeosebi musulmani si chinezi, dar si romani sau turci care sunt homofobi. Ar putea fi periculos.

De asemenea, in cluburile gay prostitutia este foarte practicata. Sa nu va mirati daca o sa dati de baieti romani care va abordeaza intr-o engleza de balta si va cer de baut, iar daca-i invitati in camera de hotel va percep o suma de bani de minim 20 de lire.

Cam asta e in mica parte ceea ce va poate oferi Londra, al noualea oras ca marime de pe planeta. Vacanta placuta!

Ai sfaturi pentru cei care vor sa plece la drum? Stii totul despre un oras sau o tara? Ai fotografii spectaculoase sau vreo filmare care sa ilustreze cateva randuri? Trimite-ne povestea ta!

Articol recomandat de sport.ro
Fostul star al fotbalului englez, de nerecunoscut | FOTO
Fostul star al fotbalului englez, de nerecunoscut | FOTO
Citește și...
Hotel ieftin in Londra, conditii excelente!
Hotel ieftin in Londra, conditii excelente!

Acum 2 ani cand am venit pentru prima data in vizita la Londra am cautat un hotel ieftin pentru a mai putea sa ma bucur de vreo doua zile in plus de vacanta.

Insulele Canare, un colt de lume aproape de Paradis
Insulele Canare, un colt de lume aproape de Paradis

O vacanta de-o saptamana prin insulele Tenerife sau Canare te poate costa cam cat ar costa o iesire de zece zile la marea noastra.

Skiathos - You are from Romania, you are my friend!
Skiathos - You are from Romania, you are my friend!

Skiathos este o insula mica in Marea Egee care apartine Greciei. Face parte din grupul insulelor Sporade. Se afla aproape de Skopelos si consta dintr-un oras principal Skiathos si comunele Koukonaries, Kanapitsa, Vromolinos si Troullos.

Recomandări
Economia Rusiei este „atât de afectată de războiul din Ucraina, încât nu-și poate permite nici să câștige și nici să piardă”
Economia Rusiei este „atât de afectată de războiul din Ucraina, încât nu-și poate permite nici să câștige și nici să piardă”

Economia Rusiei nu își poate permite să câștige sau să piardă războiul din Ucraina, spune un specialist în domeniu. Asta pentru că Rusia nu poate să suporte costurile de reconstrucție și securizare a Ucrainei.

Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

România, evitată de transportul de arme americane către Ucraina. Traseul-surpriză ales în detaliu de SUA prin Europa
România, evitată de transportul de arme americane către Ucraina. Traseul-surpriză ales în detaliu de SUA prin Europa

Pentagonul pregătește mult timp livrările de muniție către Ucraina, iar armele americane au un traseu bine stabilit prin Europa pentru a ajunge în posesia trupelor ucrainene.