A doua dezbatere Donald Trump - Hillary Clinton, in direct pe www.stirileprotv.ro

Dezbatere Trump - Clinton
Getty

Hillary Clinton si Donald Trump se vor infrunta luni dimineata in cea de-a doua dezbatere a campaniei prezidentiale. Infruntarea va fi live pe www.stirileprotv.ro, incepand cu 4 dimineata.

Urmariti acest subiect si pe Twitter: @StirileProTV

Trump nu porneste insa cu dreptul. Presa din Statele Unite a publicat vineri o inregistrare in care magnatul face comentarii obscene la adresa femeilor.

Multi lideri republicani si-au retras sprijinul, iar unii i-au sugerat chiar sa renunte la cursa, idee respinsa insa ferm de Trump.

Pana si sotia omului de afaceri a catalogat comentariile lui drept "inacceptabile si jignitoare". Dupa ce inregistrarea a iesit la iveala, Trump si-a cerut scuze.... cu jumatate de gura.

Citește și
Donald Trump
Cine este vedeta la care facea referire Trump, intr-o inregistrare obscena. "Sunt zero sanse sa ma retrag". VIDEO
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Urmareste dezbaterea IN DIRECT aici, in player-ul special al canalului online ProTV News

 

Comentatorii se asteapta ca noul scandal, aparut cu o luna inainte de alegeri, sa subrezeasca si mai mult imaginea lui Trump in fata alegatoarelor americane. Inainte ca inregistrarea sa fie facuta publica, aproape 70% dintre acestea spuneau ca nu au o parere buna despre candidatul republican.

La fel gandesc si cativa colegi de marca din partid. Paul Ryan, presedintele Camerei Reprezentantilor a declarat ca este dezgustat, iar un alt congressman din Utah a fost si mai categoric.

Jason Chaffetz, congressman: "Sunt unele dintre cele mai oribile si insultatoare declaratii pe care ti le poti imagina. Iar acele scuze? Alea nu au fost scuze.. Si-a cerut scuze ca a fost prins."

Incidentul va fi cu siguranta exploatat la urmatoarea dezbatere intre Donald Trump si Hillary Clinton, care are loc duminica noapte spre luni dimineata, adica ora 04.00, ora Romaniei.

Tot mai multi republicani isi resping propriul candidat: Donald Trump

"Destul! Donald Trump nu ar trebui sa fie presedinte. Ar trebui sa se retraga. Ca republicana, sper sa sprijin pe cineva care are demnitatea si statura pentru cea mai inalta functie in cea mai mare democratie din lume", a declarat sambata Condoleezza Rice, fosta secretar de stat sub presedintia lui George W. Bush, conform Agerpres.

Comunicatul ei de sambata, citat de DPA, se inscrie intr-o serie de apeluri similare din partea unor personalitati din Partidul Republican, dupa ce candidatul partidului, Donald Trump, a fost nevoit sa-si ceara scuze pentru comentarii si afirmatii vulgare despre femei, inregistrate in 2005 si publicate vineri de Washington Post.

S-au adaugat insa reprosuri, delimitari si retrageri ale sprijinului pentru candidatul propriului lor partid din partea unor republicani, printre care chiar guvernatorul statului Indiana, Mike Pence, care ar urma sa fie vicepresedinte daca Trump este ales presedinte.

Pe lista republicanilor care l-au criticat Trump s-au adaugat, dupa presedintele partidului, Reince Priebus, numele senatorului John McCain, si el candidat la presedintie, in 2008, si ale rivalilor lui Trump din alegerile primare de anul acesta, Carly Fiorina, Ben Carson and John Kasich. In total, 25 de membri republicani ai Congresului SUA - 11 senatori si 14 congresmani - fie i-au cerut lui Donald Trump sa renunte la candidatura, fie si-au retras sprijinul pentru el.

Actorul Arnold Schwarzenegger, fost guvernator republican al statului California, care a intrat in politica venind din industria divertismentului, ca si Trump, a declarat ca nu-l va vota.

"Pentru prima data de cand am devenit cetatean (american - n. red.) in 1983, nu voi vota cu candidatul republican la presedintie", a scris pe Twitter starul din Terminator.

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
"Este un porc si flagrant de prost". Discursul dur cu care Robert De Niro l-a atacat pe Donald Trump

Donald Trump este "un porc" "flagrant de prost", un " farseur " si "un dezastru pentru aceasta tara". Sunt doar cateva dintre cuvintele dure pe care Robert De Niro le foloseste pentru a-l ataca pe candidatul republican la presedintie.

Cine este vedeta la care facea referire Trump, intr-o inregistrare obscena.
Cine este vedeta la care facea referire Trump, intr-o inregistrare obscena. "Sunt zero sanse sa ma retrag". VIDEO

AUDIO si VIDEO. Candidatul republican la presedintia SUA Donald Trump si-a cerut scuze vineri, dupa publicarea unei inregistrari video din 2005 in care un microfon deschis din greseala l-a surprins facand comentarii obscene.

New York Times a numarat toate insultele lui Donald Trump de pe Twitter. Magnatul a lansat pana acum 273 de jigniri
New York Times a numarat toate insultele lui Donald Trump de pe Twitter. Magnatul a lansat pana acum 273 de jigniri

Donald Trump are sangele fierbinte si se foloseste de Twitter ca de un mijloc de refulare, noteaza The New York Times, care a decis sa contabilizeze insultele proferate de candidatul republican la Casa Alba pe parcursul a ceva mai mult de un an.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.