Expeditiile pe Everest, in asteptare din cauza vantului puternic. Cand isi va continua Horia Colibasanu drumul spre varf

17-05-2014 11:03


colibasanu

Vantul care bate cu putere de cateva zile, ii tine in loc pe Horia Colibasanu si cel care il insoteste in expeditia pe Everest, slovacul Peter Hamor.

Din cauza conditiilor vremii, cei doi isi vor putea continua expeditia catre cucerirea Varfului Everest fara oxigen suplimentar si fara serpasi, de-abia dupa data de 23 mai.

Toate expeditiile sunt in asteptare in acest moment. Horia si Peter vor reveni maine in tabara de baza a muntelui Everest (5.200m), unde vor astepta ca vremea sa se imbunatateasca, pentru a urca din nou.

Horia vrea sa cucereasca Varful Everest fara a se folosi de oxigen suplimentar si fara ajutorul serpasilor. Aceasta este o provocare pentru alpinistul roman, deoarece din cele aproximativ 6.000 de ascensiuni reusite ale Muntelui Everest, doar 3 la suta au fost realizare fara oxigen suplimentar. Daca va avea o reusita, Horia Colibasanu va aduce o noua premiera Romaniei

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO