VIDEO interviu cu Guess Who. Cum a imbinat muzica sa cu ideile pustilor ce viseaza sa ajunga la NASA
Stirileprotv.ro si Yoda.ro au stat de vorba cu unul dintre oamenii care sustin prin muzica si imaginea sa proiectul TechSchool, Guess Who.
Tehnologia schimba lumi, le redefineste, le transforma, iar aceasta regula nu se abate de la niciun domeniu, mai ales cand vorbim de muzica.
Plecata de la sunete simple, produse de obiecte comune, muzica a evoluat pana la intrumente complexe, care necesita zeci de ore de munca umana si atentie sporita pana la cel mai mic detaliu, pentru ca astazi, in epoca Facebook, 3D si a experientelor digitale totale, muzica sa devina o noua bucata din tehnologie.
Despre acestea doua, muzica si tehnologie, am vorbit si cu Guess Who, un tanar artist roman care a reusit sa le imbine, pentru ca, alaturi de mesajul din piese, sa sustina proiectul pustilor care viseaza sa ajunga mai sus, tot mai sus, pana la NASA, cu inventiile lor, TechSchool.
Ce te-a atras la proiectul TechSchool?
A venit propunerea prima data, eu am digerat-o un pic si mi s-a parut foarte interesat si am hotarat ca mi se potriveste din toate punctele de vedere. Avand in vedere ca tinerii din ziua de azi sunt preocupati cu totul si cu totul de alte chestii si mai sunt cativa speciali care chiar fac lucruri speciale.
Crezi ca mesajul din muzica ta are vreo legatura, influenteaza in vreun fel acest proiect?
Vreau sa cred ca da. Iti dai seama, daca aveam un mesaj anti... (rade). De exemplu, ne referim la piesa "Tot mai sus" care e o piesa optimista si spune "crede in tine, ca daca nu crezi tu in tine, nu o sa creada altul si nu te va ajuta nimeni altcineva".
Daca tot vorbim de tehnologie, gadgeturi, informatica, esti una dintre persoanele dependente de gadgeturi si tot ce tine de tehnologie?
Pai daca nu am net, zici ca sunt nimeni, sunt pierdut undeva in societate. Internetul, telefonul, daca nu am net pe telefon e grav. Suntem inconjurati de tehnica, suntem in 2012, viteza fuge si noi abia tinem pasul cu ea.
3 gadgeturi fara de care nu poti pleca din casa?
Pai iPhone-ul in primul rand, ajung la studio, trebuie un PlayStation sa ma joc, restul, na, mi-am tras laptopul in spate si am plecat.
Cum arata primul studio in care ai lucrat in cariera?
Debaraua din casa (rade), unu pe unu, un calculator, nou si performant atunci, acum o rasnita, un Pentium, nu mai tin minte, oricum era un Pentium. Si rudimentar, iti dai seama.
Pe parcurs cum a evoluat?
Tehnica nu e atat de ieftina si sculele sunt costisitoare. Important este sa-ti alegi strictul necesar, degeaba ai toate sculele din lume daca nu le folosesti la capacitate maxima. Noi ne-am rezumat la exact ce ne trebuie si am incercat sa luam ce e mai bun.
Un mesaj ai pentru cei implicati in proiectul TechSchool?
Cei care sunt implicati in proiect au target-ul lor si stiu despre ce e vorba, iar restul sa lase Facebook-ul ala si toate tampeniile, sa se bage pe invatat ca, na, timpul trece si te trezesti peste 10 ani ca altii fac si tu nu. Si, atunci, problema e la tine. Deci puneti burta pe carte.
Afla totul despre ultimele inventii din tehnologie, pe www.techschool.ro