SUPERBUN. Supa de miel cu chimen - reteta completa
Pentru persoanele care vor isi impresioneze apropiatii, de Paste, le propunem un preparat special: supa de miel cu chimen.
Supa de miel cu chimen
Ingrediente:
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Rasol miel: 1 bucata
Pulpa miel: 500 gr.
Gat de miel taiat: 2 bucati
Morcovi: 2 bucati
Ceapa alba: 3 bucati
Telina radacina: 1 bucata
Apa: 4 l
Bere neagra: 300 ml.
Praz: 1 bucata
Dovlecei: 2 bucati
Varza/stevie: cateva frunze
Chimen (pus in saculet de ceai, ca sa nu se “piarda” prin supa): 2 lingurite
Sare
Pentru décor: patrunjel proaspat, ardei iute
Mod de preparare:
Se pune carnea impreuna cu morcovul, ceapa, telina, berea si sare la fiert la foc mare pana da in clocot. Apoi, se lasa la foc mediu timp de 60-90 minute.
Se scoate carnea, se rupe de pe oase si se taie. Se pune la loc in oala impreuna cu: praz, dovlecei, varza/stevie si chimen pe foc la foc mic inca 30 minute.
Se presara patrunjel proaspat peste si se serveste cu ardei iute.
Pofta buna!
Reteta: Alexandra Iordachescu