Vremea se schimbă brusc. Meteorologii au emis o avertizare de lapoviţă, vânt şi ninsori

Dată publicare: 05-03-2021 18:11
Dată actualizare: 05-03-2021 19:36


După o zi splendidă de primăvară pregătiţi-vă de un nou episod de iarnă. Vremea se schimbă brusc de vineri seară după ce vineri ne-am bucurat de soare şi peste 20 de grade în sudul ţării.

Meteorologii au emis o avertizare care anunţă temperaturi cu 14 grade mai mici, lapoviţă, vânt şi ninsori pe la munte.

Ce primăvara frumoasă am avut până în seara asta! E greu de crezut, dar de sâmbătă pare că revine iarna. În această noapte, în Bucureşti temperatura scade la 1 grad, iar spre dimineaţă s-ar putea să vedem, o ninsoare slabă sau lapoviţă.

Sâmbătă în toată ţara va fi neaobișnuit de rece între 3 şi 11 grade ziua şi până la minus 12 grade noaptea. În zonele din sud se anunţă lapoviţă sau ninsoare, iar pe la munte o să ningă consistent. Prin centru şi est, va fulgui trecător iar vântul va spori senzaţia de frig.

La fel va fi şi duminică dimineaţă şi noaptea o să fie chiar ger în depresiuni. Ziua nu vom avea mai mult de 10, 11 grade nicăieri în ţară, deşi mai vedem şi soarele din când în când.

Abia luni, 8 martie, atmosfera pare că se mai dezmorţeşte, dar încă va mai ninge slab în zona Carpaţilor Orientali şi în Moldova.