Vremea azi, 5 martie. Weekend cu ger și ninsori

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi se răcește în nordul și nord-vestul țării, dar în rest vremea se menține foarte caldă. În sud și în est, atmosfera va fi însorită, însă în celelalte zone vom avea înnorări și ploi, iar la munte va fi lapoviță.

 

Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, iar maximele pleacă de la 5 grade în Bucovina și vor ajunge până la 18...19 grade în Muntenia și Oltenia.

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici găsim vreme frumoasă și un vânt mai insistent după prânz iar temperaturile se mențin ridicate pentru această dată.

Mai sus în Moldova sudică și în nordul Munteniei atmosfera va fi însorită, vântul se întețește pe parcursul zilei iar maximele termice vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

Citește și
soare
Vremea începe să se încălzească. Zonele în care se vor înregistra și 15 grade
Oana Pellea a ascultat „Macarena”, melodia Erikăi Isac: „Am rezistat 30 de secunde și m-am lămurit”. Ce spune despre mesajul piesei

În nordul Moldovei și în Bucovina domină vremea închisă și o să plouă cam peste tot, iar la munte vor fi ninsori și lapoviță. Ieri la Suceava au fost 15 grade dar astăzi se răcește și vor fi cel mult 5 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș cerul va fi acoperit de nori și o să plouă, dar în zona Carpaților Orientali va ninge și se va depune strat nou de zăpadă.

În ținuturile vestice se anunță mulți nori și precipitații mai ales sub formă de ploaie. Vântul va avea intensificări iar maximele ajung până la 13 grade.

În Transilvania temperaturile se mențin ridicate pentru luna martie. Norii vor fi numeroși, mai ales în regiunile vestice, o să plouă, dar în zonele de munte vor fi precipitații mixte. Treptat, se intensifică vântul, iar pe crestele montane se vor depăși viteze de 80....100 Km/h.

În schimb, în sud-vestul țării se anunță soare și atmosferă plăcută și doar în zonele mai înalte sunt posibile câteva ploi. Va continua să se încălzească și după prânz se vor atinge 19 grade în vestul Olteniei.

În ținuturile sudice vremea va fi plăcută, temperaturile mai cresc puțin și vântul devine insistent.

 

Vremea în țară

 

Sâmbătă, se face rece în toată țara. În sud se anunță lapoviță sau ninsoare, iar în zonele înalte de aici o să ningă consistent. Prin centru și est va fulgui trecător, iar vântul va spori senzația de frig în cea mai mare parte a țării.

Duminică avem vreme rece, mai ales dimineața și noaptea, când o să fie ger în depresiuni. Atmosfera va fi însorită și vântul mai are unele intensificări în sud-est.

Luni va mai ninge slab în zona Carpaților Orientali și în Moldova, dar în rest se anunță vreme bună și temperaturi în creștere ușoară.

 

Vremea în București

 

În București astăzi avem încă o zi foarte caldă, cu temperaturi de până la 18 grade Celsius. Cerul va fi mai mult senin și vântul va crește treptat în intensitate. La noapte se înnorează și spre dimineață așteptăm ninsori slabe sau lapoviță.

Sâmbătă se răcește tranșant și o să avem vreme urâtă cu înnorări și precipitații slabe, sub formă de lapoviță și ninsoare, mai ales în prima parte a zilei. Vântul va sufla cu 40-50 km/h, iar maxima se oprește pe la 4 grade. În noaptea următoare vor fi minus 3 grade.

Duminică așteptăm vreme mai bună, se arată trecător și soarele iar spre seară se înseninează. Se încălzește ușor, se ating 7 grade și vântul se domolește.

Luni va predomina vremea frumoasă, se încălzește ușor și vântul va fi activ. Temperatura maximă va fi de 11 grade, iar cea minimă de minus 2 grade.

 

Vremea la munte

 

La munte se răcește în masivele nordice și precipitațiile se vor extinde treptat. Pe parcursul zilei va fi lapoviță, apoi vor predomina ninsorile și va ninge mai consistent în zona Carpaților Orientali. Vântul va avea intensificări cu viteze de peste 80...100 km/h și va fi viscol.

Sâmbătă vremea devine rece, chiar geroasă pe timpul nopții. Va ninge serios în Carpații Meridionali și în cei de Curbură, dar în rest va fulgui puțin. Vântul va viscoli ninsoarea și va spulbera zăpada depusă, cu viteze de peste 80 km/h, mai ales în zonele de creastă din Meridionali.

Duminică predomină timpul frumos, dar va fi în continuare destul de frig și o să avem ger dimineața și noaptea în aproape toată zona montană. Pe văi și în depresiuni izolat va fi ceață asociată cu depunere de chiciură.

Luni se încălzește însă dimineața și noaptea vremea se menține rece. În Carpații Orientali vor fi înnorări și ninsori slabe dar în restul zonelor de munte se arată trecător și soarele.

 

Articol recomandat de sport.ro
Cum a încercat Dani Alves să evite închisoarea în ultimul moment: câți bani i-a oferit victimei și reacția femeii
Cum a încercat Dani Alves să evite închisoarea în ultimul moment: câți bani i-a oferit victimei și reacția femeii
Citește și...
Vreme neobișnuit de caldă pentru această perioadă. Se vor atinge și 18 grade
Vreme neobișnuit de caldă pentru această perioadă. Se vor atinge și 18 grade

Vremea, 3 martie. Miercuri, vremea devine caldă în cea mai mare parte a țării. Dimineața, în zonele joase va fi ceață, apoi se înseninează peste tot.

Vremea începe să se încălzească. Zonele în care se vor înregistra și 15 grade
Vremea începe să se încălzească. Zonele în care se vor înregistra și 15 grade

Vremea, 2 martie. Marți se îndreaptă vremea și temperaturile încep să crească. În prima parte a zilei s-ar putea să picure în sud-est, dar, după prânz, soarele se arată peste tot.

Vremea azi, 1 martie. Început mohorât de Mărțișor, dar vin zile frumoase și foarte calde
Vremea azi, 1 martie. Început mohorât de Mărțișor, dar vin zile frumoase și foarte calde

Începem luna martie cu vreme destul de neplăcută și precipitații slabe în estul, sud-estul și centru țării.

Recomandări
Mircea Geoană, despre șansele lui Klaus Iohannis să ajungă în fruntea NATO: „Noi ne dorim un singur lucru”
Mircea Geoană, despre șansele lui Klaus Iohannis să ajungă în fruntea NATO: „Noi ne dorim un singur lucru”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a fost, vineri, invitatul Știrilor PRO TV, unde a vorbit despre șansele lui Klaus Iohannis de a obține șefia Alianței Nord-Atlantice, dar și despre evoluția războiului ruso-ucrainean.

Cele două avantaje pe care le are Klaus Iohannis în cursa pentru șefia NATO. De ce Alianța ar prefera candidatura românului
Cele două avantaje pe care le are Klaus Iohannis în cursa pentru șefia NATO. De ce Alianța ar prefera candidatura românului

Președintele Klaus Iohannis va sta, luni, față în față, la Paris, cu liderii europeni, la scurt timp după ce s-a aflat că România le-a transmis aliaților că îl va propune la șefia NATO.

"Cel mai rău film de groază". Mărturia româncei care administrează complexul mistuit de foc în Valencia

Au fost momente de groază, joi, în Spania. Un incendiu puternic a mistuit două blocuri de apartamente din Valencia în mai puțin de o oră.