Vremea se răcește după 2 noiembrie. Zonele unde vor fi ploi sau burniță

Vremea
iStock

Vremea caldă va persista până în primele zile ale lunii noiembrie, după care valorile termice vor scădea atât la nivelul maximelor, cât şi al minimelor, arată ANM în prognoza pentru intervalul 29 octombrie - 11 noiembrie.

Probabilitatea pentru apariţia precipitaţiilor va fi mai accentuată la sfârşitul lunii octombrie, dar şi după data de 6 noiembrie.

În Banat, până spre sfârşitul primei săptămâni de prognoză, vremea se va menţine mult mai caldă decât în mod normal la această dată, cu o medie a valorilor termice diurne cuprinsă între 23 şi 25 de grade. Ridicate vor fi şi temperaturile nocturne, iar media acestora va avea variaţii mai mari, între 10 şi 14 grade, cea mai răcoroasă dimineaţă fiind cea de 31 octombrie. Din data de 4 noiembrie se va intra într-un proces de răcorire treptată, astfel că până la finalul celei de-a doua săptămâni se va ajunge la medii ale temperaturilor maxime de 16 grade şi ale temperaturilor minime de 6 grade. Probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi mai ridicată în jurul datei de 30 octombrie, precum şi după data de 6 noiembrie.

În Crişana, în prima săptămână de prognoză, vremea se va menţine deosebit de caldă, cu variaţii ale mediei temperaturilor maxime între 21 şi 25 de grade, iar ale celor minime între 10 şi 14 grade. În cea de-a doua săptămână, valorile termice vor fi în scădere treptată, spre maxime medii în jurul a 16 grade şi minime medii de 5 - 6 grade. Probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi mai ridicată în jurul datei de 30 octombrie, precum şi după data de 6 noiembrie.

În Transilvania, între 29 octombrie şi 3 noiembrie, vremea va rămâne deosebit de caldă, cu medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 21 şi 24 de grade şi ale temperaturilor minime între 7 şi 10 grade. Din 4 noiembrie şi până la finalul intervalului de prognoză temperaturile maxime vor scădea cu aproximativ 6 grade, iar cele minime cu 5 grade. Vor fi ploi de scurtă durată, pe suprafeţe mici, la începutul intervalului de prognoză şi din nou în ultimele zile ale acestuia.

Citește și
VIDEO. Zelenski, reacție după discuția dintre Olaf Scholz și Vladimir Putin

Pentru zona Maramureşului, până în data de 3 noiembrie, valorile termice vor avea variaţii la valori mult mai ridicate decât în mod normal la această dată. Astfel, media temperaturilor maxime va fi între 21 şi 24 de grade, iar a minimelor între 8 şi 11 grade. Din data de 4 noiembrie şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni vremea va intra într-un proces de răcire treptată, iar media maximelor termice va ajunge la 14 - 15 grade şi a minimelor la 4 - 5 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jurul datei de 30 noiembrie şi din data de 7 noiembrie.

În Moldova, în ultimele zile ale lunii octombrie, vremea va rămâne deosebit de caldă, cu medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 22 şi 24 de grade. În noiembrie se va răcori treptat, iar până în ziua de 11 valorile termice diurne vor ajunge la 12 grade. Temperaturile medii nocturne se vor situa în jurul valorii de 11 grade până spre sfârşitul primei săptămâni, apoi vor scădea şi vor ajunge la aproximativ 4 grade la finalul intervalului de prognoză. Doar izolat vor fi condiţii pentru ploi slabe sau burniţă.

În regiunea Dobrogei, în primele trei zile, media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar a minimelor va fi de 13 - 14 grade. Din data de 1 noiembrie vremea va intra într-un proces de răcorire ce va face ca, la finalul intervalului de prognoză, media temperaturilor diurne să fie de cel mult 14 grade, iar a celor nocturne de 8 grade. Izolat şi trecător vor fi posibile ploi slabe sau burniţă.

În Muntenia, până în data de 31 octombrie vremea deosebit de caldă va persista, cu temperaturi medii diurne în jurul a 25 de grade. Din 1 noiembrie, valorile termice vor fi în scădere, de la o medie de 22 de grade, în prima zi, la 14 grade în ultimele zilei de prognoză. Totodată, media minimelor termice se va menţine în jurul valorii de 11 grade până în ziua de 2 noiembrie, apoi va scădea spre 5 - 6 grade în dimineţile de 10 şi de 11 noiembrie. Probabilitatea pentru ploi slabe sau burniţă pe suprafeţe mici va fi mai ridicată după data de 7 noiembrie.

În zona Olteniei, valorile termice vor fi cu mult mai ridicate decât în mod normal în această perioadă, îndeosebi în primele trei zile, când media maximelor termice va fi de 24 - 25 de grade. Din data de 1 noiembrie acestea vor scădea treptat şi vor ajunge, în ultimele zile de prognoză, până la 14 - 15 grade. Temperaturile nocturne nu vor avea variaţii importante până în data de 2 noiembrie şi se vor situa în jurul valorii de 11 grade, după care vor scădea spre 5 - 6 grade în ziua de 11 noiembrie. Doar pe suprafeţe mici vor fi posibile ploi slabe în jurul datei de 30 octombrie şi după 7 noiembrie.

La munte, în prima săptămână, vremea va fi caldă pentru această perioadă, cu o medie a temperaturilor maxime între 13 şi 16 grade şi a minimelor între 6 şi 10 grade. În cea de-a doua săptămână se va răcori treptat, astfel că, la finalul ei, media maximelor nu va mai depăşi 8 grade, iar a minimelor 1 - 2 grade. Vor fi condiţii pentru ploi de scurtă durată mai ales la începutul intervalului şi după data de 6 noiembrie.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așa au provocat kosovarii ultrașii din România: gesturile făcute înainte de scandarea "Serbia, Serbia"
FOTO Așa au provocat kosovarii ultrașii din România: gesturile făcute înainte de scandarea "Serbia, Serbia"
Citește și...
Vremea se încălzeşte de duminică. Meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale
Vremea se încălzeşte de duminică. Meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale

Vremea se încălzeşte începând de duminică, iar în prima parte a săptămânii viitoare temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale, atât în ţară, cât şi în Capitală, anunţă meteorologii.

Vremea azi, 15 noiembrie. Rămânem cu atmosfera închisă şi rece. Maximele pleacă de la 2 grade în Maramureş
Vremea azi, 15 noiembrie. Rămânem cu atmosfera închisă şi rece. Maximele pleacă de la 2 grade în Maramureş

Vineri rămânem cu atmosfera închisă şi rece. În sud-est o să picure trecător; în nord şi în centru sunt condiţii de lapoviţă, iar pe la munte mai apar ceva fulguieli.

Vremea azi, 14 noiembrie. Va fi o zi mohorâtă, cu ploi și ceață în mai multe regiuni
Vremea azi, 14 noiembrie. Va fi o zi mohorâtă, cu ploi și ceață în mai multe regiuni

Joi avem încă o zi mohorâtă. În Oltenia, în Muntenia și în Dobrogea o să plouă. În celelalte regiuni, pe spații foarte mici, apar precipitații sub toate formele.

Recomandări
Prețurile din România cresc mai repede decât în orice alt stat din UE. Scumpirile, cauzate de majorările de salarii și pensii
Prețurile din România cresc mai repede decât în orice alt stat din UE. Scumpirile, cauzate de majorările de salarii și pensii

În 2024, România rămâne campioana scumpirilor în Uniunea Europeană. Conform previziunilor Comisiei Europene, țara noastră va încheia anul cu cea mai mare rată a inflației, ceea ce înseamnă că la noi prețurile cresc mai repede decât în orice alt stat UE.

Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului

Premierul Marcel Ciolacu spune că a primit răspuns scris din Ucraina privind interdicţia lui George Simion în această ţară și a făcut public documentul primit de la Kiev.

Povestea unei școli din Buzău care a reușit să reducă abandonul școlar. Cum sunt motivați elevii și părinții lor
Povestea unei școli din Buzău care a reușit să reducă abandonul școlar. Cum sunt motivați elevii și părinții lor

Campania „Deșteaptă-te, România!" ajunge vineri seară la final. În aceste două săptămâni Știrile ProTV au prezentat modele educaționale din țară și din străinătate, promovate de dascăli care susțin excelența.