Vremea azi, 4 aprilie 2020. Prognoza meteo în București și în țară

04-04-2020 09:39


Soare

Sâmbătă avem vreme caldă, câţiva nori de ploaie prin sudul, estul şi centrul ţării şi cer senin în rest.

Maximele pleacă de la 10 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi ajung la 19 grade în ţinuturile vestice.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan găsim mai mulţi nori, e posibil să vină şi 2-3 stropi de ploaie, iar vântul se menţine activ. Temperaturile urcă spre 16-17 grade, însă pe litoral va fi mai răcoare şi se vor înregistra în jur de 12 grade.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, atmosferă va fi schimbătoare şi s-ar putea să picure trecător. Temperaturile se menţin peste limitele normale şi ajung tot pe la 16-17 grade.

Şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina se înnorează din când în când, apar şi ceva condiţii de ploaie, dar nu lipsesc nici momente însorite. Vor fi 12 grade la Suceava şi 15 grade în Bacău.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş ne-aşteaptă o zi plăcută, cu cer mai mult senin şi până la 17 grade în termometre.

Şi în ţinuturile vestice avem soare şi atmosfera agreabilă. Va fi mai cald decât în celelalte zone din ţară. Pe aici se vor atinge 18-19 grade.

Vreme frumoasă găsim şi în zona Transilvaniei. Dimineaţă este cam frig în depresiuni, dar soarele încălzeşte treptat atmosfera, maximele depăşesc 10 grade şi ajung pe la 16 grade în vestul priovinciei.

Şi în Oltenia ne aşteaptă o zi frumoasă şi se mai încălzeşte puţin faţă de ieri. Norii apar destul de rar şi amiaza ne-aduce maxime în jur de 15-16 grade- valori puţin mai ridicate decar în mod obişnuit.

În ţinuturile sudice vor fi ceva înnorări, dar e puţin probabil să plouă. În ansamblu avem vreme bună şi vreo 15-16 grade la orele amiezei.

Vremea în București

 

Şi în Capitală prindem vremea frumoasă, norii vin şi trec, se mai simte un pic şi vântul, iar pe la amiază se ating în jur de 16 grade.

Vremea la munte

 

La munte va domina atmosfera cu soare şi va fi puţin mai cald decât ar fi normal în acest moment al anului. Ploile apar cu totul izolat, iar vântul mai are unele instensificari, însă nu mai ajunge la viteze mari, ca în zilele trecute.

Vremea în următoarele zile

 

Duminică se porneşte vântul. În sud şi sud-est va ajunge la viteze de 60-70 Km/h, pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură s-ar putea să depăşească 80 Km/h, iar în celelalte zone vor fi rafale de 40-50 Km/h. Ziua se mai aduna norii, dar pe seara cerul se degajează treptat.

Luni o să avem soare şi vreme frumoasă, dar vântul mai are unele răbufniri, în special în ţinuturile sudice. În extremitatea sud-estică, vântul va sufla cu 60 Km/h, iar în Munţii Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali va atinge viteze de 80-90 KM/h. Dimineaţa şi noaptea va fi cam răcoare.

Marţi ne aşteaptă încă o zi însorită. Se mai încălzeşte puţin şi temperaturile depăşesc valorile normale. Vântul mai are unele intensificări în sud-vestul şi în sud-estul ţării.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO