Vreme schimbătoare la început de aprilie. Ce ne așteaptă în weekend

03-04-2020 08:12


Prognoza meteo 3 aprilie 2020. Vineri frigul persistă în primele ore ale zilei și mai apar câțiva nori prin nordul, nord-vestul și centrul țării.

 

Peste zi mai cresc temperaturile și o să avem vreme frumoasă peste tot. Vântul va sufla mai tare la munte, pe creste, dar se va înteți și în regiunile estice. La amiază vor fi temperaturi cuprinse între 10 grade în depresiuni și 18 grade în sudul și estul țării.
 

Vremea în fiecare regiune
 

În Dobrogea și Bărăgan găsim vreme frumoasă cu mult soare și temperaturi în creștere. Se vor atinge 17 grade în Bărăgan, însă în zona Dobrogei, mai ales pe litoral, valorile termice vor fi mai modeste.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei vremea continuă să se încălzească. Norii vor fi rari, vântul va avea unele porniri, iar maximele vor ajunge până la 18 grade Celsius.

În nordul Moldovei și în Bucovina se anunță o zi foarte frumoasă: soare, câțiva nori de vreme bună, un vânt activ și temperaturi cu 5...6 grade peste cele de joi.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș se anunță înnorări, dar și perioade cu soare. Se încălzește ușor și la amiază vor fi cel mult 14 grade Celsius.

Se încălzește și în ținuturile vestice. Vremea va fi plăcută în ansamblu. Mai apar câțiva nori, însă nu sunt anunțate precipitații. După prânz se vor atinge 16 grade în zona Banatului.

În Transilvania, dimineața avem vreme rece, mai ales în depresiuni, însă se încălzește treptat. Amiaza ne aduce soare și până la 15 grade în vestul provinciei.

Sud-vestul țării are parte de soare și atmosferă plăcută. Tendința de încălzire se păstrează și aici, iar maximele urcă spre 16 grade.

Și în ținuturile sudice se anunță vreme frumoasă și temperaturi în creștere.

Vremea în București


În București, ziua de vineri ne aduce soare și atmosferă plăcută. Se încălzește și vor fi 17 grade în termometre. Pe timpul nopții vor fi înnorări și mai cresc temperaturile.

Vremea la munte


În zonele de munte, vineri dimineață va fi foarte frig, însă mai târziu se încălzește și va predomina vremea frumoasă. În masivele nordice și nord-vestice mai apar câțiva nori și vântul va sufla mai tare la altitudini mari.

Prognoza meteo pe următoarele trei zile
 

Vremea în București
 

Sâmbătă prindem vreme frumoasă și se face puțin mai cald. Pe la amiază se ating 18 grade, dar în noaptea următoare se pornește vântul.

Duminică, atmosfera va fi însorită, însă vântul devine insistent și mai scad temperaturile. Maxima va ajunge pe la 15 grade. Pe timpul nopții vântul va sufla moderat și minima va coborî spre 2 grade Celsius.

Luni se înseninează, însă vântul va avea intensificări pe timpul zilei și abia la lăsarea serii se va domoli. Temperaturile scad ușor și vor fi cel mult 14 grade ziua și în jur de minus 2 grade pe timpul nopții.

Vremea la munte


Sâmbătă, temperaturile ajung la valori normale pentru această perioadă și vom avea vreme frumoasă cam peste tot. Pe suprafețe mici mai apar înnorări și precipitații slabe sub formă de lapoviță, iar la altitudini mari va ninge. În noaptea următoare vântul va crește în intensitate în Carpații de Curbură și în Carpații Meridionali.

Duminică se răcește puțin. Va domina atmosfera însorită, însă prin masivele sud-vestice mai apar câțiva nori, iar vântul va sufla mai tare în zonele de creastă.

Luni vremea va fi frumoasă, cu cer curat și un vânt mai activ în vestul Carpaților Meridionali.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO