Vremea se încălzește în întreaga țară. Zonele în care avem parte de vânt puternic


Ultimul update: Joi 26 Martie 2020 09:42
Data publicarii: Joi 26 Martie 2020 08:32
Categorie: Vremea

Joi mai cresc temperaturile, însă vântul va sufla cu putere şi vor fi rafale de 90 km/h la munte şi de până la 70 km/h în ţinuturile sudice.

Vedem soarele peste tot, iar în sud-vest mai apar câţiva nori de ploaie. Maximele vor fi de la 5 la 16 grade, cu cele mai ridicate valori în nord-vestul ţării.

Vremea pe regiuni

 

În Dobrogea și Bărăgan găsim înnorări, dar şi perioade cu soare. Vântul va avea intensificări, iar temperaturile cresc faţă de ziua trecută.

Zărim soarele şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Vântul va prinde putere mai ales în zonele de munte, se încălzeşte iar după prânz se vor înregistra 13-14 grade Celsius.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, atmosferă va fi însorită. Se încălzeşte şi pe aici maximele urcă spre 14 grade şi vântul se înteţeşte în zonele înalte.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş atmosferă va fi însorită, se ating 15 grade în termometre însă şi pe aici vântul va avea intesnificari mai ales în zonele înalte. Până la ora 9, este cod galben de vânt puternic pentru zona de munte din judeţul Maramureş.

La altitudini de peste 1700 de metri, se ating viteze de 90-100 km/h, zăpada este spulberată şi în aceste condiţii vizibilitatea scade foarte mult.

În ţinuturile vestice, găsim soare şi vreme bună, în Crișana şi înnorări temporare prin Banat. Miercuri la Timişoara au fost 5 grade, însă miercuri se încălzeşte şi se vor atinge 12 grade Celsius. În zonele de munte, sunt posibile precipitaţii slabe mixte iar vântul va atinge viteze de 110 km/h.

Mai cresc temperaturile şi în centrul României, apare şi soarele, însă vântul va avea intensificări, iar la munte se ating viteze de 70-90 km/h. După prânz se ating 14 gradec Celsius în vestul provinciei.

În sud-vestul ţării, atmosferă va fi închisă şi izolat va ploua în zonele joase însă pe la munte pot să fie precipitaţii slabe mixte!

În ţinuturile sudice vremea va fi schimbătoare. Soarele apare în regiunile de deal şi de munte iar în sudul extrem e posibil să picure puţin. Vântul va agita atmosfera şi se încălzeşte şi aici.

Vremea în București

 

În Bucureşti, joi cresc temperaturile, se ating 13-14 grade, însă vântul va sufla cu putere şi vor fi rafale de 60 km/h. Atmosfera va fi destul de schimbătoare, presiunea atmosferică scade, iar ploile sunt puţin probabile.

Vineri va fi şi mai bine, se ating 16 grade şi avem mai multe ore cu soare. Vântul mai atinge 60 km/h, iar presiunea continuă să scadă.

Sâmbătă se face mai cald, vom avea temperaturi mai potrivite, însă încep să se adune norii şi vântul se domoleşte.

Duminică prindem cam aceleaşi condiţii. Vremea se menţine caldă, însă înnorările vor fi persistente.

Vremea la munte

 

La munte, se încălzeşte uşor, norii vin şi trec, iar în munţii Banatului mai sunt condiţii de lapoviţă. Tot aici, vântul continua să sufle cu putere şi spulbera zăpadă. Poate atinge 110 km/h.

Vineri, norii se împrăştie, însă vântul rămâne insistent şi mai atinge viteze de 110 km/h în masivele sud-vestice.

Sâmbătă se anunţă vreme frumoasă, caldă pentru finalul de martie, cu ceaţă în primele ore.

Duminică încep să se adune norii şi aici, pot veni doi-trei stropi de ploaie, însă atmosferă va fi destul de caldă, în ansamblu.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO