Vreme rece, astăzi, cu vânt puternic. În unele regiuni va continua să ningă

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi avem încă o zi foarte rece, cu vânt. Prin vest, sud și centru mai vine un pic de lapoviță sau câțiva fulgi de zăpadă, iar maximele pleacă de la zero grade în zona Olteniei și ajung la 9 grade prin nord-vest.

 

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea și Bărăgan, găsim atmosfera închisă, temperaturi scăzute și vânt intens. Pe litoral, rafalele vor atinge și 80 KM/h.

Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, va fi mai frig decât în mod obișnuit, deși temperaturile câștigă un grad, două față de ziua trecută. Zărim puțin și soarele, iar vântul suflă mai tare în nord-estul Munteniei.

În nordul Moldovei și în Bucovina avem tot vreme rece, dar va fi un pic mai bine decât ieri: maximele vor ajunge pe la 7...8 grade. Nu sunt anunțate precipitații și apare trecător soarele.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș așteptăm atmosferă schimbătoare și temperaturi modeste pentru acest moment al anului, de cel mult 8...9 grade. Condițiile de precipitații sunt foarte reduse, iar noaptea aduce din nou valori negative, de minus 3, minus 4 grade.

În ținuturile vestice se anunță o zi destul de neplăcută, cer noros, un pic de lapoviță sau fulguieli trecătoare. Va fi foarte frig, iar vântul va suflă cu putere în sudul Bantului.

Frigul persistă și în zona Transilvaniei. Vedem soarele destul de rar, iar vântul suflă mai tare în zonele montane, pe unde va spulbera zăpadă depusă.

Vremea, la noapte

 

La noapte, în depresiuni o să fie ger, iar la Miercurea Ciuc se vor atinge minus 10 grade.

În Transilvania prindem o zi de iarnă autentică. Maximele nu trec peste 2 grade, ninsorile vor fi temporare și se așează strat de zăpadă și pe aici. Peste noapte, în depresiuni va fi ger.

În Oltenia, găsim viscol și vreme rea. Ieri a nins ore în șir, o să mai ningă și astăzi, ba chiar și la noapte, așa că stratul de zăpadă va crește substanțial. Acum măsoară 20 de cm în zona deluroasă.

Vremea în București

 

 

Foarte frig și în ținuturile sudice. În prima parte a zilei o să mai ningă viscolit, iar mai târziu, rămânem cu atmosfera de gheață, dar vântul parcă se mai domolește. Va fulgui și la noapte în zonă.

În București, avem cam aceleași condiții, deocamdată... Este mai frig decât ieri dimineață, și în prima parte a zilei, mai așteptăm ceva ninsori. Vântul se întețește, ajunge la 70 km/h, iar maximă se oprește la 2...3 grade.

Vremea la munte

 

În zonele de munte, episodul de iarnă continuă. Vântul suflă cu putere, vremea va fi foarte rece și va ninge în majoritatea masivelor. Vizibilitatea scade, rafalele ating chiar și 90 km/h, iar în vestul Meridionalilor, stratul de zăpadă va crește apreciabil.

Vremea în următoarele zile

 

Mâine se încălzește. Mai apar ceva nori de ploaie pin vest și centru, în rest va fi timp frumos. Vântul, însă, rămâne activ. În ținuturile sudice, prin centru și nord-vest va atinge viteze de 45...60 KM/h, iar pe crestele montane poate depăși 100 Km/h.

Vineri, temperaturile mai cresc puțin și o să avem vreme frumoasă, cer senin în jumătatea nordică și câțiva nori prin sud. Vântul mai are unele porniri în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și la munte.

Sâmbătă se anunță o zi plăcută și mai caldă decât ar fi normal la această dată. În zonele sudice apar ceva înnorări, dar e puțin probabil să plouă, iar maximele depășesc 10 grade peste tot.

Citește și...
Prognoza până pe 5 aprilie. Vremea se încălzește, temperaturile ating 17 grade
Prognoza până pe 5 aprilie. Vremea se încălzește, temperaturile ating 17 grade

Vremea se încălzeşte din 26 martie, până la valori diurne de 17 grade, iar probabilitatea de precipitaţii va rămâne ridicată pe parcursul următoarelor două săptămâni (23 martie - 5 aprilie), arată prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie, publica

Recomandări
Locuitorii orașului Gaziantep dorm sub cerul liber, la -10°C, de teama unor noi cutremure. Ilknur Pintilie: E un ger cumplit
Locuitorii orașului Gaziantep dorm sub cerul liber, la -10°C, de teama unor noi cutremure. Ilknur Pintilie: E un ger cumplit

Corespondentul Știrile PRO TV, Ilknur Pintilie, se află în Gaziantep, unul dintre orașele grav afectate de cele două cutremure care au zguduit Turcia luni, 6 februarie.

Cutremure devastatoare în Turcia și Siria. Bilanțul deceselor a depășit 12.000, iar eforturile de căutare și salvare continuă
Cutremure devastatoare în Turcia și Siria. Bilanțul deceselor a depășit 12.000, iar eforturile de căutare și salvare continuă

Bilanțul negru al cutremurului devastator din Turcia și Siria continuă să crească. Sunt peste 12.000 de morți, iar cifrele se actualizează de la o oră la alta.

Salvatorii români trimiși în Turcia au început operațiunile în zonele grav afectate. Au scos de sub dărâmături trei persoane
Salvatorii români trimiși în Turcia au început operațiunile în zonele grav afectate. Au scos de sub dărâmături trei persoane

Românii trimiși în Turcia au reușit să scoată de sub dărâmături trei supraviețuitori. Și cum următoarele ore sunt vitale, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a trimis în zonele afectate încă o echipă de specialiști.