Vremea rămâne frumoasă în toată ţara. Cum va fi pe litoral în următoarele zile

12-08-2018 09:22


Ziua de astăzi ne-aduce vreme frumoasă, averse sporadice spre seară prin nord, centru şi la munte şi maxime de la 26, la 33 de grade în vestul ţării.

Vremea în fiecare regiune a ţării

Vedem cum va arăta vremea în fiecare regiune a ţării şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Pe aici găsim soare, câţiva nori de vreme bună şi un vânt mai insistent la malul mării. Temperaturile urcă spre 31-32 de grade, doar pe litoral vor fi valori mai modeste.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei se anunţă o zi plăcută, însorită şi o amiază călduroasă, cu 31-32 de grade în termometre. În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina pe înserat apar înnorări şi ploi zgomotoase, dar pe suprafeţe restrânse.

Temperaturile scad uşor acolo unde o să plouă. Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş se aşteaptă câteva averse trecătoare,tot în a doua parte a zilei. În general avem timp frumos şi maxime de 30-31 de grade. În vestul ţării nu sunt semne de ploaie, însă vremea devine călduroasă la amiază, când poate să apară şi disconfortul termic. Î

n Transilvania este răcoare acum, dar temperaturile cresc de la o oră la altasi ating 32 de grade în vestul privinciei.Mai târziu sunt şanse de ploaie, în specialpe la munte. În Oltenia găsim vreme frumoasă şi putinmai caldă decât ieri, cu până la 33 de grade, la umbră. Şi în ţinuturile sudice temperaturile mai cresc cuun grad, două. Norii vor fi rari, iar vântul abia va adia.

Bucureştenii au parte de încă o zi insorită şi o amiază călduroasă, cu 32 de grade în termometre. Urmează o noapte senină, temperatura coboară treptat până la 17 grade. La munte găsim vreme bună, dar spre seară se adună norii şi vor lăsa câteva averse în Carpaţii Orientali şi izolat în celelalte masive. La capitolul temperaturi nu sunt schimbări importante.

Pe litoral continua vremea frumoasă: soare, câţiva nori şi un vânt destul de activ. Temperaturile se menţin la valori plăcute, de cel mult 27-28 de grade

Vremea în următoarele 3 zile

Noaptea ne aduce atmosferă liniştită, câţiva nori în ţinuturile nordice şi cer mai mult senin în restul ţării. Se răcoreşte treptat şi minimele ajung la 10grade în depresiunile din estul Transilvaniei, iar cele mai ridicate valori, de 20-21 de gradesunt anunţate la malul mării. Mâine: soare şi timp frumos, dar se face un pic mai cald la nivelul întregii ţări. Pe la amiază, temperaturile depăşesc 30 de grade în majoritatea zonelor, iar în vest se ating frecvent 34 de grade la umbră şi o să apară disconfortul termic.

Spre seară mai pot să vină câteva reprize de ploaie, în special în zonele montane, iar vântul se inteţeşte in sud-vestul ţării, dar şi pe timpul ploilor.

În Bucureşti mâine se anunţă atmosferă însorită şi o amiază puţin mai caldă, cu 33 de grade la umbră. Pentru marţi prognoaza sună la fel: soare, timp frumos şi temperaturi ridicate după panz, când se ating din nou 33 de grade. Miercuri se face şi mai cald: maxima ajunge la 34 de grade,norii apar întâmplător, iar vântul nu prea se simte.

La munte astăzi prindem vreme bună, dar spre seară vin câteva averse în Carpaţii Orientali şi izolat în celelalte masive. Mâine se mai încălzeşte puţin şi tot după-amiaza şi seară o apară averse trecătoare, pe suprafeţe restrânse.Marţi temperaturile mai cresc un pic, o să avem atmosfera plăcută şi câţiva nori de ploaie pe înserat, în special în nordul Carpaţilor Orientali. Miercuri creşte puţin instabilitatea; o să plouadin când în când, vor fi şi fenoneme electrice siintensificari de scurtă durată ale vântului, iar temperaturile scad uşor.

Pe litoral continua vremea frumoasă. Mâine: tot cer curat, un vânt mai liniştit şi se face puţin mai cald. Condiţii meteo foarte bună avem şi marţi:soare, briza plăcută şi un grad în plus la oreleamiezii. Şi miercuri prindem vreme cald şi frumoasă. Temperaturile urcă spre 31 de grade, cerul ramane senin, iar apa mării va avea 26-27 de grade.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

VIDEO PROTVPLUS.RO