Vremea pentru sfârșitul săptămânii. Diferențe mari de temperaturi între regiuni

Ultima actualizare: 17-01-2020 11:10

Vineri, la deal şi la munte continuă vremea frumoasă şi va fi mai cald decât în mod obişnuit.

În schimb, în ţinuturile joase domină atmosfera închisă, ceața poate să dureze toată ziua şi temperaturile rămân scăzute.

Vremea pe regiuni

În Dobrogea și Bărăgan găsim ceață densă şi multă umezeală. Se poate depune chiciură, iar maximele se vor opri pe la 3-4 grade, însă din cauza umezelii vom simţi valori mai scăzute de atât.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei esteo zi destul de neplăcută, cu ceață persistentă şi condiţii de burniţa sau fulguială. E posibil să se formeze polei, aşa că mare atenţie dacă porniţi la drum.

În nordul Moldovei şi în Bucovina aşteptăm vreme închisă şi ceva negură dimineaţa pe la câmpie. Maximele pot ajunge pe la 5-6 grade, valori ridicate pentru acest moment al anului.

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem ceaţă la începutul zilei, iar în zonele în care aceasta persistă va fi foarte frig. În rest, apare soarele şi se încălzeşte simţitor: pe la amiază se ating chiar şi 9-10 grade.

Nici vestul ţării nu scapă de ceaţă. Pe la câmpie avem atmosfera închisă, umezeala multă şi temperaturi modeste. În rest zărim soarele după prânz, iar temperaturile urcă mai mult în zonele deluroase.

În Transilvania avem o dimineaţă foarte rece, cu ceață densă în depresiuni, pe unde temperaturile rămân sub zero grade. În schimb, la munte prindem încă o amiază însorită şi caldă.

În Oltenia se anunţă din nou frig, ceaţa şi multă umezeală în zonele de câmpie. Mai sus, însă, găsim vreme bună şi se înseninează după prânz.

La fel va fi şi în ţinuturile sudice: atmosfera închisă, ceaţa şi depunere de chiciură, în special Lunca Dunării şi soare în Dealurile Munteniei.

Vremea în București

 

În Bucureşti, aproape nicio schimbare: ceața persista, vine cu chiciură, poate şi ceva fulguieli. Maxima se opreşte la 3 grade, însă din cauza umezelii vom resimţi temperaturi mai scăzute.

Sâmbătă se anunţă încă o zi mohorâtă, cu un pic negură dimineaţa şi cer acoperit mai târziu.

La fel va fi şi duminica: vreme închisă, ceaţă la începutul zilei, condiţii de burniţa sau fulguiala.

Luni e posibil să zărim puţin soarele, dar mai apare şi ceva negura, în special pe timpul nopţii, când se face mai frig.

Vremea la munte

 

În schimb, la munte rămânem cu vremea frumoasă. Va fi mult mai cald decât în mod obişnuit, iar ceața va fi prezentă pe vai şi în depresiuni.

Sâmbătă avem încă o zi însorită şi o amiază plăcută, cu temperaturi ridicate pentru luna ianuarie.

Duminica se răceşte, apar mai mulţi nori şi vântul devine mai insistent. Ceața revine dimineaţa pe vai şi în depresiuni, iar în noaptea următoare va fi ger în mare parte din zona montană.

Luni se încălzeşte la loc şi o să avem vreme frumoasă, soare, câţiva nori şi un vânt activ.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO