Frig și ceață la câmpie, vreme frumoasă la munte. Cum arată prognoza pentru zilele următoare

Ultima actualizare: 16-01-2020 11:12

Vineri avem încă o zi caldă şi frumoasă la deal şi la munte, însă în zonele joase domină atmosfera închisă, cu ceață persistentă.

Maximele pleacă de la minus 4 grade în zonele cu ceață şi ating 10-11 grade în dealurile de vest.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan pe aici găsim ceață densă şi multă umezeală. Se poate depune chiciură; iar maximele se vor opri pe la 5-6 grade, însă din cauza umezelii vor simţi valori mai scăzute de atât.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, negura durează aproape toată ziua şi aduce un frig pătrunzător. Temperaturile ating cu greu 2-3 grade, iar după prânz e posibil să zărim un pic soarele.

În nordul Moldovei şi în Bucovina avem vreme frumoasă, cu cer senin în zonele mai înalte. În schimb, la câmpie, ceata va fi prezentă câteva ore bune şi va menţine temperaturile scăzute.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş domină atmosfera însorită, însă dimineaţa apare ceva negură şi aici. Apoi va fi mult mai cald decât ar fi normal: maximele ajung pe la 8-9 grade.

Vreme frumoasă găsim şi în ţinuturile vestice, dar după ce se risipeşte ceata de la câmpie. Temperaturile depăşesc valorile obişnuite pentru o zi de ianuarie, iar în zona deluroasă pot atinge 10-11 grade.

În Transilvania avem o dimineaţă foarte rece, cu multă ceaţă în depresiuni. Apoi, atmosfera se dezmorţeşte treptat şi urmează o amiază plăcută, cu temperaturi ridicate, în special pe la munte.

În Oltenia se anunţă frig, ceaţă şi multă umezeală în zonele de câmpie. Mai sus, însă, găsim vreme frumoasă şi cer senin.

La fel va fi şi în ţinuturile sudice: atmosfera închisă, ceaţa şi depunere de chiciură în Lunca Dunării. Pe aici temperaturile rămân sub zero grade. În schimb, în dealurile Munteniei va fi mult mai bine, vom avea soare şi în jur de 5-6 grade.


Vremea în zilele următoare


Vineri va fi la fel: timp frumos, cu cer senin la deal şi la munte; ceaţă, chiciură sau înnorări persistente prin sud şi est. Mai pot apărea câţiva fulgi sau burniţa; se menţine riscul de polei şi presiunea atmosferică va fi ridicată.

Sâmbătă domină vremea frumoasă, dar în sud şi est vor mai fi zone cu ceață şi umezeală mare. Vântul prinde putere în sudul Banatului, iar temperaturile rămân cam la fel.

Duminică se face mai frig, domină vremea închisă şi doar prin nord şi centru zărim soarele. În sud-est şi sud-vest este posibil să vină lapoviţă.

Vremea în București

Ceața se menţine în prima parte a zilei. Poate fi asociată cu fulguieli sau burniţă, iar după prânz atmosfera se menţine închisă, nivelul presiunii atmosferică va fi ridicat şi vom resimţi temperaturi scăzute din pricina umezelii.

Şi vineri prindem atmosfera mohorâtă, cu negură şi chiciură dimineaţa, dar şi ceva condiţii de burniţa mai târziu. Maximă mai creşte puţin.

Sâmbătă exact la fel: timp urât, umezeala mare şi multă ceaţă.

Duminică scăpăm de ceaţă, însă norii persistă şi s-ar putea să fulguiască. Termic, nicio modificare, deocamdată.

Vremea la munte

La munte, continuă timpul frumos, iar stratul de zăpadă se reduce cu fiecare zi. Norii nu prea apar, iar prin staţiuni, se ating din nou 8-9 grade. Ceata va fi doar pe vai şi în depresiuni.

Şi vineri prindem vreme caldă la amiază, vântul va fi activ, iar cerul senin.

Sâmbătă se menţine vremea frumoasă, DAR temperaturile scad uşor, iar vântul prinde putere în Munţii Banatului.

Duminică se face şi mai frig. Încep să se adune norii, iar în Munţii Banatului o să şi ningă puţin.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!