Vremea începe să se încălzească. Zonele în care se vor înregistra și 15 grade

Ultima actualizare: 02-03-2021 09:55

Vremea, 2 martie. Marți se îndreaptă vremea și temperaturile încep să crească. În prima parte a zilei s-ar putea să picure în sud-est, dar, după prânz, soarele se arată peste tot.

 

Maximele pleacă de la 5 grade în depresiuni și ating 15 grade în zona Olteniei.

Vremea în fiecare regiune
 

În Dobrogea și cu Bărăgan este cam înnorat dimineața. Mai sunt și ceva condiții de ploaie, apoi, norii se risipesc treptat, vântul devine activ și temperaturile câștigă un grad, două față de ziua trecută.

Se mai încălzește puțin și în Moldova sudica și în nordul Munteniei. Și aici avem înnorări persistente la începutul zilei, dar e puțin probabil să plouă. Mai târziu apare soarele și maximele ajung pe la 10...11 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, temperaturile cresc destul de mult. Luni am avut în jur de 5 grade, marți se ating chiar și 13 grade. Domină atmosfera însorită, dar mai târziu se întețește vântul.

În schimb, în nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim vreme mai bună, înnorări, dar și scurte perioade cu soare. E puțin probabil să plouă, iar temperaturile, la fel ca luni, ajung pe la 7...8 grade. În noaptea de marți spre miercuri se înseninează și temperaturile coboară până la minus 4... minus 5 grade.

Și în vestul țării ne așteaptă o zi destul de plăcută. Norii apar în treacăt. Șansele de ploaie sunt foarte reduse, iar după prânz se ating în jur de 10...11 grade. În a doua parte a nopții, pe la câmpie apar condiții de ceață.

În Transilvania, cerul va fi destul de înnorat și vor cădea precipitații sub toate formele. La munte o să ningă, iar pe creste va fi viscol, mai ales în prima parte a zilei. În rest, o să plouă. Apare trecător și lapovița, iar temperaturile mai scad puțin față de luni.

În Oltenia va fi și marți mai cald decât în celelalte zone. Maximele vor ajunge pe la 13 grade în vestul provinciei și vom avea atmosferă schimbătoare și câțiva stropi de ploaie pe parcursul zilei.

În schimb, în zonele sudice ne așteaptă o zi destul de neplăcută, cu temperaturi în scădere, mulți nori și ploi trecătoare. Luni au fost 12...13 grade, marți se vor atinge cel mult 8...9 grade.

București
 

În București mai sunt ceva nori de ploaie la începutul zilei, apoi se arată soarele și maxima, în creștere față de luni, ajunge pe la 10 grade.

Urmează o noapte seniă, cu 2 grade în centru și minus 1 grad în cartierele de la marginea orașului.

La munte
 

Vremea se încălzește marți și în zonele de munte. Norii apar destul de rar, iar șansele de precipitații sunt foarte reduse. Doar vântul are unele intensificări, iar spre seară, în masivele sudice, suflă tare, cu peste 80...90 KM/h.

Prognoza meteo pe următoarele trei zile
 

București
 

Miercuri, temperaturile continuă să crească și amiaza ne aduce soare, atmosferă plăcută și în jur de 13 grade în termometre.

Joi se face mult mai cald decât ar fi normal la această dată. Maxima urcă până la 18 grade, o valoare de luna aprilie. Ziua va fi însorită, însă dimineața s-ar putea să apară un pic de ceață.

Și vineri avem vreme frumoasă și temperaturi foarte ridicate pentru această perioadă. Se ating din nou 18 grade, însă vântul devine activ, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă se înnorează și e posibil să plouă.

La munte
 

Miercuri, temperaturile continuă să crească și o să avem vreme frumoasă în toată zona montană și un vânt mai intens la altitudini mari.

Joi se mai încălzește puțin. Cerul va fi mai mult senin pe timpul zilei, dar în noaptea următoare, în nordul Orientalilor se adună norii și s-ar putea să cadă lapovița.

Iar vineri se răcește, mai ales în masivele nordice. Pe aici vin și ceva precipitații, care seara și noaptea se extind în restul zonei montane. Mai întâi vor fi ploi și lapoviță, apoi vor domina ninsorile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO