Vremea azi, 28 februarie. Temperaturile scad, mai ales în zonele sudice ale țării

Ultima actualizare: 28-02-2021 09:58

Vremea se răcește astăzi și în zonele sudice. S-ar putea să plouă sau să fie lapoviță în jumătatea estică a țării, iar pe la munte vor fi condiții de fulguială. Amiaza ne aduce maxime de la 3 grade în Bucovina, până la 13 grade în vestul Olteniei.

 

Vremea în fiecare regiune


În Dobrogea și în Bărăgan găsim atmosferă schimabatoare, vânt intens si câteva ploi slabe, trecătoare. Ieri s-au înregistrat 15...16 grade; astăzi temperaturile nu mai trec de pragul de 10 grade.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, cerul va fi destul de înnorat, e posibil să plouă puțin, dar poate să apară și lapovița. Vântul continuă să agite atmosfera, iar maximele se opresc pe la 9...10 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, avem vreme mai rece decât in celelalte zone, înorări, un pic de soare și cel mult 5...6 grade după prânz. Vântul prinde putere, iar precipitatiile vin mai ales după lăsarea nopții și vor fi ninsori și lapoviță.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim vreme destul de bună pe timpul zilei. La noapte, însă, precipitațiile ajung și aici și vorbim tot despre lapoviță și ninsoare. Se mai răcește un pic față de ieri și maximele se opresc pe la 6...7 grade.

Temperaturile mai scad puțin și în ținuturile vestice. Atmosfera va fi placută, cu soare, câțiva nori și maxime în jur de 9...10 grade.

În Transilvania o sa ningă la noapte, în special în zonele montane. Până atunci, avem vreme schimbătoare, condiții reduse de precipitații și un vânt puternic, la munte, la altitudini mari.

În Oltenia se răceste simțitor. Ieri au fost 20...22 de grade, astăzi maximele se opresc pe la 12...13 grade, dar și acestea sunt valori mai ridicate decât ar fi normal. Domină atmosfera cu soare, iar peste noapte temperaturile coboară ușor sub pragul înghețului.

În ținuturile sudice, temperaturile pierd vreo 5 grade față de ziua trecută, mai pot să vină cațiva stropi de ploaie, dar în ansamblu va fi timp frumos.

 

Vremea în București


În București, avem o zi destul de însorită, cu vânt activ și o maximă în jur de 12 grade. La noapte se face cam frig. Minima ajunge la minus 3 grade în cartierele de la marginea orașului, o să plouă puțin, dar s-ar putea să apară și lapovița.

 

Vremea la munte


La munte, vremea continuă să se răcesscă. Pe timpul zilei vor fi înnorări, poate și câțiva fulgi de zăpadă, iar după lăsarea nopții o sa ningă, în special in masivele din estul și sudul țării.

Vântul va viscoli trecător ninsoarea, iar în zona înaltă din Carpații Meridionali și de Curbură, va depăși viteze de 80...90 KM/h.

 

Cum va fi vremea în București la începutul primăverii


Prima zi de martie ne aduce atmosferă închisă și temperaturi în limitele normale. Se răcește față de astăzi. O să avem cel mult 6...7 grade, ploi slabe, poate și un pic de lapoviță dimineața.

Marti prindem vreme mai bună, înnorări trecătoare și în jur de 8 grade la orele amiezii.

Iar miercuri se înseninează și se încălzește din nou. Maxima ajunge pe la 14...15 grade, vântul se menține activ, iar în noaptea următoare e posibil să apară ceața.

 

Vremea la munte în următoarele zile


Luni vin ceva ninsori, în special în Carpații Orientali. Vântul rămâne destul de intens, iar în zona înaltă din Meridionali va spulbera zăpada cu peste 90 KM/h.

Marți se încalzește ușor și vremea frumoasă cuprinde toată zona montană. Doar vântul mai are unele intensificări, îndeosebi în masivele din sudul țării.

Miercuri trecem la vreme caldă pentru începutul lunii martie. Se mai domolește și vântul și o să avem soare și atmosferă plăcută peste tot.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO