Vremea azi, 7 august. Maximele pleacă de la 25 de grade în depresiuni şi ating 34 de grade în zona Olteniei

Ultima actualizare: 07-08-2021 12:27

Vremea azi, 7 august. Ziua de sâmbătă ne-aduce soare vreme bună şi temperaturi în uşoară creştere. Dimineaţă mai sunt ceva condiţii de averse la malul mării, iar după-amiază e posibil să plouă puţin pe la munte.

Maximele pleacă de la 25 de grade în depresiuni şi ating 34 de grade în zona Olteniei.


Vremea în fiecare regiune

 

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul, pe unde urmează o zi fierbinte. Indicele temperatura-umezeala depăşeşte pragul critic de 80 de unităţi, iar în Bărăgan temperaturile urcă până la 37 de grade.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei maximele ating 35 de grade, iar atmosfera va fi înăbuşitoare, din cauza stresului termic accentuat. În a doua parte a zilei, în zonele mai înalte se adună norii şi vor fi perioade cu averse zgomotoase.

Şi în jumătatea de nord a Moldovei şi în Bucovina va fi foarte cald, chiar dacă temperaturile se opresc sub pragul caniculei. Va domina atmosfera însorită, iar ploile s-ar putea să apară doar pe la munte.

Căldură mare găsim şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Termometrele vor indica 33...34 de grade la umbră, iar după orele prânzului norii se înmulţesc şi o să vină câteva averse torenţiale, cu tunete şi fulgere.

În ţinuturile vestice se anunţă încă o zi toridă şi o amiază caniculară, cu maxime de 35...36 de grade şi un disconfort termic foarte ridicat. Spre seară, în zona montană sunt anunţate ploi zdravene, cu grindină şi vijelii.

În Transilvania găsim vreme călduroasă, chiar caniculară în vestul provinciei. În regiunile de munte şi, local, în rest, după-amiază vor fi înnorări şi averse torenţiale, însoţite de fenomene electrice şi vânt intens.

În Oltenia canicula va fi foarte greu de suportat. Temperaturile urcă până la 38 de grade şi, din cauza stresului termic foarte accentuat, aerul devine aproape irespirabil. În a doua parte a zilei, vremea devine instabilă şi sunt anunţate furtuni de vară.

În ţinuturile sudice maximele ating 37...38 de grade în Lunca Dunării şi va fi foarte mare zăpuşeală. După prânz şi pe-aici se înnorează şi o să vină câteva reprize de ploi zgomotoase, însoţite de intensificări ale vântului şi grindină.

Vremea în Bucureşti

 

În Bucureşti urmează o altă zi fierbinte şi o amiază caniculară, cu 37 de grade la umbră şi un disconfort termic foarte pronunţat. Spre seară se adună norii şi instabilitatea creşte, iar la noapte temperatura coboară până la 21 de grade Celsius.

Vremea la Munte

 

La munte, găsim vreme frumoasă până spre seară. Atunci încep să se adune norii şi vor aduce ploi zgomotoase, mai ales în Carpaţii Occidentali şi în nordul Orientalilor. Vor fi şi descărcări electrice şi vijelii puternice,
iar în unele zone o să cadă grindină. Temperaturile se menţin la valori ridicate, comparabile cu cele de ieri.

Vremea pe Litoral

 

La mare avem vreme foarte caldă, multă zăpuşeală şi până la 31...32 de grade prin staţiuni. Norii apar destul de rar, vântul se intensifică din când în când, iar apa mării are în jur de 26...27 de grade.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO