Vremea azi, 6 august. Căldura se mai domolește, dar vin furtuni cu grindină

Ultima actualizare: 06-08-2021 09:56

Vremea azi, 6 august. În Europa, astăzi vor fi înnorări şi averse, care pot fi torenţiale, în vest, în nord-vest, de asemenea în regiunile centrale şi în cele estice. În restul continentului, predomină vremea frumoasă şi o să plouă doar izolat.

 

Vântul are intensificãri locale, iar în timpul averselor, vor fi şi vijelii. Temperaturile scad în regiunile central-sud-estice, dar la Atena se ating şi astăzi 40 de grade.

Precipitaţiile apar vineri în vestul, nord-vestul, centrul şi estul Europei. În zilele următoare, ploile din zona noastră dispar şi la finalul intervalului de prognoză, acestea mai apar în vestul, nordul continentului şi în zonele central-estice.

În zilele următoare, o masă de aer foarte cald va pătrunde dinspre nordul Africii în regiunile sudice şi în cele sud-estice, pe unde se anunţă vreme călduroasă, chiar caniculara. În schimb, în zonele vestice şi în cele nordice, vor fi mase de aer mai rece.

În România, astăzi temperaturile scad semnificativ. Vor fi perioade cu averse consistente în Dobrogea, în estul Munteniei şi local în Moldova. Sunt posibile vijelii şi căderi de grindinã, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor depăşi cantităţi de apă de 25...40 l/mp. În celelalte zone, se anunţă vreme bună şi condiţii reduse de ploaie. Vântul se intensifică în cea mai mare parte a ţării, iar maximele pleacă de la 22 de grade în depresiuni şi în Maramureş şi ajung până la 33 de grade în Lunca Dunării.

Vremea azi, 6 august, pe regiuni

Astăzi temperaturile scad semnificativ în toatã ţara. Vor fi perioade cu averse consistente în Dobrogea, în estul Munteniei şi local în Moldova. În celelalte zone, se anunţă vreme bună, vântul se intensifică în toată ţara iar maximele se vor situa între 22 şi 33 de grade Celsius.

Vedem cum va arăta vremea în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Pe aici se adună norii de averse, vor fi şi descărcări electrice, vântul se va înteţi pe timpul ploilor şi s-ar putea să cadă grindina. Temperaturile scad şi se opresc pe la 30 de grade.

Vreme instabilă găsim şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Ploile vin în mai multe reprize şi pot fi destul de consistente. Maximele scad cu 4-5 grade faţă de ziua trecută şi nu mai trec de 29 de grade.

Şi în nordul Moldovei şi prin Bucovina, se anunţă perioade cu ploi şi multă instabilitate. Se pot strânge cantităţi mari de apă, vor fi şi vijelii şi căderi de grindină, iar temperaturile scad uşor.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, se anunţă vreme bună în ansamblu şi temperaturi în scădere. După-amiaza ar putea să vină câteva averse.

În ţinuturile vestice, atmosfera va fi însorită, vântul va avea intensificări pe parcursul zilei şi temperaturile se opresc sub 30 de grade.

În Transilvania dimineaţa este răcoare în depresiuni şi se semnalează ceața. Până la ora 10, este cod galben de ceaţă densă în judeţele Harghita, Covasna, Braşov şi Sibiu. Vizibilitatea este scăzută izolat sub 50 de metri.
Treptat se încălzeşte, şi la amiază se ating 27-28 de grade. Predomină vremea frumoasă, însă din a doua parte a zilei, în zonele de munte, mai vin câteva reprize de ploi zgomotoase şi izolat se pot depăşi 40 l/mp.

Sud-vestul ţării are parte de soare şi atmosferă plăcută. Se răcoreşte şi maximele se opresc pe la 32 de grade.

În ţinuturile sudice, vor fi perioade cu averse consistente, vântul va creşte în intensitate şi se pot strânge cantităţi mai însemnate de apă. Joi, la Alexandria şi la Giurgiu au fost 40 de grade, dar astăzi se răcoreşte şi vor fi cel mult 33 de grade.

Vremea azi, 6 august, la București și pe litoral

În Bucureşti, astăzi temperaturile scad, şi după prânz se vor înregistra în jur de 32 de grade. Pe parcursul zilei, se mai aduna norii, sunt posibile averse şi fenomene electrice, apoi cerul se va degaja treptat.

În zonele de munte, o să plouă din a doua parte a zilei, în Carpaţii Orientali şi în estul Meridionalilor. Se vor strânge cantităţi mai importante de apă, vântul va avea intensificări, mai ales în zonele de creastă şi se răcoreşte.

Pe litoral, astăzi vremea devine instabilă şi apar averse torenţiale, cu tunete, fulgere, intensificări de vânt şi condiţii de grindinã. Temperaturile scad, pe plajă se ating cel mult 28 de grade, iar apa mării va avea în jur de 24 de grade.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO