Vremea azi, 6 august. Căldura sufocantă persistă în mare parte din țară

×
Codul embed a fost copiat

Sâmbătă, căldura sufocantă persistă în vestul, în sudul şi în centrul ţării. După-amiaza, în jumătatea estică se adună norii şi o să picure trecător, dar în rest cerul va fi mai mult senin.

Maximele pleacă de la 27-28 de grade pe litoral şi ajung la 38 de grade în vest şi în sud-vest.

În Dobrogea şi Bărăgan găsim vreme frumoasă şi caldă. În Bărăgan se ating 34 de grade şi vom resimţi disconfortul termic, iar cel mai bine va fi la malul mării, pe unde se vor înregistra în jur de 28 de grade. În zona Dobrogei, după-amiază vor fi ceva înnorări şi s-ar putea să apară o aversă, două.

Cald va fi şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Maximele ajung la 33 de grade, soarele se arata trecător şi nu e exclus să vină o ploaie de scurtă durată.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina găsim tot soare cu nori şi cel mult 33 de grade la orele amiezii. Şi pe aici s-ar putea să plouă slab, în special în zonele mai înalte.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem cer mai mult senin şi maxime de 35, poate chiar 36 de grade la umbră. După prânz aerul devine greu de respirat, iar pe seara se porneşte vântul.

Şi în ţinuturile vestice va fi caniculă, dar pe aici se vor atinge 38 de grade. Cerul rămâne curat pe tot parcursul zilei, iar atmosfera devine sufocantă din cauza stresului termic foarte accentuat. Vântul are unele răbufniri la apropierea serii.

În zona Transilvaniei amiaza ne aduce maxime de la 30 de grade în depresiuni până la 36 de grade în vestul provinciei, pe la Alba Iulia. Soarele străluceşte toată ziua şi doar pe la munte s-ar putea să vină câţiva stropi de ploaie.

În Oltenia găsim cer senin, caniculă şi multă zăpuşeală după prânz. Temperaturile urcă până la 38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

În ţinuturile sudice soarele dogoreşte toată ziua, iar în Lunca Dunării va fi caniculă şi se vor atinge 36 de grade. Căldura devine înăbuşitoare, iar la noapte se înseninează complet.

Prognoza meteo pentru București

În Bucureşti avem o amiază caniculară, cu 35 de grade la umbră şi un disconfort termic foarte pronunţat. Domină atmosfera însorită şi doar pe seară vor fi ceva înnorări. La noapte cerul se degajează şi minimă ajunge la 20 de grade.

Prognoza meteo pentru munte

Şi la munte prindem vreme, în general, frumoasă. După-amiaza, în Carpaţii Orientali şi estul Meridionalilor se adună câţiva nori de ploaie, iar vântul prinde putere la altitudini mari.

Prognoza meteo pentru litoral

Pe litoral ziua începe cu soare, dar după-amiază cresc şansele de ploaie. Briza va fi activa şi temperaturile ating 29 de grade pe plajă şi 25 de grade în apă.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

În Bucureşti, foarte cald va fi şi duminică: maximă ajunge la 34 de grade şi aerul devine greu de respirat după prânz. Vântul va fi activ, iar după orele amiezii vor fi ceva înnorări, dar nu prea sunt semne de ploaie.

Luni avem din nou soare arzător şi caniculă: vor fi 35 de grade în termometre şi vom resimţi stresul termic foarte accentuat.

Iar ziua de marţi ne aduce tot o amiază caniculară. Norii apar sporadic, vântul va fi activ, iar temperatura urcă până la 36 de grade.

La munte, duminică se mai răcoreşte puţin şi creşte instabilitatea. În a doua parte a zilei şi în noaptea de sâmbătă spre duminica apar averse locale, iar vântul devine mai insistent pe crestele Orientalilor.

Luni temperaturile continuă să scadă în masivele sudice şi vestice. Vremea se menţine instabilă, iar după-amiază vor fi perioade cu averse abundente însoţite de fenomele electrice.

Marţi se mai încălzeşte puţin în masivele sud-vestice, dar instabilitatea persistă. În Occidentali, în vestul Meridionalilor şi în nordul Orientalilor o să plouă torenţial şi se vor strânge cantităţi însemnate de apă.

La mare, duminică se încălzeşte, iar maximele din staţiuni urcă până la 32 de grade. Se anunţă o zi excelentă pentru plajă, cu soare şi un vânt ceva mai insistent după-amiază.

Vreme frumoasă avem şi luni: cer senin, 32 de grade în termometre, iar vântul are intensificări trecătoare pe parcursul zilei.

Marţi, aproape aceeaşi situaţie: norii apar destul de rar, vântul are unele răbufniri, iar temperaturile ating 32 de grade pe plajă şi 25 de grade în apa mării.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Vremea azi, 26 aprilie. Temperaturile se apropie de normalul perioadei. Zonele în care va ploua
Vremea azi, 26 aprilie. Temperaturile se apropie de normalul perioadei. Zonele în care va ploua

Ziua de vineri, 26 aprilie, ne aduce vreme mai bună și temperaturi apropiate de normal. Mai apar ceva înnorări și ploi la deal, la munte, poate și în ținuturile sudice. Vântul devine mai insistent pe crestele montane și în est.

Ninge pe Transalpina. Drumarii fac apel către șoferi: Nu vă deplasaţi în zonele montane dacă nu aveţi autovehiculele echipate
Ninge pe Transalpina. Drumarii fac apel către șoferi: Nu vă deplasaţi în zonele montane dacă nu aveţi autovehiculele echipate

Autorităţile anunţă, joi, că ninge pe Transalpina, iar drumarii intervin cu utilaje, cerându-le şoferilor să nu pornescă la drum dacă nu au maşinile echipate corespunzător.

 

Vreme rea în mare parte din țară. Zonele lovite de grindină, lapoviță și ninsori
Vreme rea în mare parte din țară. Zonele lovite de grindină, lapoviță și ninsori

Meteorologii anunţă ploi în sudul, centrul şi estul ţării, până vineri dimineaţă la ora 06:00. De asemenea, la munte, la peste 1.500 de metri altitudine, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.    

Recomandări
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.