Vremea azi, 5 septembrie. Prognoza pentru București și țară - temperaturile cresc

05-09-2020 08:26


Sâmbătă se încălzeşte şi va predomina vremea frumoasă. După-amiaza mai apar câţiva nori în Carpaţii Orientali şi în Bucovina şi tot pe-acolo s-ar putea să plouă slab.

Vântul se înteţeşte în est şi în sud-est, iar maximele pleacă de la 22 de grade în depresiuni şi vor ajunge până la 31 de grade în Oltenia.

În Dobrogea şi Bărăgan domină vremea însorită şi se încălzeşte considerabil faţă de ziua trecută. În Dobrogea avem mai mulţi nori, dar nu ne așteptăm la ploi. La malul mării, vântul sufla destul de tare şi poate depăşi viteze de 55 km/h la rafală.

Şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei vântul mai are unele porniri. În rest, se anunţă mult soare, nici urmă de nori şi temperaturi cu vreo 8...9 grade mai mari decât ieri. Se încălzeşte şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, unde găsim vreme frumoasă în prima parte a zilei. După-amiaza, în Bucovina şi prin Carpaţii Orientali se adună norii şi, izolat, e posibil să apară averse trecătoare.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, soarele străluceşte în cea mai mare parte a zilei şi, după prânz, se face un pic mai cald decât ieri. Norii vin şi trec, dar nu vor aduce ploi.

În ţinuturile vestice, avem cer curat în zonele de câmpie şi doar pe la munte e posibil să se mai adune câţiva nori de vreme bună. Şi pe aici se mai încălzeşte puţin. În Transilvania, apar câţiva nori, dar nu vorbim despre ploi. Vremea se anunţă, în general frumoasă, cu temperaturi în creştere faţă de ziua trecută.

În Oltenia, soarele străluceşte cu putere pe tot parcursul zilei. Atmosfera devine călduroasă îndeosebi în extremitatea sud-vestică, pe unde se atinge şi maxima zilei, de 31 de grade Celsius.

Şi în ţinuturile sudice prindem vreme frumoasă, cu mult soare şi nici urmă de nori. Se încălzeşte şi pe aici destul de mult şi la orele amiezii, temperaturile se apropie de 30 de grade.

În Bucureşti, aşteptăm vreme frumoasă, mai cresc temperaturile şi maxima va ajunge pe la 29 de grade.

În zonele de munte, se anunţă vreme bună, cu mult soare. Spre seară se mai adună norii în zona Carpaţilor Orientali, însă ploile apar doar sporadic. Vântul va fi activ şi se încălzeşte.

Pe litoral, vremea se îmbunează. Cerul va fi senin, însă vântul se va înteţi pe parcursul zilei şi, la rafală, se pot depăşi viteze de 55 km/h. Se încălzeşte şi se ating 26 de grade pe plajă, în timp ce apa mării va avea în jur de 24 de grade.

Duminică mai cresc temperaturile şi vremea va deveni călduroasă în vestul şi sudul țării. Atomosfera va fi plăcută şi doar pe la munte mai apar câţiva nori de ploaie.

Luni cerul va fi curat şi se face foarte cald, în majoritatea zonelor.

Marţi din a doua parte a zilei, aşteptăm ploi de scurtă durată în zona montană şi în centrul țării dar în rest găsim soare şi vreme bună.

VIDEO PROTVPLUS.RO