Vremea azi, 4 septembrie: ploi, vijelii și grindină. Care este prognoza pentru week-end

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi instabilitatea persistă și avem ploi zgomotoase în sud-est și parțial în zonele centrale și pe la munte. Sunt posibile vijelii și căderi de grindină iar cantitățile de apa vor depăși 50 l/mp.

 În restul țării se anunță vreme bună și ploi sporadice, iar vântul va sufla mai tare pe crestele montane și pe litoral.

Temperaturile scad față de ziua trecută și vor fi 19 grade în depresiuni și 30 de grade în sud-vest.

Cum va fi vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea și Bărăgan, găsim atmosferă instabilă; o să plouă torențial, cu tunete, fulgere și intensificări ale vântului.

Citește și
vreme frumoasă soare
Vremea azi, 1 septembrie. Primele zile de toamnă aduc caniculă și furtuni
Asistentele britanice care în 1990 au venit în România: „Sunt cruzi și nemiloşi și mulți dintre copii se înspăimântă de ei”

Va cădea și grindină, iar aversele vor lăsa în urmă până la 50 de litri de apă pe metru pătrat.

De asemenea, se răcorește simțitor față de ziua trecută, când, în Călărași, de exemplu, maximele atingeau 34 de grade. Astăzi, vor fi doar 22 de grade.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, avem aceeași situație: instabilitate și ploi zgomotoase. Și pe aici, temperaturile scad cu vreo 9...10 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, atmosfera instabilă persistă, însă nu va mai ploua la fel de mult ca ieri. În Bucovina e posibil să nu apară averse, dar rămâne destul de înnorat.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim vreme mai bună. Se arată soarele, mai apar câțiva nori dar nu mai vorbim de ploi, iar maximele sunt în ușoară creștere.

În ținuturile vestice, avem atmosfera liniștită, cu mult soare și puțini nori, în special în zonele de câmpie. Și pe aici se mai încălzește cu 2...3 grade față de ziua trecută.

În Transilvania, găsim vreme instabilă îndeosebi pe partea estică a provinciei. Vin ploi zdravene, cu tunete, fulgere și intensificări ale vântului.

Va cădea și grindină și ploile pot lăsa în urmă cantități mari de apă, de până la 50 de litri pe metru pătrat.

În Oltenia, avem atmosferă însorită, și, prin extremitatea sud-vestică, se atinge maxima zilei: 30 de grade. În rest, mai apar câțiva nori dar nu vor aduce ploi.

În ținuturile sudice vin averse consistente, însoțite de fenomene electrice și de intensificări ale vântului. E posibil să cadă și grindină și se pot strânge 50 de litri de apă pe metru pătrat.

De asemenea, prin sudul extrem se răcește cu vreo 6...7 grade față de ieri.

 

Vremea în țară

 

Sâmbătă vremea se îmbunează și se încălzește. După-amiază o să plouă slab în Orientali și prin Bucovina dar în celelalte zone găsim soare și un vânt mai insistent în est și în sud-est.

Duminică mai cresc temperaturile și vremea va deveni călduroasă în vestul și sudul țării. Atmosfera va fi plăcută și doar pe la munte mai apar câțiva nori de ploaie.

Luni se face foarte cald în majoritatea zonelor și vom avea vreme destul de bună pe parcursul zilei. Plouă pe la munte iar spre seară și în regiunile vestice, nord-vestice și în cele nordice.

 

Vremea în București în weekend

 

În București, astăzi plouă în mai multe reprize pe parcursul zilei, vântul va prinde putere și se pot strânge 10 ... 20 l/mp. Se răcește și, la amiază, vor fi cel mult 25 de grade.

Sâmbătă, vremea redevine frumoasă și se încălzește. Mai apar câțiva nori, dar nu vor mai aduce ploi.

Duminică, atmosfera devine călduroasă. Soarele strălucește nestingherit iar maximele ating 30 de grade.

Luni, se face și mai cald. Norii vin și trec, vântul suflă domol și temperaturile ajung până la 31 de grade. 

Vremea la munte în weekend

 

În zonele de munte, găsim mulți nori și averse torențiale în Carpații Meridionali și Orientali iar, pe zone restrânse, se pot depăși 40 l/mp. La noapte, norii se mai împrăștie, iar temperaturile din stațiuni vor fi în scădere.

Sâmbătă, atmosfera se liniștește și se mai încălzește. Prindem vreme frumoasă, cu mult soare și puțini nori și doar prin Orientali e posibil să mai plouă slab, în a doua parte a zilei.

Duminică, se încălzește și mai tare. După-amiază se înnorează și e posibil să mai apară ploi trecătoare.

Luni, se mai strica vremea. Soarele nu prea se mai zărește, se pornește și vântul și, din loc în loc, mai vin câteva averse. 

Vremea la mare în weekend

 

Pe litoral, plouă consistent pe parcursul zilei și se vor aduna cantități mai mari de apă. Vântul va avea intensificări și, la rafală, se pot depăși viteze de 55 km/h.

În plus se răcește simțitor: pe plaja vor fi temperaturi modeste, de cel mult 23 de grade, însă apa mării se menține caldă și va avea 24...25 de grade Celsius.

Sâmbătă, cerul se limpezește și se face mai cald. În schimb, vântul continuă să sufle la fel de tare.

Duminică, vremea continuă să se încălzească. Cerul rămâne senin, iar vântul mai are unele răbufniri dimineața.

Luni, vântul se domolește. Maximele mai câștigă un grad și se apropie de 30 de grade, în timp ce, în apă, vor fi 25 de grade.

Articol recomandat de sport.ro
Gigi Becali, mesaj direct pentru Marcel Ciolacu: "Nu ne batem joc de România!"
Gigi Becali, mesaj direct pentru Marcel Ciolacu: "Nu ne batem joc de România!"
Citește și...
Vremea azi, 2 septembrie. Când vom scăpa de caniculă
Vremea azi, 2 septembrie. Când vom scăpa de caniculă

Miercuri avem temperaturi normale pentru această dată în regiunile intracarpatice, dar în celelalte zone rămânem cu vremea foarte caldă iar în sud-est se anunță caniculă și disconfort termic ridicat.

Vremea azi, 1 septembrie. Primele zile de toamnă aduc caniculă și furtuni
Vremea azi, 1 septembrie. Primele zile de toamnă aduc caniculă și furtuni

Prima zi de toamnă ne aduce caniculă, temperaturi extreme și disconfort termic ridicat în sudul și în estul țării. În schimb, în ținuturile vestice, în Transilvania și la munte, se schimbă vremea și se mai răcorește.

Vremea azi, 31 august. Ne așteaptă un început de septembrie canicular, în toată țara
Vremea azi, 31 august. Ne așteaptă un început de septembrie canicular, în toată țara

Începem săptămâna cu mult soare și caniculă. Astăzi în sudul țării se ating 38 de grade la umbră și aerul va deveni irespirabil. Abia la noapte o să plouă în regiunile vestice și în cele nord-vestice.

Recomandări
Valoare record la Pilonul II de pensii. Câți bani ai putea avea la bătrânețe dacă depui 300 de lei pe lună și la Pilonul III
Valoare record la Pilonul II de pensii. Câți bani ai putea avea la bătrânețe dacă depui 300 de lei pe lună și la Pilonul III

Conturile de pensii Pilon II a peste 8 milioane de români au ajuns la o valoare record. Potrivit datelor oficiale, contribuțiile pe care le fac automat din salariu și investițiile din acești bani valorează acum 150 de miliarde de lei.

CCR a publicat motivarea deciziei privind respingerea candidaturii Dianei Şoşoacă la funcția de președinte al țării. DOCUMENT
CCR a publicat motivarea deciziei privind respingerea candidaturii Dianei Şoşoacă la funcția de președinte al țării. DOCUMENT

Curtea Constituţională a României a publicat, luni, motivarea deciziei privind respingerea candidaturii Dianei Iovanovici-Şoşoacă la funcţia de preşedinte al României.

Descinderi în forță în București și împrejurimi într-un dosar de camătă și șantaj. Zeci de persoane, duse la audieri
Descinderi în forță în București și împrejurimi într-un dosar de camătă și șantaj. Zeci de persoane, duse la audieri

Polițiștii din Ilfov fac, marți dimineață, 37 de percheziții domiciliare în, Ilfov, Dâmbovița și București la persoane suspectate de camătă, șantaj, lovire și alte violențe.