Vremea azi, 5 februarie. Temperaturile vor fi negative în aproape toată țara

×
Codul embed a fost copiat

Duminică, mai vin câteva ninsori slabe în sud, în est şi în centru. Se răceşte simţitor: ziua avem temperaturi negative aproape peste tot, iar noaptea se lasă gerul în multe zone.

 

Vremea în țară

Vântul se intensifică în sud-est şi la munte, pe unde viscoleşte ninsoarea şi amplifică senzaţia de frig. Maximele pornesc de la minus 7 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi ating 1-2 grade în Oltenia şi Muntenia.

În Dobrogea şi Bărăgan găsim atmosferă închisă, ninsori slabe şi temperaturi mai scăzute decât sâmbătă. Maximele de-abia ajung la 0 grade, iar vântul are intensificări şi atinge viteze de 80 de km/h la malul mării.

Se răceşte şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Temperaturile rămân negative pe timpul zilei şi s-ar putea să cadă câţiva fulgi de zăpadă. Vântul prinde putere şi ajunge la 70 de km/h, iar în aceste condiţii frigul va fi foarte greu de suportat.

Citește și
zapada, autostrada
Starea drumurilor afectate de viscol și ninsori. Unde este închisă circulația

Vreme foarte rece găsim şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina. Se înnorează şi ninge slab aproape peste tot, iar vântul sporeşte senzaţia de frig. Temperaturile rămân la valori similare atât pe timpul zilei, cât şi la noapte, iar la amiază maximele ajung cu greu la -3 grade.

Foarte frig va fi şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş, chiar dacă pe-aici iese soarele şi nu prea sunt semne de precipitaţii. La noapte se instalează gerul şi minimele ajung la -10 grade.

Cam la fel va fi vremea şi în ţinuturile vestice: soare, câţiva nori inofensivi şi temperaturi foarte scăzute. După prânz maximele ajung la -1 grad, însă la noapte va fi ger napraznic şi se vor înregistra -15 grade în zona Deva.

În Transilvania mai vin ceva ninsori, iar la munte vântul bate cu putere. La altitudini mari rafalele depăşesc 80...90 de km/h, va fi viscol şi vizibilitatea o să scadă foarte mult. Se răceşte foarte tare şi pe-aici: în miezul zilei maximele ajung la -3 grade, iar noaptea aduce vreme geroasă şi temperaturi de -12 grade în toată provincia.

În Oltenia vedem puţin soarele printre nori şi o să mai cadă câţiva fulgi de zăpadă. Temperaturile, în scădere faţă de sâmbătă, rămân la valori negative în mare parte din zi şi doar la orele prânzului se vor atinge 1-2 grade. După lăsarea nopţii, la deal şi la munte va fi ger.

Vreme schimbătoare găsim şi în ţinuturile sudice. Temperaturile pierd vreo 8 grade faţă de ziua trecută şi astăzi vor fi cel mult 2 grade, în Lunca Dunării. La noapte se lasa gerul în zonele deluroase, pe unde minimele ajung la -10 grade.

Vremea azi, în Bucureşti

În Bucureşti, se răceşte simţitor şi maxima se opreşte la un grad. Soarele se arată trecător, s-ar putea să fulguiască puţin, iar vântul amplifică senzaţia de frig. La noapte vor mai fi ceva înnorări şi temperatura coboară până la -4 grade.

Vremea azi, la munte

La munte, avem vreme geroasă în majoritatea masivelor. Continuă să ningă, vântul rămâne activ, iar în zona înaltă din Meridionali bate foarte tare, cu peste 90 km/h şi asta înseamnă viscol şi vizibilitate redusă.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

În Bucureşti, luni avem soare cu nori, poate şi ceva fulguieli şi cel mult 2 grade în termometre. Vântul se menţine activ, aşa că vom resimţi valori mult mai mici de-atât.

Şi marţi avem o zi rece, cu 2 grade pe la amiază. Avem soare în cea mai mare parte a zilei, dar vântul rămâne destul de insistent.

Ziua de miercuri ne-aduce tot vreme rece, înnorări şi ceva condiţii de fulguială. Vântul mai are unele intensificări, iar maxima se opreşte la 2 grade.

La munte, temperaturile rămân extrem de scăzute şi luni, când o să fie ger în toată zona montană. Vântul ajunge la 65 km/h, iar în Carpaţii Orientali şi în estul Meridionalilor o să mai ningă puţin.

Vreme geroasă avem şi marţi. În Orientali o să mai fulguiască trecător şi vântul continuă să agite atmosfera, dar în restul masivelor prindem vreme mai bună, cu soare şi câţiva nori.

Ziua de miercuri începe tot cu ger. Soarele străluceşte în cea mai mare parte a zilei, iar vântul mai are unele răbufniri pe creste.

Puteți vedea AICI harta interactivă a calității aerului din România, în timp real. Nivelul de poluare din zona în care locuiești se află la doar un click distanță. Funcția este disponibilă pe stirileprotv.ro cu ajutorul platformei Airly.

Citește și...
Cabana Capra de pe Transfăgărășan a fost lovită de o avalanșă. Turiștii au fost evacuați în siguranță | GALERIE FOTO
Cabana Capra de pe Transfăgărășan a fost lovită de o avalanșă. Turiștii au fost evacuați în siguranță | GALERIE FOTO

Problemele s-au ținut scai de șoferii care s-au încumetat să scoată mașinile pe șosele. Mulți dintre ei au rămas blocați în troiene și nu au mai putut înainta. Iar în Argeş, pe Transfăgărăşan, o avalanșă a afectat serios Cabana Capra.

Starea drumurilor afectate de viscol și ninsori. Unde este închisă circulația
Starea drumurilor afectate de viscol și ninsori. Unde este închisă circulația

Codurile galben și portocaliu de vreme rea, ce au cuprins România, au adus probleme în multe județe. A nins și a viscolit în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar vizibilitatea a fost scăzută.

Recomandări
Politico: Mai multe ţări UE, printre care România, vor sancţionarea oligarhilor proruşi din Republica Moldova
Politico: Mai multe ţări UE, printre care România, vor sancţionarea oligarhilor proruşi din Republica Moldova

Mai mulţi miniştri de Externe europeni, între care cel al României, au cerut ca UE să-i sancţioneze pe oligarhii implicaţi în "încercările de destabilizare" din Republica Moldova şi Georgia, pe fondul temerilor tot mai mari legate de amestecul Rusiei.

Șefii ASF știau de trei ani de problemele de la Euroins. Justificările din fața senatorilor: „Nu aveam voie să îi oprim”
Șefii ASF știau de trei ani de problemele de la Euroins. Justificările din fața senatorilor: „Nu aveam voie să îi oprim”

Chemaţi luni în Parlament, şefii Autorităţii pentru Supraveghere Financiară au recunoscut că problemele de la Euroins erau cunoscute de trei ani.

Europa, în pragul unei secete catastrofale și anul acesta. Avertismentul făcut de Comisia Europeană
Europa, în pragul unei secete catastrofale și anul acesta. Avertismentul făcut de Comisia Europeană

Europa se îndreaptă anul acesta către o secetă comparabilă cu cea din vara anului 2022, iar ploile din săptămânile următoare vor fi cruciale pentru determinarea impactului iernii excepţional de calde şi uscate care s-a încheiat.