Vremea azi, 31 august. În sud şi în est se anunţă o zi frumoasă. În rest, atmosfera se menţine răcoroasă

Ultima actualizare: 31-08-2021 09:36

Marți, în sud şi în est se anunţă o zi frumoasă, cu cer mai mult senin şi temperaturi normale.

În rest, atmosfera se menţine răcoroasă, vor fi înnorări, iar după-amiaza apar averse zgomotoase şi torenţiale, care vor lăsa în urma cantităţi însemnate de apă.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan, urmează o zi foarte plăcută, cu cer senin şi temperaturi agreabile. Pe litoral vor fi 26 de grade, iar în rest se vor înregistra 28...29 de grade.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei va domina atmosfera însorită. Doar în zonele mai înalte apar câţiva nori de vreme bună, iar maximele ating 27...28 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina vor fi perioade cu soare, însă, după-amiaza, în Bucovina şi la munte se mai adună norii şi o să vină câteva serii de averse, care pot lăsa în urma 25...35 de litri de apă pe metru pătrat.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş norii se înmulţesc, iar îndeosebi după orele prânzului şi la noapte o să plouă torenţial, cu tunete şi fulgere şi se pot acumula cantităţi însemnate de apă. Atmosfera se menţine răcoroasă şi nu vor fi mai mult 20 de grade la amiază.

Şi în ţinuturile vestice o să fie răcoare, iar termometrele vor indica cel mult 24 de grade. Zărim şi soarele din când în când, dar mai ales în a doua parte a zilei şi pe timpul nopţii o să vină câteva reprize de ploi zdravene, care pot să aducă peste 25 de litri de apă pe metru pătrat.

Temperaturile rămân scăzute şi în Transilvania, pe unde astăzi nu vor fi mai mult de 22...23 de grade. Vor fi momente însorite, însă pe parcursul zilei se mai înnorează, apar averse torenţiale şi se pot strânge peste 35 litri de apă pe metru pătrat.

În schimb, în Oltenia avem atmosferă plăcută, cu mult soare şi doar câţiva nori inofensivi. Se mai încălzeşte faţă de ziua trecută, iar maximele ating 28...29 de grade.

Cam la fel va fi vremea şi în ţinuturile sudice. În regiunile mai înalte norii apar sporadic, însă pe la câmpie avem cer senin. Temperaturile urcă până la 28...29 de grade în Lunca Dunării.

Vremea în București

 

În Bucureşti e destul de răcoare dimineaţa, dar urmează o zi frumoasă, cu cer senin, vânt domol şi 28 de grade în termometre. Cerul rămâne curat şi la noapte, însă se mai răcoreşte şi o să avem 13 grade în centrul oraşului şi doar 11 grade la periferie.

Vremea la munte

 

La munte, prindem vreme răcoroasă şi instabilă. Soarele se arată trecător, iar după-amiaza şi la noapte apar averse însoţite de descărcări electrice şi rafale puternice de vânt, care pot lăsa în urma peste 25...35 de litri de apă pe metru pătrat.

Vremea pe litoral

 

Pe litoral va domina atmosfera însorită şi se anunţă o zi foarte bună pentru plajă. Se mai răcoreşte puţin, iar temperaturile ajung la valori normale: 26 de grade vor fi în staţiuni, iar apa mării va avea în jur de 24 de grade.

Vremea în următoarele zile

 

Marți, în sud şi în est avem atmosferă plăcută, cu cer mai mult senin. În rest, vor fi perioade cu ploi torenţiale, care vor lăsa în urma cantităţi mari de apă.

Miercuri, se face mai răcoare, iar în vest, în centru, în nord şi la munte o să plouă pe arii extinse. Pe seara, ploile ajung şi în sud-est, iar vântul se înteţeşte peste tot, cu viteze mai mari pe creşte.

Joi, atmosfera se menţine răcoroasă. La munte, în nord-est şi în centru mai vin câteva ploi slabe, iar vântul se menţine activ în est, în sud-est şi în zona montană.

Și vineri va fi răcoare, deşi temperaturile cresc puţin aproape peste tot. În nord, în est şi în zonele mai înalte o să mai picure trecător, iar vântul se înteţeşte la munte şi în zona Moldovei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO