Vremea azi, 30 august. Domină atmosfera însorită, iar vântul prinde putere pe partea sudică şi la munte

×
Codul embed a fost copiat

Ziua de luni ne aduce vreme răcoroasă în vest, în nord şi în centru, pe unde o să mai apară înnorări, câteva averse locale şi se pot strânge cantităţi însemnate de apă.

În rest, va domina atmosfera însorită, iar vântul prinde putere pe partea sudică şi la munte.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan, se anunţă o zi foarte frumoasă, cu cer senin şi 28...29 de grade în termometre la amiază. Vântul va avea unele intensificări, cu viteze mai mari pe litoral.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, cerul rămâne curat pe la câmpie, iar în zonele mai înalte apar câţiva nori de vreme bună. Valorile termice sunt foarte plăcute pentru această perioadă şi se opresc la 28 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, soarele străluceşte în cea mai mare parte a zilei. În Bucovina se mai încălzeşte faţă de duminică, iar luni vor fi 23...24 de grade. În restul provinciei, temperaturile urcă până la 28 de grade.

Citește și
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem şi perioade cu soare, dar din când în când se adună norii şi o să mai vină o aversă, două. Atmosfera se menţine răcoroasă şi nu vor fi mai mult 21 de grade la amiază.

Şi în ţinuturile vestice o să fie răcoare, iar termometrele vor indica cel mult 22 de grade. Se anunţă o zi în general frumoasă, însă în zonele mai înalte s-ar putea să mai vină câteva reprize de ploaie.

Temperaturile rămân scăzute şi în Transilvania, pe unde luni se vor atinge tot 22 de grade. Vor fi momente însorite, însă pe parcursul zilei se mai înnorează şi sunt anunţate averse locale, care pot lăsa în urma peste 15 litri de apă pe metru pătrat.

În Oltenia urmează o zi plăcută, cu mult soare. Apar şi câţiva nori de vreme bună, vântul are unele intensificări, iar maximele ating 24...25 de grade.

Cam la fel va fi vremea şi în ţinuturile sudice. În regiunile mai înalte, norii apar sporadic, însă pe la câmpie avem cer senin. Vântul suflă cam nervos, iar temperaturile se opresc la 25...26 de grade.

Vremea în București

 

În Bucureşti o să mai fie ceva nori şi condiţii de ploaie luni dimineaţa, dar mai apoi, treptat, se înseninează. Vântul va fi activ, iar maxima atinge 28 de grade. Noaptea ne aduce vreme bună, dar se răcoreşte simţitor, iar temperatura coboară până la 12 grade.

Vremea la munte

 

La munte, atmosfera se menţine răcoroasă. Vor fi înnorări şi apar averse locale, care pot să aducă peste 15 litri de apă pe metru pătrat, iar vântul se înteţeşte la altitudini mari.

Vremea pe litoral

 

Pe litoral, în schimb, avem vreme caldă. Va domina atmosfera însorită, dar pe parcursul zilei, se mai aduna norii şi e posibil să picure trecător. Vântul prinde putere şi suflă cu viteze de 40...50 de km/h, iar temperaturile ating 29 de grade în staţiuni şi 24 de grade în apă.

Vremea în următoarele zile

 

Luni, vremea va fi răcoroasă în vest, în nord şi în centru, pe unde o mai apară înnorări şi câteva averse locale. În rest, avem soare şi un vânt intens în sud şi la munte.

Marți, pe partea sudică şi în est se anunţă o zi frumoasă, cu cer mai mult senin. În rest vor fi perioade cu ploi torenţiale de scurtă durată, care vor lăsa în urma cantităţi importante de apă.

Miercuri, în zona intracarpatică, la deal şi la munte, atmosfera se menţine răcoroasă şi o să plouă pe arii extinse. Pe seara, ploile cuprind şi restul ţării, iar vântul se înteţeşte în vest, în centru şi în zona montană.

Joi, se răcoreşte peste tot. În nord-est, în centru şi la munte mai vin câteva ploi slabe, iar vântul se menţine activ în majoritatea regiunilor.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Vreme instabilă și risc major de inundații. Care este prognoza pentru următoarele zile
Vreme instabilă și risc major de inundații. Care este prognoza pentru următoarele zile

Duminică vremea se menține instabilă. În majoritatea regiunilor vor fi perioade cu averse torențiale, care vor lăsa în urmă cantități foarte mari de apă. În plus, pe râurile din centru și din sud este risc foarte mare de inundații.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.