Vremea azi, 3 septembrie. Temperaturi de toamnă și vânt pe litoral

Ultima actualizare: 03-09-2021 10:18

Vremea azi, 3 septembrie. În Europa, vineri se anunţă vreme închisă şi precipitaţii în vestul Rusiei, în vestul Italiei, în sudul Franţei şi în nord-estul Spaniei. În celelalte zone va predomina vremea frumoasă, iar temperaturile cresc uşor pe partea estică.

Precipitaţiile din primele două zile vin pe suprafeţe mari în nord-estul şi în sud-vestul Europei, dar şi în Italia. Duminică şi luni, ploile din zona Italiei ajung şi în Balcani, pe unde se pot strânge cantităţi mai însemnate de apă. O să plouă şi în nordul Peninsulei Scandinave, dar în celelalte zone norii se mai împrăştie.

O masă de aer rece de origine polară va ajunge în zonele nord-estice şi în cele estice ale continentului, iar la finalul intervalului de prognoza se răceşte şi la noi în ţară. În schimb, în vestul Mării Mediterane, în sudul Italiei, apoi în Spania şi în sud-vestul Franţei va pătrunde o masă de aer cald provenită din nord-vestul Africii.

În România, la ora 7 sunt ceva înnorări prin centru şi prin vest. În rest avem atmosfera însorită, cu cer senin în multe zone. În depresiunile şi prin Maramureş s-a lăsat ceaţa, iar vântul are uşoare intensificări pe litoral şi pe crestele Meridionalilor. Cel mai frig este la Joseni şi la Miercurea Ciuc: 3 grade, iar cea mai ridicată temperatura, de 16 grade, se înregistrează la Giurgiu şi la Sânnicolau Mare, în judeţul Timiş.

Vineri, soarele se arată peste tot şi doar pe la munte, în a doua parte a zilei, se înnorează şi sunt posibile ploi slabe de scurtă durată. Vântul se înteţeşte în zona înaltă de munte, iar maximele pleacă de la 17 grade în depresiuni şi ating 27 de grade în Oltenia.

Vremea azi, 3 septembrie, pe regiuni

Astăzi avem o dimineaţă răcoroasă şi la fel va fi şi la noapte. Soarele se arată cam peste tot şi doar pe la munte sunt posibile ploi slabe, de scurtă durată. Maximele pleacă de la 17 grade Celsius în depresiuni şi ating 27 de grade în Oltenia.

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Pe aici, găsim atmosfera însorită, cu cer mai mult senin. Maximele se opresc pe la 23 de grade şi vântul mai are unele intensificări la malul mării.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, începem ziua cu temperaturi modeste, în jur de 11 grade, dar soarele încălzeşte treptat atmosfera şi maximele ajung la valori de 21...22 de grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă vreme frumoasă, chiar dacă, pe la munte, mai vin câteva reprize de ploaie. Temperaturile cresc cu 3...4 grade faţă de ziua trecută.

Vreme bună găsim şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Doar izolat s-ar putea să picure trecător, în regiunile mai înalte, iar la amiază nu vor fi mai mult de 21...22 de grade.

Vreme frumoasă avem şi în vestul ţării. Norii apar sporadic şi, după prânz, se ating cel mult 24 de grade Celsius.

În Transilvania, dimineaţă a fost rece mai ales în depresiuni, pe unde a apărut și ceaţa. Peste zi însă se încălzeşte, şi temperaturile ajung la valori de 21...22 de grade în vestul provinciei. După-amiaza şi seara se adună norii şi o să plouă slab în zonele montane.

În Oltenia avem soare şi atmosferă plăcută. Tendinţa de încălzire se păstrează şi aici, iar maximele urcă spre 27 de grade Celsius în sud-vestul provinciei. Către seară, sunt ceva şanse de ploaie în apropierea munţilor.

În ţinuturile sudice se anunţă vreme frumoasă, vânt domol şi temperaturi în creştere. După prânz se ating valori de 24...25 de grade Celsius.

Vremea azi, 3 septembrie, la Bucureşti

În Bucureşti, vineri va fi răcoare în primele ore ale zilei, vântul suflă slab şi maxima ajunge pe la 25 de grade Celsius. Noaptea se anunţă rece, cu o minimă de 10 grade la marginea oraşului.

La munte prindem vreme bună în prima parte a zilei, însă mai târziu, se înnorează şi sunt posibile ploi slabe. Vântul devine mai intens, iar temperaturile din staţiuni cresc uşor.

Pe litoral urmează o zi cu soare dar se răceşte şi vântul bate destul de tare. Pe plajă se ating cel mult 21 de grade, iar apa mării va avea în jur de 22 de grade Celsius.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO