Vremea azi, 2 septembrie. Atmosfera se menţine răcoroasă, îndeosebi în nord şi în centru

Ultima actualizare: 02-09-2021 08:47

Astăzi atmosfera se menţine răcoroasă îndeosebi în nord şi în centru. Vor fi înnorări, iar la munte, în centru şi pe partea estică o să mai picure trecător.

Vântul se înteţeşte peste tot, cu viteze mai mari în Moldova, în Dobrogea şi pe crestele Meridionalilor.

Vremea în fiecare regiune

 

 

 

În Dobrogea şi în Bărăgan, se adună norii şi, izolat, o să plouă slab. Vântul prinde putere şi va avea rafale de 60...70 de km/h, iar maximele se opresc la 25 de grade.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, apar averse trecătoare, în special în zonele înalte. Va fi destul de înnorat, vântul sufla tare, iar temperaturile urcă până la 24 de grade Celsius.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina prindem tot vreme schimbătoare, dar pe-aici va fi răcoare. Maximele se încadrează între 17...20 de grade, iar vântul are intensificări de până la 70 de km/h şi va spori senzaţia de frig.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, norii se înmulţesc pe parcursul zilei, dar şansele de ploaie sunt scăzute. Atmosfera se menţine răcoroasă şi nu vor fi mai mult 20...21 de grade.

În ţinuturile vestice zărim şi soarele din când în când şi parcă se mai încălzeşte puţin faţă de ieri. La amiază vor fi cel mult 22 de grade, iar la noapte se înseninează şi temperaturile coboară până la 8...10 grade.

În Transilvania prindem scurte momente însorite şi, pe spaţii mici, vin câteva ploi slabe. Vântul se înteţeşte şi va avea viteze mai mari în zona înaltă a Meridionalilor, pe unde va sufla cu peste 100 de km/h. În depresiuni se vor înregistra doar 17 grade, însă la noapte se face foarte frig şi vom avea minime de 3...7 grade Celsius.

Vreme mai bună prindem în Oltenia, chiar dacă şi pe-aici vântul suflă destul de nervos. Va domina atmosfera însorită, iar maximele ajung la 27 de grade în sudul provinciei. În zonele mai înalte se mai înnorează, dar nu vorbim despre ploi.

În ţinuturile sudice găsim atmosfera schimbătoare. Vântul are intensificări, iar temperaturile urcă până la 26, poate 27 de grade în sud-vestul Munteniei.

Vremea în București

 

 

În Bucureşti, soarele se arata trecător, iar vântul va fi activ. 25 de grade vor fi la amiază, însă noaptea se anunţă răcoroasă, cu 13 grade în centrul oraşului şi doar 10 grade la periferie.

Vremea la munte

 

La munte, prindem vreme schimbătoare şi destul de rece pentru dată din calendar. Mai vin câteva ploi slabe, dar cele mai mari probleme le va pune vântul. În general, va sufla cu viteze de 60...70 de km/h, dar pe crestele masivelor sudice rafalele vor depăşi 100 de km/h.

Vremea pe litoral

 

 

 

Şi pe litoral va fi puţin mai răcoare decât ar fi normal. Norii apar destul de rar, la noapte se înseninează complet, iar vântul are intensificări şi va atinge viteze de 65...70 de km/h. Maximele ating 24 de grade pe plajă, iar apa mării va avea în jur de 23 de grade.

Vremea în următoarele zile

 

 

 

Joi, în vest şi în nord, avem vreme răcoroasă. Vor fi înnorări şi câteva ploi slabe, iar vântul se înteţeşte peste tot, cu viteze mai mari pe partea estică şi la munte.

Vineri, se anunţă o zi destul de însorită, dar temperaturile se menţin la valori scăzute. În a doua parte a zilei se adună norii, însă doar pe la munte o să mai vină 2...3 stropi de ploaie.

Sâmbătă, se mai încălzeşte puţin. Pe partea nordică, la munte şi pe litoral o să mai picure trecător, iar vântul prinde putere în zona montană.

Duminică, se răcoreşte în jumătatea nord-estică. Cel mai mult o să plouă în nord-est, în centru, la deal şi la munte, iar vântul are intensificări pe litoral şi în zonă înaltă de munte.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO