Vremea azi, 29 noiembrie. Începem săptămâna cu ploi. Meteorologii anunță schimbări bruște de temperatură

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi avem o zi mohorâtă, cu ploi slabe în ținuturile sudice, un pic de lapoviță în nord-vest și centru, și ninsori trecătoare pe la munte.

Temperaturile scad simțitor în zona intracarpatică, dar vremea rămâne caldă în sud și în est, cu temperaturi mai ridicate față de normal. Maximele pleacă de la 5 grade în depresiuni și ajung pe la 15...16 grade în sud-estul țării.

Vremea pe regiuni

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici, cerul va fi înnorat și din când în când, o să plouă slab. Și vântul devine mai insistent, dar temperaturile se mențin foarte ridicate pentru final de noiembrie și ating 16 grade în zona Dobrogei.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei va fi și luni mult mai cald decât în mod normal și vom avea în jur de 13...14 grade după prânz. Va domină atmosfera închisă; o să picure trecător, iar vântul va avea unele intensificări pe parcursul zilei.

Se-adună norii și în nordul Moldovei și în Bucovina, însă pe aici e puțin probabil să plouă. Temperaturile scad ușor față de ieri, dar tot va fi mai cald decât în mod obișnuit, iar vântul va agită puțin atmosfera și aici.

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

În schimb, în nordul Transilvaniei și în Maramureș, se răcește accentuat. Ieri am avut 13...14 grade, luni maximele nu mai trec de la 7...8 grade. Vin și ceva precipitații slabe, iar pe lângă ploi, o să fie lapoviță sau chiar ninsoare.

Un aer rece cuprinde și ținuturile vestice, iar după cele 16...17 grade înregistrate ieri, luni vor fi cel mult 8 grade. Atmosfera se menține închisă toată ziua, dar precipitațiile apar cu totul izolat. La noapte temperaturile ajung pe la zero grade.

Vremea se răcește luni și în Transilvania, pe unde ieri a fost nefiresc de cald și s-au atins 15...16 grade. O să mai ningă puțin în zonele de munte, iar pe crește vântul va suflă cu putere. În rest, s-ar putea să apară un pic de lapoviță, iar maximele se opresc pe la 9 grade.

În Oltenia avem o zi mohorâtă, cu înnorări persistente și poate 2...3 stropi de ploaie. La capitolul temperaturi stăm bine deocamdată și o să avem în jur de 12 grade pe la amiază. Mâine însă vine frigul și vor fi doar 6...7 grade.

Și în ținuturile sudice mai prindem o zi caldă, cu până la 13...14 grade în termometre. Cerul rămâne acoperit de nori, se întețește și vântul și o să plouă slab, din când în când.

Cum va fi vremea în Capitală și la munte 

Vremea se menține caldă și în zona Capitalei, deși temperaturile scad ușor față de duminică și maxima se oprește pe la 14 grade. Înnorarile persistă, vântul devine activ și apar câteva ploi slabe, trecătoare. S-ar putea să mai plouă și pe timpul nopții, iar minimă ajunge pe la 2..3 grade.

La munte se răcește foarte tare și o să avem vreme destul de neplăcută, cu înnorări și precipitații slabe. Vor domina ninsorile, iar vântul va sufla tare pe crește. Vor fi rafale de peste 80...90 Km/h, mai întâi în Carpații Orientali, apoi și în zona înalta din Meridionali.

Cum va fi vremea în următoarele zile

În București, marți se răcește foarte tare. O să avem cel mult 5 grade, atmosfera schimbătoare și câțiva stropi de ploaie, mai ales în prima parte a zilei. Vântul rămâne destul de insistent, iar mâine-noapte, temperatura coboară până la minus 3 grade.

De 1 decembrie o să avem o dimineață mohorâtă și rece, dar vremea se mai încălzește peste zi. Se arată soarele și maxima ajunge pe la 10 grade. Vântul însă suflă ceva mai tare și atinge viteze de 30...40 Km/h.

Joi, temperaturile continuă să crească și se face mult mai cald decât ar fi normal. Se domolește și vântul și o să avem soare, atmosfera plăcută și în jur de 13 de grade după prânz.

La munte, marți ne-aduce vreme închisă și rece. O să ningă viscolit, mai ales mâine-noapte și se va depune un strat consistent de zăpadă.

Și miercuri o să fie frig. Norii persistă și mai vin câteva ninsori slabe, iar în zona montană înalta vântul suflă tare, cu peste 80...100 Km/h.

Joi se încălzește, iar în masivele vestice și în cele nordice o să fie lapoviță și condiții de polei. În rest găsim vreme destul de bună, dar vântul mai are unele intensificări la altitudini mari.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Cod galben de vânt şi ninsoare viscolită, până luni dimineaţa. Harta zonelor vizate
Cod galben de vânt şi ninsoare viscolită, până luni dimineaţa. Harta zonelor vizate

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de vânt şi ninsoare viscolită, valabilă până luni dimineaţa în zonele de munte din 10 judeţe.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.