Vremea azi, 28 noiembrie. Temperaturi neobișnuit de calde, dar apoi vin ploile

Ultima actualizare: 28-11-2021 07:53
toamna meteo
Shutterstock

Duminică, avem încă o zi neobișnuit de caldă pentru final de noiembrie, dar ploile cuprind treptat jumătatea vestică a țării, iar în zonele înalte de munte o să fie lapoviță și ninsoare.

Maximele pornesc de la 7 grade în depresiuni și ajung pe la 17 grade în vestul și în sud-estul României.

Vremea pe regiuni 

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici avem puțină ceață la începutul zilei. Apoi se arată soarele și se face din nou mult mai cald decât ar fi normal. Temperaturile urcă până la 16, poate 17 grade; vântul rămâne destul de insistent, iar pe seară și la noapte apar câțiva nori de ploaie.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, găsim vreme bună, soare, câțiva nori și vânt activ. Temperaturile se mențin ridicate pentru această perioada și vor fi 13...14 grade după prânz.

Și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina avem vreme caldă pentru acest moment al anului. Se înnoreaza din în când, dar e puțin probabil să plouă. Amiază ne-aduce atmosfera plăcută și până la 12 grade în termometre.

Se încălzește simțitor și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. Ieri au fost 5...6 grade în zona Maramureșului, duminică se ating în jur de 13 grade. Cerul se umple de nori și ploile se extind, mai ales în a doua parte a zilei.

Și în ținuturile vestice se face mult mai cald decât ar fi normal și temperaturile ajung la valori de octombrie, în jur de 16...17 grade. O să avem însă atmosfera închisă, din ce în ce mai multe ploi și un vânt destul de intens.

Și în Transilvania se face foarte cald pentru această perioada și maximele ajung la 14 grade în vestul provinciei. Acum, dimineața este ceață în depresiuni. Pe seară și la noapte apar ceva ploi, iar pe crestele Carpaților se anunță lapoviță, ninsoare și vânt puternic,

Și în Oltenia mai apar câțiva nori de ploaie, îndeosebi în vestul provinciei. Temperaturile cresc și aici. Sâmbătă, au fost 7...8 grade, duminică se ating în jur de 12...13 grade, dar ploile se extind după lăsarea nopții.

În ținuturile sudice avem puțină ceață la începutul zilei, dar atmosfera devine plăcută mai târziu, se arată soarele și temperaturile depășesc valorile normale la această dată. În sudul Munteniei se vor atinge chiar și 16...17 grade.


Cum va fi vremea în Capitală și la munte


În București avem și duminică vreme caldă, soare, câțiva nori mai pe seară și un pic de vânt. Pe la amiază se ating în jur de 15 grade, iar peste noapte o să picure trecător. Minima ajunge pe la 7 grade- valoare care ar trebui să înregistra în această perioada, pe timpul zilei.

Și la munte găsim temperaturi mult mai ridicate decât ar fi normal la această dată. Precipitațiile vin mai întâi în masivele vestice, apoi și în cele sudice, și pot lasă în urmă 20 de litri de apă pe metru pătrat. Pe crește o să fie lapoviță sau ninsoare, iar vântul va suflă cu putere și va atinge viteze de 100 Km/h în zona Carpaților Meridionali.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO