Vremea azi, 27 noiembrie. Temperaturile cresc, dar o să mai plouă puțin în unele zone

Ultima actualizare: 27-11-2021 09:30

Vremea se încălzește astăzi, 27 noiembrie, dar o să mai plouă puțin în vestul, nord-vestul și centrul țării, iar în zonele înalte de munte o să fie lapoviță.

În rest, avem o zi destul de plăcută, cu maxime de la 5...6 grade în depresiuni; până la 16...17 grade în sudul Munteniei și al Dobrogei.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici găsim vreme frumoasă, se înseninează treptat, dar vântul mai are unele intensificări, îndeosebi la malul marii. Temperaturile cresc simțitor și ajung pe la 16...17 grade - valori mai potrivite pentru luna OCTOMBRIE. La noapte e posibil să plouă slab.

Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, găsim soare, vreme bună și se face MULT mai cald decât ar fi normal la această dată. Maximele ajung pe la 13...14 grade, vântul rămâne activ, iar peste noapte apar câțiva nori de ploaie și aici.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, se încălzește simțitor și temperaturile urcă până la 13 grade. Domină atmosfera însorită, dar apar și ceva înnorări, iar prin Bucovina s-ar putea să vină 2...3 stropi de ploaie.

În schimb, în nordul Transilvaniei și în Maramureș, avem o zi destul de mohorâtă, cu ploi trecătoare și temperaturi mai modeste, de CEL MULT 8...9 grade. O să mai plouă și pe timpul nopții, iar în zona Transilvaniei o să fie și un pic de lapoviță.

Și în ținuturile vestice se mai adună norii. Vin câteva ploi slabe, mai ales în prima parte a zilei. iar vântul rămâne destul de intens. Se arată puțîn și soarele pe parcursul zilei, iar temperaturile, în creștere față de ieri, ajung pe la 12...13 grade.

Încălzirea vremii se simte astăzi și în zona Transilvania. Norii apar în treacăt și o să picure din când în când în când, iar în zonele înalte de munte, vântul va suflă tare și vor fi condiții de lapoviță.

Și în Oltenia mai apar câțiva nori de ploaie, îndeosebi în vestul provinciei. Temperaturile cresc și aici. Ieri au fost 7...8 grade, astăzi se ating în jur de 12...13 grade, dar ploile se extind după lăsarea nopții.

În ținuturile sudice, avem puțînă ceață dimineață, dar atmosfera devine plăcută mai târziu, se arată soarele și temperaturile depășesc valorile normale la această dată. În sudul Munteniei se vor atinge chiar și 16...17 grade.

Vremea se încălzește și în zona Capitalei și o să avem vreme bună, soare cu nori și vânt domol. Maxima ajunge pe la 14...15 grade, iar la noapte s-ar putea să picure trecător și se vor înregistra 4...5 grade.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO