Vremea azi, 27 ianuarie 2022. Ziua de joi ne-aduce vreme bună şi temperaturi în creştere în sudul ţării; mulţi nori şi precipitaţii trecătoare în rest.

Maximele pleacă de la minus 2 grade în zona Transilvaniei şi ajung pe la 9 grade în Lunca Dunării.


Vremea în fiecare regiune

 

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul. Pe aici
găsim vreme mult mai plăcută decât în zilele trecute, soare, poate un pic de lapoviţă pe la Tulcea. Temperaturile cresc simţitor şi ajung pe la 7...8 grade prin Bărăgan.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, avem atmosfera schimbătoare, înnorări, dar şi perioade însorite. Se mai încălzeşte faţă de ieri şi maximele ajung pe la 6 grade. La noapte o să ningă puţin în această zonă.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, cerul rămâne acoperit toată ziua şi apar ceva precipitaţii, sub formă de lapoviţă sau ploaie. Temperaturile urcă până la 4...5 grade, iar noapte aduce câteva ninsori şi aici.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş ne-aşteaptă o zi mohorâtă şi rece, cu ninsori trecătoare şi cel mult zero grade pe la prânz. Se intensifică vântul, iar ninsorile se extind pe timpul nopţii şi pot lăsa în urmă 10 litri de apă pe metru pătrat.

În vestul ţării, găsim vreme destul de neplăcută, cu înnorări persistente şi precipitaţii din când în când. Pe aici apare şi un pic de lapoviţă, iar temperaturile se opresc pe la 1...2 grade.

În Transilvania, atmosfera se menţine închisă, mai vin ceva ninsori, în special după lăsarea nopţii, iar în zonele înalte de munte vântul se transformă în viscol. La capitolul temperaturi stăm mai bine decât în ultimele zile: maximele ajung pe la 2 grade.

În Oltenia găsim vreme caldă pentru acest moment al anului, 6...7 grade după prânz, înnorări trecătoare şi poate câţiva stropi de ploaie în vestul provinciei. Vântul devine mai insistent.

Se mai încălzeşte şi în ţinuturile sudice. Temperaturile urcă până la 8...9 grade; norii apar destul de rar; însă dimineaţa e posibil să fie ceaţă pe la câmpie.

Vremea în Bucureşti

 

În Bucureşti, se face mai cald decât ar fi normal la această dată. Vor fi condiţii de ceaţă la începutul zilei; apoi se arată soarele, şi maxima ajunge pe la 7...8 grade. Şi la noapte s-ar putea să apară puţină ceaţă, iar temperatura va coborî până la minus 4 grade.

Vremea la Munte

 

La munte, astăzi temperaturile cresc uşor, dar va fi în continuare destul de frig. Mai vin ceva ninsori, îndeosebi pe timpul nopţii. Vântul se intensifică treptat, iar în zona înaltă din Meridionali şi Carpaţii de Curbură, va sufla cu peste 70...80 KM/h şi va viscoli ninsoarea.