Vremea azi, 23 ianuarie. Gerul pune stăpânire pe toată țara. Va ninge în București

×
Codul embed a fost copiat

Duminică, rămânem cu vremea deosebit de rece. La munte, în est și, pe spații mici, în rest, o să ningă, iar în zona montană și în jumătatea vestică a Moldovei va fi viscol.

Maximele pleacă de la - 7 grade în depresiuni și ajung la 3 grade prin sud-vestul țării.

Cod galben de ninsori viscolite. HARTA zonelor vizate

Vremea pe regiuni


Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul, pe unde găsim atmosfera închisă. O să ningă și se mai răcește față de ieri, iar astăzi maximele se opresc la zero grade. Vântul suflă cu până la 60 de km/h și va amplifica senzația de frig.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, avem cam aceeași situație: vremea rămâne rece și vor fi înnorări persistente, cu ninsori, vânt intens și cel mult zero grade în termometre.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina urmează o zi mohorâtă și foarte rece. Va ninge, iar în jumătatea vestică a Moldovei și în zona montană vântul viscolește ninsoarea cu rafale de peste 70...80 de km/h. Maximele vor fi negative aproape peste tot și doar pe la Iași se vor atinge zero grade. După lăsarea nopții temperaturile coboară până la pragul gerului.

Citește și
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

Foarte frig va fi și în nordul Transilvaniei și în Maramureș, dar pe aici prindem și perioade cu soare. S-ar putea să fulguiască trecător, temperaturile nu trec de zero grade pe timpul zilei, iar la noapte minimele vor atinge minus 14 grade Celsius.

În ținuturile vestice, în zonele joase găsim vreme bună, cu soare generos. La munte, însă, va ninge viscolit, cu rafale de peste 70 de km/h. După prânz avem cel mult 1 grad Celsius, dar peste noapte s-ar putea să se lase gerul.

În Transilvania avem o dimineață geroasă, dar vom tremura destul de tare și pe timpul zilei: în estul provinciei maximele se opresc la - 5 grade, iar pe partea vestică, în zona Albă Iulia, s-ar putea să se atingă 0 grade. O să ningă, iar în zona montană înalta se va depune strat de zăpadă și vântul va viscoli ninsoarea cu viteze de peste 100 de km/h. La noapte temperaturile coboară până la -17 grade în depresiuni.

În Oltenia va fi ceva mai bine. Zărim soarele printre nori, iar la amiază se vor atinge în jur de 3 grade - cele mai ridicate valori ale zilei. Nu este exclus să cadă câțiva fulgi de zăpadă, dar pe spații mai mici.

În sudul țării cerul rămâne acoperit pe tot parcursul zilei. Ninsorile apar și pe aici, maximele ating 2 grade în Lunca Dunării, iar vântul suflă cam nervos, mai ales în estul provinciei. După lăsarea nopții, în zonele deluroase se lasă gerul.


Cum va fi vremea în București

 
În București se mai răcește puțin și maxima ajunge cu greu la 1 grad Celsius. Vor fi înnorări, o să fulguiască trecător, iar vântul va fi activ și va spori senzația de frig. La noapte mai vin 2...3 fulgi de zăpadă și minimă atinge -7 grade.

Cum va fi vremea la munte

La munte găsim tot vreme foarte rece, chiar geroasă în unele zone și va ninge destul de abundent. Vântul viscolește ninsoarea în toate masivele, iar cele mai mari viteze, de peste 100 de km/h, le va atinge pe crestele Meridionalilor.

Temperaturile din următoarele zile

În București, luni rămânem cu vremea foarte rece și nu vor fi mai mult de zero grade. Zărim puțin și soarele printre nori, iar în noaptea următoare mai vine o ninsoare slabă. Marți, la începutul zilei s-ar putea să mai ningă trecător, dar apoi norii se risipesc și maximă se oprește la 1 grad. În noaptea de marți spre miercuri, la periferie se lasă gerul.

Ziua de miercuri ne-aduce ger dimineață, la marginea orașului, dar mai apoi se încălzește și termometrele vor indică 4 grade Celsius. Va domina atmosfera însorită, iar în noaptea următoare vor fi ceva condiții de ceață.

La munte, luni se face mai frig. În Carpații de Curbură se adună norii și vin câteva ninsori slabe, dar în rest avem soare și un vânt insistent pe crestele masivelor sudice. Frigul o să fie greu de îndurat și marți, când, la peste 1.500 de metri, va fi ger pe tot parcursul zilei. Treptat, se innoreaza, iar după lăsarea serii o să ningă - pe arii mai extinse în masivele nordice. La altitudini mari va fi viscol cu rafale de peste 80 de km/h. Miercuri, se încălzește puțin, dar vremea rămâne geroasă la altitudini mari. Vor fi înnorări persistente, o să ningă slab, iar pe crește continuă să fie viscol.

Articol recomandat de sport.ro
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
Citește și...
Vremea azi, 22 ianuarie. Ninsori trecătoare și temperaturi geroase în unele zone
Vremea azi, 22 ianuarie. Ninsori trecătoare și temperaturi geroase în unele zone

Vremea astăzi, 22 ianuarie. Ziua de astăzi ne-aduce vreme rece, ninsori trecătoare prin vest, nord și centru și viscol în zona înalta din Carpații Meridionali.

Recomandări
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”

Primarul general Nicușor Dan nu a mai avut răbdare să stea până la finalul negocierilor PSD-PNL în seara zilei de luni, în care Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au decis soarta candidatului Cătălin Cîrstoiu, așa că s-a jucat cu copiii și ... s-a culcat.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Cum răspunde Nicușor Dan la acuzațiile lui Piedone, că face ”blat politic” cu PSD-PNL: ”E o prostie. Nu e niciun blat”
Cum răspunde Nicușor Dan la acuzațiile lui Piedone, că face ”blat politic” cu PSD-PNL: ”E o prostie. Nu e niciun blat”

Nicușor Dan - candidat independent la Primăria Capitalei, susținut de Alianța Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei) - nu exclude faptul ca Popescu Piedone, principalul său contracandidat, după cum crede chiar el, să se retragă din cursa electorală.