Vremea astăzi, 22 ianuarie. Ziua de astăzi ne-aduce vreme rece, ninsori trecătoare prin vest, nord și centru și viscol în zona înalta din Carpații Meridionali.

Maximele termice pornesc de la minus 6 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și se opresc pe la 2...3 grade în sud și în sud-est.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici găsim vreme frumoasă, soare, câțiva nori și temperaturi potrivite pentru o zi de Ianuarie, în jur de 2...3 grade.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei se face un pic mai frig decât ieri. Norii apar în treacăt, dar nu sunt anunțate precipitații. Vor fi 2..3 grade după prânz și minus 5 grade după lăsarea nopții.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina avem atmosfera schimbătoare, câteva ninsori slabe și un vânt destul de insistent. Temperaturile ajung pe la 2 grade în zona Bacăului, dar rămân sub zero grade la Suceava. Ninsorile se extind pe timpul nopții, iar prin Bucovina se ating minus 8 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș ne-așteaptă o zi foarte rece, cu temperaturi negative, cer acoperit și ninsori din când în când. La noapte pe-aici se lasă gerul.

O să mai ningă puțin și în vestul țării. Se face foarte frig și temperaturile ajung cu greu pe la zero grade. Peste noapte cerul se degajează treptat, iar spre dimineață e posibil să apară ceață.

În Transilvania vom tremura și mai tare. Acum, dimineață, dar și la noapte avem vreme geroasă, mai ales în depresiuni, iar la Miercurea Ciuc vom avea o maximă de minus 6 grade. Mai vin ceva ninsori, îndeosebi în zonele de munte, iar pe creste o să fie viscol.

În Oltenia va fi ceva mai bine; vom avea soare și temperaturi pozitive pe la amiază. Se vor atinge 1...2 grade, iar vântul se intensifica din când în când.

În ținuturile sudice e posibil să cadă câțiva fulgi de zăpadă sau un pic de lapoviță în Lunca Dunării. În rest, domină atmosfera însorită, dar temperaturile scad față de ieri. Noaptea s-ar putea să fie ger în Dealurile Munteniei.

Vremea în București, 22 ianuarie

 

Se mai răcește și în zona Capitalei. Avem cer senin în prima parte a zilei; câțiva nori mai târziu și un pic de vânt. Maxima se oprește pe la 2...3 grade, iar la noapte se ating MINUS 7 grade în cartierele de la periferie.

La munte se face foarte frig, iar în unele masive o să fie ger toată ziua.

Ninsorile apar mai mult în Carpații Meridionali, iar în zona înalta de aici continuă viscolul. Vor fi rafale de peste 70...80 Km/h și vizibilitatea va scădea destul de mult.