Vremea azi, 22 martie. Temperaturile foarte scăzute și precipitații consistente

Ultima actualizare: 22-03-2021 09:24

Ziua de luni ne aduce vreme foarte rece, precipitaţii destul de consistente în ţinuturile sudice şi un vânt intens în sud-est şi la munte.

Maximele pleacă de la 1 grade în sudul ţării şi se opresc pe la 8 grade în vest.

Vremea în fiecare regiune

 

 

În Dobrogea şi Bărăgan, atmosfera se menţine închisă, o să plouă, dar o să fie şi lapoviţă şi ninsoare. Se răceşte simţitor, iar vântul suflă cu putere şi sporeşte senzaţia de frig.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, găsim vreme tare neplăcută, precipitaţii sub toate formele şi temperaturi mult mai scăzute decât ar fi normal la această dată. Maximele nu trec de 2...3 grade, iar vântul devine activ şi aici.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, avem vreme mai bună. Se arată trecător şi soarele, dar va fi în continuare frig pentru această perioadă. Vom avea 5...6 grade pe la amiază şi temperaturi negative după lăsarea nopţii, când poate să apară şi bruma.

La fel va fi şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş: atmosfera schimbatoare, câteva perioade însorite şi maxime în jur de 5...6 grade. La noapte, temperaturile vor coborî până la minus 5 grade şi o să fie brumă.

Vreme rece avem şi în vestul ţării. Se înnorează din când în când, poate să apară şi un pic de lapoviţă sau ninsoare, iar maximele se opresc pe la 7...8 grade.

Va fi frig şi în zona Transilvaniei. O să ningă mai mult pe la munte. În rest, zărim puţin şi soarele. Vântul sufla tare pe creste, iar la noapte se ating minus 7 grade în depresiuni.

În Oltenia avem o zi foarte rece pentru această perioadă, cu cel mult 3...4 grade în termometre. O să ningă, dar apar şi ceva ploi, iar pe timpul nopţii vor fi condiții de polei.

Se răceşte foarte tare şi în sudul ţării. Vin alte precipitaţii, ce pot lăsa în urmă 10....15 litri de apă pe metru pătrat. Şi vântul prinde putere, iar temperaturile sunt mai potrivite pentru o zi de iarnă şi nu trec de 2...3 grade.

Vremea în București

 

 

Este iarnă în toată regula şi în zona Capitalei. Va ninge la începutul zilei, mai târziu o să fie şi lapoviţă şi ploaie. Se intensifică şi vântul, iar maxima se opreşte pe la 1 grad.

Vremea la munte

 

 

Şi la munte găsim atmosferă închisă şi rece. O să ningă, mai ales în Meridionali şi Carpaţii de Curbură, iar vântul va sufla cu 40...50 Km/h şi va viscoli ninsoarea sau va spulbera zăpadă depusă.

Vremea în următoarele zile

 

 

 

Luni, se răceşte şi mai tare. În sud şi în sud-est vor fi precipitaţii sub toate formele, iar la munte va ninge. În rest, se arată puţin şi soarele, iar vântul sufla mai tare în sud-estul ţării şi în zonele de munte.

Marți, rămânem cu vremea rece. Vom avea amosfera schimbătoare, ploi şi lapoviţă în sudul şi sud-estul ţării şi ninsoari locale în rest. Vântul sufla cu putere în jumătatea estică şi la munte, dar are intensificări şi în celelalte zone.

Şi miercuri o să fie foarte frig pentru această perioadă. Prin est, centru şi la munte mai vin câteva ninsori slabe, iar în sud-vestul ţării va cădea lapoviţă. Vântul rămâne destul de activ şi va sufla mai tare în est, în sud-est şi în zona montană înaltă.

Joi, soarele se arată aproape peste tot, dar temperaturile se menţin scăzute. În Dobrogea mai vin ceva precipitaţii: mai întâi ninsori, apoi ploi sau lapoviţă, iar în Muntenia, în sudul Moldovei şi al Transilvaniei o să ningă puţin dimineaţa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO