Vremea azi, 21 septembrie. Zonele care vor fi lovite de ploi abundente

×
Codul embed a fost copiat

Joi o să picure trecător în vest, în sud-vest, în centru şi la munte. Pe seară creşte instabilitatea şi, tot în aceste zone, apar averse destul de serioase.

În rest găsim vreme mai bună, un vânt mai insistent în sud-vest şi pe creşte şi maxime de la 23-24 de grade în depresiuni şi în Oltenia până la 31 de grade în sudul Munteniei.

În Dobrogea şi Bărăgan domină atmosfera însorită, vântul are unele intensificări la malul mării, iar temperaturile urcă până la 30 de grade - valori ridicate pentru dată din calendar.

Vreme frumoasă găsim mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Norii apar sporadic, vântul adie plăcut şi, după prânz, se ating 29 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, acum, dimineaţa, sunt ceva condiţii de ceaţă. Apoi soarele încălzeşte rapid atmosfera şi, la amiază, maximele ajung la 28 de grade.

Vreme bună găsim şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş, cu soare şi temperaturi peste normalul perioadei. După lăsarea nopţii norii se înmulţesc şi vin câteva averse însoţite de descărcări electrice.

În ţinuturile vestice o să picure trecător pe parcursul zilei. Spre seară şi la noapte instabilitatea creşte şi o să plouă destul de serios, cu tunete şi fulgere. În sudul Banatului se înteţeşte vântul, care va sufla cu până la 60 de km/h. Temperaturile urcă până la 28 de grade în Crișana.

În Transilvania avem o dimineaţă destul de rece în depresiuni. În plus, în multe zone s-a lăsat ceaţa. Mai târziu iese soarele, însă din când în când se înnorează şi vin câţiva stropi de ploaie. La apropierea serii şi peste noapte, îndeosebi în zona Meridionalilor apar averse zdravene. Maximele ating 28-29 de grade pe partea vestică.

În Oltenia avem vreme schimbătoare, cu soare şi câteva ploi slabe, pe spaţii mici. Mai către seară şi la noapte ploile se înteţesc şi pot lăsa în urma cantităţi mari de apă. După prânz se vor înregistra 28 de grade, la Râmnicu Vâlcea.

În ţinuturile sudice avem atmosfera însorită şi foarte caldă pentru acest moment al anului: la Giurgiu temperaturile urcă până la 31 de grade. Spre seară, aversele ajung şi pe-aici şi vor afecta mai ales jumătatea vestică a Munteniei.

Vremea azi, în Bucureşti

În Bucureşti se face mai cald decât ar fi normal, iar la amiază se ating 30 de grade. Se anunţă o zi însorită, cu vânt domol, însă pe seară şi la noapte norii se înmulţesc şi cresc şansele de averse. Minima ajunge la 17 grade.

Vremea azi, la munte

La munte găsim temperaturi ridicate şi câţiva stropi de ploaie, pe spaţii mici. La apropierea serii, în Occidentali şi în Meridionali apar averse locale, însoţite de descărcări electrice, care pot aduce peste 15 litri de apă pe metru pătrat. Vântul se înteţeşte în Munţii Banatului şi pe crestele masivelor sudice, pe unde rafalele ajung la 60 de km/h.

Vremea azi, pe litoral

Pe litoral avem încă o zi frumoasă şi caldă. Vântul are intensificări trecătoare, iar maximele ating 26 de grade pe plajă şi 23 de grade în apă.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

În Bucureşti, vineri continuă să se încălzească şi maxima ajunge la 32 de grade. În prima parte a zilei vor fi ceva înnorări, dar apoi cerul se degajează şi se anunţă o zi frumoasă.

Sâmbătă temperatura se apropie şi chiar poate atinge pragul caniculei: se vor înregistra în jur de 34 de grade - cu 10 grade mai mult decât ar fi normal în această perioadă. Norii apar destul de rar, iar vântul abia se simte.

Duminică temperatura scade, însă avem încă o amiază călduroasă, cu 31 de grade în termometre. Avem soare în cea mai mare parte a zilei şi un vânt ceva mai activ.

La munte, vineri temperaturile cresc şi vremea devine deosebit de caldă pentru acest moment al anului. O să mai plouă doar pe suprafeţe restrânse, iar vântul prinde putere la altitudini mari.

Sâmbăta - încă o zi nefiresc de caldă. După-amiaza o să mai vină o aversă, două, iar vântul bate mai tare pe crestele din vestul Meridionalilor.

Temperaturile se menţin ridicate şi duminică. În masivele vestice şi sud-vestice sunt şanse mari de ploaie. Vântul agită atmosfera în toată zona montană, iar în zonele înalte din Meridionali şi în Occidentali sufla cu peste 75 de km/h.

Pe litoral, vineri nu prea vedem norii, vântul rămâne activ, iar temperaturile rămân la valori similare cu cele de astăzi.

Cam la fel va fi şi sâmbăta: cer curat pe tot parcursul zilei, un vânt ceva mai insistent, 26 de grade în aer şi 23 de grade în apă.

Duminică apar câţiva nori inofensivi. În rest, aproape nicio schimbare: vântul se înteţeşte din când în când, iar vremea rămâne caldă.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Simona Halep a plecat definitiv din România! În ce țară s-a mutat
NEWS ALERT Simona Halep a plecat definitiv din România! În ce țară s-a mutat
Citește și...
Trei zile cu ninsori în România. Zonele în care se va depune strat de zăpadă
Trei zile cu ninsori în România. Zonele în care se va depune strat de zăpadă

Meteorologii au emis, miercuri, o informare de precipitaţii moderate cantitativ, valabilă pentru majoritatea zonelor ţării.  

Vremea azi, 6 decembrie. Înnorări și precipitații în majoritatea zonelor țării, în ziua de Sfântul Nicolae
Vremea azi, 6 decembrie. Înnorări și precipitații în majoritatea zonelor țării, în ziua de Sfântul Nicolae

Avem o zi neplăcută, cu înnorări și precipitații în majoritatea zonelor țării. La munte vor predomina ninsorile, va fi lapoviță în regiunile estice, iar în rest o să plouă.  

Cod galben de ceaţă în mai multe județe din țară. Avertisment meteo
Cod galben de ceaţă în mai multe județe din țară. Avertisment meteo

Meteorologii au emis, miercuri, avertizări nowcasting cod galben de ceaţă pentru judeţele Giurgiu, Teleorman, Olt şi Dolj.

 

Recomandări
„Este total greșit”. Congresul SUA, acuzat că face jocurile lui Putin. Ajutorul pentru Ucraina, motiv de dispută peste Ocean
„Este total greșit”. Congresul SUA, acuzat că face jocurile lui Putin. Ajutorul pentru Ucraina, motiv de dispută peste Ocean

Administrația Biden spune clar și răspicat: „se termină fondurile pentru războiul Ucrainei împotriva Rusiei! Am rămas fără bani, și aproape că nu mai avem timp".

Florin Cîțu este urmărit penal de DNA pentru complicitate la abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave
Florin Cîțu este urmărit penal de DNA pentru complicitate la abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave

Fostul premier Florin Cîţu este urmărit penal de către DNA în dosarul achiziţiei de vaccinuri în pandemie. El este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave. Prejudiciul în acest dosar este de peste 1 miliard de euro.

Cum ar reacționa românii în caz de război: Doar jumătate și-ar apăra țara. 20% ar emigra, iar 11% s-ar ascunde
Cum ar reacționa românii în caz de război: Doar jumătate și-ar apăra țara. 20% ar emigra, iar 11% s-ar ascunde

Un sfert dintre români vor ca țara noastră să iasă din Uniunea Europeană, iar 20% se declară în favoarea ieșirii din NATO, arată un sondaj INSCOP. Doar unul din doi români și-ar apăra țara în cazul unui război cu Rusia.