Vremea azi, 19 septembrie. Maximele ajung la 29 de grade în vestul țării

×
Codul embed a fost copiat

Marți avem vreme bună în sud şi în est, dar în celelalte regiuni se adună norii şi o să plouă destul de mult. Vântul suflă mai tare pe crestele munţilor, în nord-est şi în regiunile vestice.

Maximele pleacă de la 19-20 de grade în depresiuni şi în Dealurile Sudice şi ajung la 29 de grade în vestul ţării.

În Dobrogea şi Bărăgan domină atmosfera însorită, iar temperaturile ajung la 27 de grade - valori puţin mai mari decât cele normale pentru acest moment al anului.

Vreme frumoasă găsim mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Norii apar sporadic, vântul adie plăcut şi, după prânz, se ating tot 27 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina o să plouă mai ales în zona Bucovinei şi la munte, pe unde se înteţeşte şi vântul. În rest avem soare în cea mai mare parte a zilei şi maxime de 26 de grade, pe la Iaşi.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş vin mai multe reprize de ploi zgomotoase, care vor lăsa în urma peste 20 de litri de apă pe metru pătrat. Nu lipsesc perioadele cu soare, iar temperaturile se opresc la 24 de grade.

Şi în ţinuturile vestice vor fi înnorări şi averse abundente, însoţite de descărcări electrice. În plus, vântul prinde putere, iar în sudul Banatului atinge viteze de 60 de km/h. Cu toate acestea, vremea va fi caldă pentru acest moment al anului şi se vor atinge 29 de grade.

O să plouă destul de mult şi în zona Transilvaniei. Pe-aici, după o dimineaţă rece, nici peste zi nu se încălzeşte foarte tare. În general, maximele se opresc la 21 de grade şi doar pe la Alba Iulia se ating 26 de grade.

În Oltenia aversele apar local, dar pot aduce cantităţi însemnate de apă - mai ales în zona montană. Vor fi şi perioade cu soare, iar temperaturile nu trec de 24 de grade.

În ţinuturile sudice o să plouă pe spaţii mai mici - îndeosebi la deal şi la munte. În restul provinciei domină atmosfera însorită, iar în Lunca Dunării maximele ajung la 27 de grade.

Vremea azi, în Bucureşti

În Bucureşti se face puţin mai cald decât ar fi normal, iar la amiază se ating în jur de 27 de grade. Avem o zi destul de frumoasă, cu soare, vânt activ şi câţiva nori care nu vor aduce ploi. Urmează o noapte mai caldă decât noaptea trecută, cu o minimă de 15 grade.

Vremea azi, la munte

La munte vor fi înnorări şi o să plouă în Carpaţii Occidentali, în vestul Meridionalilor şi în nordul Orientalilor. Se vor strânge peste 20 de litri de apă pe metru pătrat, iar în Munţii Banatului rafalele vântului vor ajunge la 60 de km/h. În celelalte masive doar izolat e posibil să picure trecător.

Vremea azi, pe litoral

Pe litoral găsim vreme frumoasă şi caldă. Avem cer mai mult senin, briză activă şi maxime de 27 de grade pe plajă şi 23 de grade în apă.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

În Bucureşti, miercuri se încălzeşte şi maxima atinge 28 de grade. Norii apar destul de rar, iar vântul abia se simte.

Joi se face mai cald şi temperatura atinge pragul de 30 de grade. Domină atmosfera însorită, iar vântul adie plăcut.

Cam la fel va fi vremea şi vineri: foarte cald pentru acest moment al anului - 30 de grade, câţiva nori inofensivi şi un vânt destul de activ.

La munte, miercuri temperaturile cresc şi vremea devine caldă pentru acest moment al anului. După-amiază mai apar câteva averse în Meridionali, în Apuseni şi în Carpaţii de Curbură, dar în rest avem vreme mai bună.

Joi - încă o zi caldă şi destul de frumoasă. Ploile mai apar doar pe spaţii mici, iar vântul are uşoare intensificări în Munţii Banatului şi în vestul Meridionalilor.

Temperaturile se menţin ridicate şi vineri. Se anunţă o zi plăcută, cu soare, vânt domol şi doar câţiva nori de ploaie după prânz.

Pe litoral, miercuri - aproape aceeaşi situaţie: nu prea vedem norii, vântul rămâne activ, iar temperaturile din staţiuni se opresc la 26 de grade.

Joi apar câţiva nori, dar nu vorbim deloc despre ploi. Vântul are unele intensificări, iar în regimul termic nu sunt schimbări majore.

Vineri avem încă o zi însorită. Vântul mai pierde din intensitate, iar temperaturile ajung la valori normale şi vor fi 25 de grade în aer şi 23 de grade în apă.

Articol recomandat de sport.ro
Cântăreața iubită de toată planeta s-a dus să-l vadă pe Messi și a plecat cu tricoul lui acasă! L-a scos la licitație
Cântăreața iubită de toată planeta s-a dus să-l vadă pe Messi și a plecat cu tricoul lui acasă! L-a scos la licitație
Citește și...
A fost înregistrată cea mai scăzută temperatură din țară, minimă de minus 1,3 grade Celsius la Miercurea-Ciuc
A fost înregistrată cea mai scăzută temperatură din țară, minimă de minus 1,3 grade Celsius la Miercurea-Ciuc

Staţia meteo Miercurea-Ciuc a înregistrat, marţi dimineaţa, o minimă de minus 1,3 grade Celsius, cea mai scăzută temperatură consemnată la nivel naţional în zonele locuite.

Vremea azi, 3 octombrie. Temperaturi mai ridicate decât ar fi normal pentru începutul lui octombrie
Vremea azi, 3 octombrie. Temperaturi mai ridicate decât ar fi normal pentru începutul lui octombrie

Marți temperaturile cresc şi vremea devine mai caldă decât ar fi normal la început de octombrie. Peste tot avem vreme frumoasă, cu soare şi câţiva nori inofensivi.

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea în fiecare regiune
Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea în fiecare regiune

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni pentru fiecare regiune a țării.

Recomandări
România mobilizează mai multe trupe în Kosovo. NATO îşi consolidează puternic prezenţa în regiune
România mobilizează mai multe trupe în Kosovo. NATO îşi consolidează puternic prezenţa în regiune

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a transmis, marți, că pregătește dislocarea suplimentară a unei companii de infanterie în Kosovo.

"Batalioanele de carne" ale Rusiei. Putin a trimis în Ucraina unități disciplinare, așa cum a făcut Stalin în 1942 | VIDEO

Soldați indisciplinați, infractori sau bețivi fac parte din batalioane disciplinare din cadrul armatei lui Putin, cunoscute sub denumirea de "unități de asalt-Z".

Expediție în Himalaya pe cel mai tehnic vârf din lume: Ama Dablam. Jurnal LIVE BLOG - A început drumul spre Ama Dablam
Expediție în Himalaya pe cel mai tehnic vârf din lume: Ama Dablam. Jurnal LIVE BLOG - A început drumul spre Ama Dablam

Zsolt Vago, colegul nostru de la Știrile ProTV, alături de Gabriela Stanciu, au pornit într-o expediție spectaculoasă în Himalaya. Cei doi încearcă să urce pe Ama Dablam, considerată cea mai tehnică ascensiune de vârf din lume.