Vremea azi, 21 octombrie. Ceață și vânt în mare parte a țării. Unde vor fi 20 de grade

21-10-2020 08:27

Miercuri, în primele ore ale zilei, se anunţă vreme rece şi ceață mai ales în zonele joase. Peste zi, se înseninează cam peste tot, iar vântul va sufla mai tare la munte, la altitudini mari și va avea unele intensificări şi în regiunile estice şi vestice.

Temperaturile continuă să crească şi după prânz vor fi 13 grade în depresiuni şi 20 de grade în sud-est.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan, de dimineaţă este posibil să fie puţină ceață, dar peste zi atmosfera va fi plăcută. Maximele, în creştere faţă de ziua trecută, vor ajunge până la 19 grade Celsius.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, în orele dimineţii sunt condiţii de ceaţă însă pe parcursul zilei se arată soarele, vântul va avea intensificări şi se încălzeşte uşor.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, vor fi înnorări dar şi perioade cu soare. Vântul va fi mai insistent iar temperaturile cresc cu 3-4 grade faţă de ziua trecută.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş se mai adună norii, însă nu sunt anunţate ploi. Se mai încălzeşte puţin şi după prânz se vor înregistra 16 grade Celsius.

În ţinuturile vestice avem o dimineaţă rece, cu brumă în regiunile deluroase, dar pe parcursul zilei se anunţă vreme frumoasă şi un vânt mai insistent. Se încălzeşte uşor şi la amiază vor fi cel mult 18 grade.

În Transilvania, de dimineaţă este frig în depresiuni, pe unde sunt temperaturi negative şi apare şi bruma. Soarele va încălzi treptat atmosfera, iar vântul va prinde putere pe crestele montane. Temperaturile cresc uşor şi vor ajunge până la 16 grade Celsius.

În sud-vestul ţării, se anunţă soare şi atmosferă plăcută. Tendinţa de încălzire se păstrează şi aici, iar maximele urcă spre 18 grade.

La fel va fi şi în ţinuturile sudice: vreme frumoasă, temperaturi în creştere însă acum dimineaţă este posibil să fie puţină ceață.

Vremea în Bucureşti


În Bucureşti, la începutul zilei avem vreme rece, însă peste zi soarele va încălzi treptat atmosfera şi după prânz se vor înregistra în jur de 19 grade Celsius. Urmează o noapte rece, cu 5 grade în zona centrală, însă la periferie va fi mai frig de atât.

Vremea la Munte


În zonele de munte, miercuri va fi frig în orele dimineţii şi e posibil să apară şi ceaţa. Pe parcursul zilei, se arată soarele şi vântul va sufla mai tare, în special pe creşte.

Vremea în zilele următoare

 

Joi mai cresc temperaturile şi vor ajunge până la 23 de grade. Atmosferă va fi însorită, însă în primele ore ale zilei, mai sunt condiţii de ceaţă în regiunile extracarpatice.

Vineri vremea va fi plăcută şi se face mai cald decât ar fi normal la această dată. În termometre, se ating 24 de grade iar pe seara, în nord-vest s-ar putea să plouă puţin.

Sâmbăta sunt anunţate înnorări şi ploi în jumãtatea de nord a tãrii, temperaturile scad uşor dar se vor situa în continuare peste normalul perioadei. În rest, avem soare şi câteva ploi sporadice.


VIDEO PROTVPLUS.RO