Vremea azi, 19 octombrie. Temperaturi scăzute și ploi în mare parte a țării. Unde va ninge

Ultima actualizare: 19-10-2020 09:39

Luni rămânem cu atmosfera răcoroasă. Izolat, în centru, în nord şi în est s-ar putea să plouă slab, iar la altitudini mari e posibil să mai cadă câţiva fulgi. Maximele se opresc la 17 grade Celsius.

 

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan avem soare în cea mai mare parte a zilei şi temperaturi similare cu cele de ieri.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, regăsim aceeaşi situaţie: va fi vreme plăcută pentru mijlocul lui octombrie, cu mult soare, câţiva nori şi maxime apropiate de normalul perioadei.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, norii se înmulţesc, însă doar izolat e posibil să apară ploi trecătoare. Vremea se menţine răcoroasă, iar, în zona montană, s-ar putea să ningă slab.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş prindem vreme frumoasă şi se face mai cald ca ieri. Norii vin şi trec, s-ar putea să plouă slab, iar temperaturile se opresc la valori modeste şi nu vor fi mai mult de 12...13 grade.

O situaţie similară avem şi în ţinuturile vestice: pe aici, domină atmosfera însorită, se încălzeşte, iar, la amiază, termometrele vor indica 14...15 grade Celsius.

În Transilvania găsim ceva mai mulţi nori şi, izolat, e posibil să plouă slab. În zonă înaltă de munte se înteţeşte vântul, iar vremea rămâne răcoroasă, cu valori termice destul de mici pentru dată din calendar.

În Oltenia, prindem vreme frumoasă, cu mult soare şi foarte puţini nori. Atmosfera se încălzeşte treptat şi, la amiază, se va înregistra maxima zilei, de 17 grade Celsius.

În ţinuturile sudice, norii apar sporadic şi nu vor aduce ploi. În ansamblu, ne aşteaptă o zi plăcută, cu temperaturi normale pentru această perioadă.

Vremea în Bucureşti

 

În Bucureşti, astăzi, avem vreme frumoasă, dar, în continuare, răcoroasă. În prima parte a zilei domina atmosfera însorită, însă, după prânz, apar câţiva nori de vreme bună. Maximele se opresc la 16 grade Celsius.

Vremea la munte

 

La munte prindem vreme rece, mai ales dimineaţa şi noaptea. Pe aici, avem mult soare, puţini nori şi doar izolat e posibil să apară ploi slabe sau fulguieli trecătoare, în Carpaţii Orientali. Vântul are uşoare intensificări pe creste, iar temperaturile rămân la valori similare cu cele de ieri.

Prognoza pentru următoarele zile

 

Marţi se înseninează dar, în continuare, va fi răcoare. În centru şi în zonele de deal apare bruma, iar vântul are unele intensificări pe creşte.

Miercuri vremea se încălzeşte uşor, dar se porneşte şi vântul: în sud-est, va atinge viteze de până la 50 de km/h, în timp ce, pe crestele Orientalilor, va avea rafale de peste 80 de km/h.

Joi se face şi mai cald, însă dimineaţa şi noaptea se menţine atmosfera rece. Norii apar destul de rar, iar maximele ajung la valori mult mai ridicate decât normalul perioadei: 23 de grade Celsius.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO